Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.029
Да му дадат на Мицковски едно министерство и ете ти влада за национален спас.
Жално е што Апасиев мора да коалицира со лик како Мицкоски ама борбата за Македонија си трпи жртви :D

А убаво би му стоело такво нешто на Мицкоски и така се им даде на тацна од име до попис, треба ако ништо друго да го почастат со едно место.

Инаку на тема вмро мажишта ништо ново, градоначалникот на Штип како и секој досега, ги става Циганите пред Македонците, тие што го пцуеа досега и му ебеа мајка, на тие им подава рака, на тие тргна да им прави улица, најверојатно и истите нема да ги избрка од улица, така и треба, сдс ги вработи сите Цигани, сега вмро нека им продолжи догивори, тоа е високо ниво на патриотизам и чекор до добивање датум во пакет.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.553
Поени од реакции
85.153
Нека им прави улица, нека не им прогледува низ прсти и нека ги спроведува законите и мерките без двојни аршини.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.029
Нека им прави улица, нека не им прогледува низ прсти и нека ги спроведува законите и мерките без двојни аршини.
Не е така, не може да се прави улица кога истиот овој еден од сликата кога поминал другар со колата и му свирела химната на вмро, овој пцуел крв вмровска, нема правење улица на некој што му смета химната на вмро, нема работни договори на некој што те пцуе и агитира 5 години против тебе, што те скандира погрдно за време на избори, нема правње улици на луѓе кои веат турски знамиња а им сметале македонските песни кои се и вмровски во една рака. Нема правење ништо за луѓе кои пред неколку месеца нападнаа вмровски советник. Јас гласав за Иван, сите мои кои ги познавам гласаа за него, Македонците му ја донесоа победата во првиот круг а сите Цигани гласаа против него и Штип е пред се на Македонците а после на останатите. Во спротивно турско не ни бега и ќе треба како пред два века да се чуствуваме безбедно само во Ново Село. Од такви маженца спакуваат 4,5 години во затвор луѓето од 27.

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.913
Поени од реакции
25.412
Жално е што Апасиев мора да коалицира со лик како Мицкоски ама борбата за Македонија си трпи жртви :D

А убаво би му стоело такво нешто на Мицкоски и така се им даде на тацна од име до попис, треба ако ништо друго да го почастат со едно место.

Инаку на тема вмро мажишта ништо ново, градоначалникот на Штип како и секој досега, ги става Циганите пред Македонците, тие што го пцуеа досега и му ебеа мајка, на тие им подава рака, на тие тргна да им прави улица, најверојатно и истите нема да ги избрка од улица, така и треба, сдс ги вработи сите Цигани, сега вмро нека им продолжи догивори, тоа е високо ниво на патриотизам и чекор до добивање датум во пакет.
apasiev moze da si koalicira so kastro tamu nekade...

vmro poprvo so dui ke koalicira nego so levicata osven ako sami 2te partii nemozat da napravat vlada. vo momentot koga ke treba sipci za u vlada levica e aut

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.506
Поени од реакции
2.427
Од една страна, да имаа ДУИ, Алијанса, Алтернатива и ДПА, 61 пратеник, немаше ни да ги прашаат другите партии дали да направат влада, ниту ќе ги интересираа некои формални или неформални договори. Од друга страна, СДСС им даде мнозинство функции на овие четири партии иако има еден куп повеќе гласови добиено во однос на нив.
Заради вакви чекори, уште долго време ние Македонците нема да имаме нормална држава.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.029
apasiev moze da si koalicira so kastro tamu nekade...

vmro poprvo so dui ke koalicira nego so levicata osven ako sami 2te partii nemozat da napravat vlada. vo momentot koga ke treba sipci za u vlada levica e aut
Научени се дпмне да пушат, шефот нивни за објекти да руши се јавуваше кај Али, го знаеш оноа име ми е се собравме, овој уште да му речеше да ти го ебам името. Јасно ми е како стојат работите кај вас, само не ми се влегува пак во расправии, што кур кога на форум сме и освен пцуење ништо друго не можеме да си направиме.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.913
Поени од реакции
25.412
narodot posle ova valjda ke sfati deka sekoj glas za SDSM e ustvari sponski glas. ako i posle se ova nekoj glasa za niv za mene toj u idnina nemoze da bide nisto drugo osven sipak. sarenite kurtoni toa napravija. se nadevam deka se zadovolni.
Автоматски споено мислење:

Научени се дпмне да пушат, пефот нивни за објекти да руши се јавуваше кај Али, го знаеш оноа име ми е се собравме, овој уште да му речеше да ти го ебам името. Јасно ми е како стојат работите кај вас, само не ми се влегува пак во расправии, што кур кога на форум сме и освен пцуење ништо друго не можеме да си направиме.
site sareni kurtoni koga togas ke zavrsat na besilka. seedno mi e dali jazeto ke im e od sdsm ili vmro. za mene tie se poglemo zlo nego sipcite. sipcite si se borat za kauzata ovie ja predadoa koga se krsea kopjata.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.029
narodot posle ova valjda ke sfati deka sekoj glas za SDSM e ustvari sponski glas. ako i posle se ova nekoj glasa za niv za mene toj u idnina nemoze da bide nisto drugo osven sipak. sarenite kurtoni toa napravija. se nadevam deka se zadovolni.
Автоматски споено мислење:

site sareni kurtoni koga togas ke zavrsat na besilka. seedno mi e dali jazeto ke im e od sdsm ili vmro. za mene tie se poglemo zlo nego sipcite. sipcite si se borat za kauzata ovie ja predadoa koga se krsea kopjata.
Ок може така, сакам да завршат на бесилка и тие што го албанизираа Скопје, тие што додека имаа 61 пратеник наместија да се тепаат македонски деца на Кале, тие што дозволија да бодат македонски деца по автобуси и ќутеа, тие што дозволија албански клуб од Скопје да носи име со албанскиот топоним на нашиот главен град Скопје. Сакам да висат и тие што дозволиле на сред Скопје 2014 две деца од Кратово да бидат избодени до споменик на македонски херој во слободна Македонија само затоа што носеле македонско знаме и истите не одговарале никогаш. Сакаш да ти го донесам на форумот еден од тие двајца од Кратово да ти каже како се почствувал тој ден додека пријавувал во полиција а во меѓувреме апсолутна власт има нашето вмро за кое се бореле нашите дедовци?
Сакам да виси и еден пратеник од вмро, кој кога Груби изјави од говорница дека пресудата за Саздо докажа дека нема правда во Македонија, истиот после него кажува, "сега ли видовте господине Груби дека нема правда во Македонија" сакам да висат и сите од УМС и дпмне после убиството на Саздо даваат изјава како твојата и би коалицирале со дуи.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.913
Поени од реакции
25.412
Ок може така, сакам да завршат на бесилка и тие што го албанизираа Скопје, тие што додека имаа 61 пратеник наместија да се тепаат македонски деца на Кале, тие што дозволија да бодат македонски деца по автобуси и ќутеа, тие што дозволија албански клуб од Скопје да носи име со албанскиот топоним на нашиот главен град Скопје. Сакам да висат и тие што дозволиле на сред Скопје 2014 две деца од Кратово да бидат избодени до споменик на македонски херој во слободна Македонија само затоа што носеле македонско знаме и истите не одговарале никогаш. Сакаш да ти го донесам на форумот еден од тие двајца од Кратово да ти каже како се почствувал тој ден додека пријавувал во полиција а во меѓувреме апсолутна власт има нашето вмро за кое се бореле нашите дедовци?
Сакам да виси и еден пратеник од вмро, кој кога Груби изјави од говорница дека пресудата за Саздо докажа дека нема правда во Македонија, истиот после него кажува, "сега ли видовте господине Груби дека нема правда во Македонија" сакам да висат и сите од УМС и дпмне после убиството на Саздо даваат изјава како твојата.
nebiten si ti, sakaj sto sakas. jas ti kazuvam koj so kogo ke koalicira i sto ke se sluci vo dogledno vreme.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.913
Поени од реакции
25.412
Така нека е Кано, те читаат тука и други да знаеш, не се ова приватни пораки.
Ako de, ne smeta. Ne e prv pat da kazam deka vmro ke koalicira so dui vo idnina. Ednostavno e, ako na sipcite im odgovara vecito dui da e na vlast, i toa im e pobitno nego da koaliciraat so levica jasno se moznite partneri za idna vlada. Ako moze bez siptarsk@ partija sto tesko deka ke pusti kaleto togas levica nema nikogas da vidi vlast dur ne se resat "revolucionerite" a ke se resat... Ne e toa tolku tesko.

Член од
9 април 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
979
Факд уп е на Балканот чим и Британциве најголемиот тешкаш го праќаат тука.
1638708846047.jpeg
Значи сите теории ги прочитавме сите страни испопишавме и на крај пак најлошиот зар у секое вртење ни се паѓа. Место да се зајадуваме да видиме како непријателот размислува во случајот Бугарија.

Територија признава народ не.Прв признава газот му се шири дека не е под Белград Али внатре си живее и диши бугарски народ само од шо му било медови клати врата земај плата се шитнал, Али арно полека со по 20 000 годишно пасоши ќе се освестуваат . Плус пред камера ќе викаат дека и брат сестра татко баба и тие биле Бугари. И ќе дојдеш до семето дека се е бугарско. Тие шо не се се српска инсталација, и ќе чекаме дур не стигнеме до бројка која одговара да се прикаже дека сме сите БГ.
Значи во ЕУ ќе влеземе како Бугари во северна Македонија некој неосвестен,и Албанци стопани. После тоа се бришат граници во ЕУ сме, за после следната смена на тежата, границитена на БГ ќе бидат многу познавака. Тоа е на лонг ран БГ стратегијата ,плус и изјавите на Радев околу крим, очигледно е.
Подолго време се држава и имаат голем преглед на геостратегија.Ние го имаме патлиџан дипломатија за жал тоа е.

Додека го пишувам ова темата за бг пасоши грми така да тежок парадокс сме.

Последно уредено:
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.029
Ako de, ne smeta. Ne e prv pat da kazam deka vmro ke koalicira so dui vo idnina. Ednostavno e, ako na sipcite im odgovara vecito dui da e na vlast, i toa im e pobitno nego da koaliciraat so levica jasno se moznite partneri za idna vlada. Ako moze bez siptarsk@ partija sto tesko deka ke pusti kaleto togas levica nema nikogas da vidi vlast dur ne se resat "revolucionerite" a ke se resat... Ne e toa tolku tesko.
Кои револуционери, оние што се бутнаа во влада, влада која дпмне и даде ветер во грб од секој можен аспект, оние кои пак не фатија место и поминаа во вмро, као разни тасевци?
Шарената револуција беше направена со 50 души, освен со два три протеста на младината која не го сакаше Груевски од разни причини и беше во право тоа. Треба да сум сакал некој и да сум бранел што не превзема ништо додека се бодат македонски деца, треба да сакам некој кој не реагира на албанизација на мојата татковина, треба да сакам некој кој пушта полиција на деца што протестираат против Талат Џафери, убиец на македонски синови, таков човек требало да бранам, да браниме сите ние, да бранам човек кои и покрај сите овие пропусти имаше народ покрај себе спремен за се, и пак избега и остави на цедило 20 фамилии и луѓе по затвори. Јбг Кано не сме ние како вас од далечната па да гледаме со други очи, имаме емоција кога ќе убијат македонско дете, коа ќе прочитаме како македонски деца се тепани од ЕБР а истите протестираат против Талат додека патриотите одат да го тепаат Жерновски во општина Центар, се си мислам дека Талат има направено поголеми гревови од Џафери кон Македонците.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.937
Поени од реакции
38.082
... алтернатива воопшто не е крива, ете си доби на покер голема сума (министерства и директорски места) само со четворица играчи, иако блефираше две недели (како да се работи за уклучување црвени копчиња на светски нуклераки), сакам- несакам во влада,

... сега се на потег македончињата сплотени во коалиција на таа влада, ќе ги фрлат ли картите или ќе идат понатаму имајќи подобри карти од алтернатива земајќи ја добивката, ете нека излезат македончињата патриоти од другите партии кои се во коалиција во владата, па добивката на алтернатива со владата нема да важат,

...на тест не се албанците, нив не ги бива и сите министерства да ги земат, проблемите се во тие продадени македончиња кои се тепаат во гради патриотчиња на државата, ееее нив да ги видам, па и членството на сдссм што ќутат патриотчиња од трето колено (жими qурот) тие да ги видиме што ќе направат или веќе им пројде редот на реденка и си го добиле!

...сите амбасади, ќутат како пиqки, за разлика од порано кога дојдоа со кило сол да ни солат памет,
- фрлена карта од еу, продадена сирота измачена Македонија!

:oeoeoe:
( да бидат пишани со голема буква треба да ја заслужат)

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.694
Поени од реакции
11.808
Другар смешно е ок,ако знаеш нешто напиши убаво прашав и сакам убаво да ми се одговори, а не некој курот да си игра со мене
Државата е у пламен вие се си терате на мајтап и заебанција, преку куров ми е од вакви ликови како вас ,,ако знаете нешто пишете пошо не е веќе до заебанција работава страшно е ова што ни се случува а тек допрва што ни следи господ знае ,мани се од заебанцииве

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom