Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.760
Поени од реакции
5.693
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.511
Поени од реакции
37.350
Ќе мора да земат албанска партија за да не се налутат пријателите од запад
...а може албански етникум да биде, а да не е од ДУИ и ВЛЕН? дали треба да се бира партија од албански етникум или човек од албански етникум, а да е од сосема друга партија?

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.760
Поени од реакции
5.693
Во ие5 сдс има 50 гласови повеќе од дуи а помалку пратеници
Така им треба, они гласаа за Дебар и Маврово да бидат во 5ка
Автоматски споено мислење:

Сдс никогаш нема да се оправи од овој пораз, ова е одговорот на Македонците кон албанизација и бугарофилството на сдс.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.511
Поени од реакции
37.350
Za formiranje na vllada vo Makedonija.. mora e da ima Albanci vo nea. Goodnight.
...се сложувам, ќе има членови од албански етникум (извини ама за мене лично Албанци се во Албанија, овде сте Македонци од албанско потекло), ама не облигаторно од ДУИ или ВЛЕН, ете ќе биде од ЗНАМ или ЛЕВИЦА :smirce: немет таму албански етникум, како Битиќи во македонска партија СДСМ? :toe:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.537
Поени од реакции
26.224
Ние поголема мака видовме од Македонците за овие 33 години отколку од било кој, ко ќе пораснеш ќе сфатиш, да си жив и здрав ти.
Од северџаните. Не од Македонците.
За истото таа продадена багра има кажано и Гоце :
"Јас не познавам друг народ кој повеќе страдал од предавствата на своите синови - изроди како македонскиот".

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.887
Поени од реакции
23.293
Јавно кажа дека ако стане претседател ќе ги помилува.
Realno da si zborame, probaa da napravat drzaven udar i da im ja negiraat izbornata zelba na togasnoto mnozinstvo na gragjani so pravo na glas vo fer i demokratski izbori.
Isto kako sega na primer da im tekni na SDSM ili DUI da vlezat vo soobranieto i da go pravat istoto i po tamu nekolku godini, nekoj iden pretsedatel da gi pomiluva zatoa sto SDSM ili DUI pobedile na tie izbori.
Znam ke me zemite na noz vo euforijata, ali jbg taka stojat rabotite.
Drzaven udar si e drzaven udar. Treba gragjanite da si mislat pred da glasaat i za kogo glasaat, sepak sme ili pretendirame da bidime parlamentarna demokratija.
Jas bi drugo, niti tie ke gi oslobodam ali i site ucesnici vo sarenata ke gi ispopikam po zatvori radi istoto, rusenje na drzeven poredok i legalna vlast dobiena na fer i demokratski izbori, pa tamu neka si se razberat. Treba sekoj da sfati deka vlast na izbori se dobiva, ne na ulica, ne sme vo Afrika. Posebno toj nekapeniot saren kurton, segasen lider na Levica. Mu ukinuvam pratenicki imunitet i neka se vlecka po sudnici i zatvori cel zivot.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.911
Поени од реакции
5.044
Za formiranje na vllada vo Makedonija.. mora e da ima Albanci vo nea. Goodnight.
...оти ако нема...

....„нашата земјата„ нема да влезе во ЕУ и да ги прифати евро-атлантските „вредности„...

....и Волгарите во уставот...

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Го погодија северџаните слоганот кој им стана самоисполнувачко пророштво - Нема откажување од иднината во која тие нема веќе да постојат.

Член од
23 април 2024
Мислења
239
Поени од реакции
585
Може да земат пратеник знам од вмро или од дуи.Ако гласовите преостанати во куманово се македонски најголем дел ќе се за вмро и максим и тогај има доста голема шанса да изгубат и таму еден

Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
10.959
Поени од реакции
12.377
Имам прашање, за формирање на влада сега, на ВМРО не му треба ниедна од албанските партии, може да се формира и со поддршка од ЗНАМ или Левица, така? И ако е така, а формира влада со ВЛЕН, нели е тоа закопување на нож во грб на македонците кои го изгласавме уште првиот ден од мандатот.. Видов објава од ВЛЕН, најавуваат преговори со ВМРО уште од утре.
Тоа дефинитивно ќе си зависи од пвеводбениците.

Доколку навистина ги завршат изборите со 58 пратеници, од кои 55 или 56 пратеници ќе бидат од редовите на пвеводбеничката партија, имаат минимум една македонска политичка партија со која можат да коалицираат - партијата на велешкиот даскал.

Има и уште една партија на рециклирани плави жолтици, но како што историјата има покажано и докажано, од плави жолтици не само што не може, туку не ни смее да се дозволи да им се верува или да се очекува било што позитивно.

За жал пвеводбениците изминатите две недели раскажуваа приказни за коалицирање со рециклираните плави жолтици и со рециклираните амнестирани терористи, дури и се фотографираа со нив, а велешкиот даскал сигурно нема да прифати било какво коалицирање со пвеводбениците кое нема да опфаќа негово превземање на министерството за правда, а може да му текне и министерството за внатрешни работи да го бара, а пвеводбениците попрво ќе направат коалиција со плавите жолтици - овие автентичните кои доживеаа потоп на избориве, не овие поновиве рециклираниве - отколку да ги прифатат таквите барања на велешкиот даскал.

Да бидеме искрени, пвеводбениците очекуваа дека ќе освојат најмногу гласови на овие избори, но ни во своите најдетинести соништа и илузии не ни помислија дека ќе победат со толкава разлика. Сега ќе се најдат во ситуација во која ќе мораат да направат отстапки, па ќе треба да му ја мислат чии гласови можат да си дозволат да ги изгубат на било кои идни избори, а сепак да не им се случи изборно фијаско како што им се случи на локалните избори во 2017 година и какво што им се случува сега на плавите жолтици на претседателските и на парламентарните избори 2024.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom