Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.942
Поени од реакции
5.083
“Комшија“ му е сигурно, тебе не ти е комшија?
Стевчо е криминалец!
Имаш некаков доказ?
Да.
Кој?
На сите во Карпош им е “Комшија„.

Аргументирана расправа на .....
Јо бе, јо...на мене не ми е комшиА, ја не живим у „Карпош„.

ПЉус, нигде не сам пишал дека он је криминалАц.

Е баш за тој има да га гласам...паша зоќе!

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.454
Поени од реакции
5.176
Јо бе, јо...на мене не ми е комшиА, ја не живим у „Карпош„.

ПЉус, нигде не сам пишал дека он је криминалАц.

Е баш за тој има да га гласам...паша зоќе!
О море Зоќе, па ја не сум го пишал дека ти си рекол такој, ами дека некој шо го има на нишан.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.942
Поени од реакции
5.083
О море Зоќе, па ја не сум го пишал дека ти си рекол такој, ами дека некој шо го има на нишан.
А ш‘о лошо напишав за Стевчета?...

Настрана што не е толку битно што јас мислам за него.

Саде изнесов сомнежи до мојот соговорник, а моето прашање до него не се „тиче„ толку за Стевчо, колку за квалитетот од населбите во О. Карпош, кој, замисли, бил подигнат, а населбите биле барани за живењее токму ради доброто управување со О. Карпош од предметниот лик...во што изразувам сомнеж.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.794
Поени од реакции
5.723
Вие што го браните Стевчо и правите патриот може и да кажете дека Инфомакс е финансирам од Русија, па сите убаво да се изнасмееме.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.277
Поени од реакции
15.401
Прегледај го приврзокот 410420

ова се гласови од “маливе партии” на прошливе парламентарни кај што власта сеуште нѐ плашеше со корона што значи и немаше некој висок цензус.
У листава не се вметнати тие на Павле, Љубе и Стојанче, бидејќи се у листата на сдс.
Ако овие партии у најмала рака ги извадат истиве гласови или приближно со оглед на тоа што македонците се веќе максимум анти-сдс наелектизирани, сдс ќе остане без најмалку +20.000 гласа, а Вмро од старт со толкава предност иде.

Ама овде 5-мината подржувачи на Девица не мислат така. :D
Власта ги плаќа од освоен глас....како на каса: колку гласови х договрена цена од глас = исплата на кеш пари. точна информација од една од овие партии(отцепени од кај Љубе, па формираа своја партија). Целта е опозицискиот глас да се раздели на што повеќе.

да нема забуни....до детал е раскажано акко оди процедурата

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.794
Поени од реакции
5.723
Власта ги плаќа од освоен глас....како на каса: колку гласови х договрена цена од глас = исплата на кеш пари. точна информација од една од овие партии(отцепени од кај Љубе, па формираа своја партија). Целта е опозицискиот глас да се раздели на што повеќе.

да нема забуни....до детал е раскажано акко оди процедурата
Овие избори малите партии ќе имаат помалку гласови од што очекуваа, левица очекуваше и над 10 пратеника, но пропагандата им пукна.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.277
Поени од реакции
15.401
Овие избори малите партии ќе имаат помалку гласови од што очекуваа, левица очекуваше и над 10 пратеника, но пропагандата им пукна.
Левица е сосема друга приказна....тие одат на пратеници. Муабетот е за овие партии што името тешко им се запамтува...тие се формирани од самата власт, и власта ги плаќа за освоен глас множено со коефициент.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.794
Поени од реакции
5.723
Левица е сосема друга приказна....тие одат на пратеници. Муабетот е за овие партии што името тешко им се запамтува...тие се формирани од самата власт, и власта ги плаќа за освоен глас множено со коефициент.
Не се согласувам баш, мислам дека левица ќе има многу малку пратеници, може и пак 2 пратеника, но и Максим ќе земе пратеник два, а ова со Стевче на црна листа и негова популаризација е баш играта на калето, но не се они криви ако наш народ ги гласа.
Калето ги држи Албанците како фактор баш поради малите партии.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
Интересни информации .

FB_IMG_1711058353144.jpg
Автоматски споено мислење:

Левица е сосема друга приказна....тие одат на пратеници.
За Левица да имаат најмалку 10 пратеници е перфекција. Да се 5-6 пратеници е повторно супер задоволувачка бројка со партија која е во судир со две големи партии.

Апасиев рече, две цели имаат,да стигнат +15 пратеници и Сдс да паднат -30 пратеници . Полека да ги стигнат Сдс .

Член од
10 јануари 2008
Мислења
745
Поени од реакции
1.890
Негово работење, „као„ било по закон (кој го тоа вели, ти?),
А кој вели дека не е? Ти? Фактот е дека е неосудуван, а најголем политички стаж на извршни позиции има кумулативно, повеќе од пола како опозиција на централна власт. Бил чешлан до скалпот на черепот од сите можни влади и институции и никој никогаш ништо не нашол. Јбг тоа е реалноста.
Немал „вишок„ станови (жими мајка...),
Имал вишак станови (жими мајка...). Фактот е дека и покрај сите напори, неограничени ингеренции и моќ особено на сјо, на калето и судството на заев, ни скапаните сорос нво и новинари и медиуми никој никогаш ништо не нашол. Јбг тоа е реалноста.
Реонизирал градинки (јак квалитет, паша зоки),
Тоа беше одговор на друг член, дека не го правел тоа, а баш буквално напротив прва работа што ја направи по враќањето беше тоа. Јбг, тоа е реалноста.
Бил меѓународно наградуван (јаки крастајци),
Не еднаш, 4 пати. И те како јаки крастајци. У секој случај појаки крастајци од сите други градоначалници заедно на куп. Јбг, тоа е реалноста.
Не им давал на Албанците (а они „као„ немаат друг начин за земање),
Токму тоа го пишав, залетот на учките е плод на коалицијата сдс/дпне, против која тој се бори и настапува политички. Он си дава дополнителен придонес со тоа што барем кај што има ингеренции, во Карпош не им дозволува да бидат шерифи. Јбг, тоа е реалноста.
Ги пердашел сите неистомисленици и политички противници (што везе има тоа со О. Карпош?..),
Ни ја не знам зашто си го навел како релевантна точка за Карпош, треба сам да се запрашаш, ти си ја склопил листава не јас.
Бил биран од карпошани (а од кого друг, од бушманите?...),
Бил биран 4 пати. Нормално дека од карпошани, тие што најдобро на своја кожа ги плодоуживале придобивките од неговото раководење и биле задоволни. Да можеле и од други општини би го изгласале со две раце, ама законот не дозволува. Па дури и бушманите твои. Јбг, тоа е реалноста.
Побарувачката била поголема од понудата (што е во прашање, становите и нивните астрономски цени?...),
Побарувачка може ли да има преголема за неквалитет? Астрономски цени може ли да има за непосакуван производ или услуга? Астрономските цени на што се резултат? Многумина сакаат да уживаат во благодетот на живеење во најдобрата општина под најдобриот градоначалник, но не се гради воопшто ни приближно колку што е потребно (ради оние заостанатине што протестираат за бетонизација и зеленила) и затоа ќе си растат цените. Економија 101. Јбг, тоа е реалноста.
Цените на недвижностите растеле (што е тука ќарот за карпошани, да плаќаат поскапо?...)
Стан од 100 квадрати пред 10 години ако можел да го продае за 120-130к, сега може за 200к. Благодариме Стевчо треба да си тетовираат карпошани. Им заработил повеќе отколку тие самите што ќе заработат со цел живот работа. Јбг, тоа е реалноста .
И сега, како сето погоре наведено ја чини О. Карпош најпосакувано место за живеење?

На кој начин дотичниов лик го зголемил кавлитетот на живеење од населбите во О. Карпош па ти е станале јако барани?

Наброј некој од тие квалитети кои јас не можам да ги видам...благодарам.

Нормално, јас не би сакал да читам твои памфлети и ставови кои лебдат во воздух.
Ти као демек не си го нашол а уствари намерно си го скокнал постот кај што имав набројано конкретно за општината зашто е посакувана, и со што го зголемил квалитетот на живеење и вредноста на недвижнините. Не е убаво така, биди коректен и постирај го тоа , не пробувај да спинуваш. Ако не, јас ќе ти го постирам не се секирај.

Едит:
најмалку изградени згради, најмала квадратура издадени маркици, најмалку дупови изгласани (ова е негативно), најмногу зелени површини, паркови, хортикултурно уредување, најмногу здравствени и образовни установи, најдобра патна, пешачка, велосипедска, канализациска и водоводна инфраструктура, најмногу заштеда на енергија, енергетски ефикасни фасади, среден кеј, игралишта, спортски терени, одлична услуга и соработка со општината итн итн.

Може уште многу ама еве као за старт. Ова не го виде, а? Или селективен вид имаш?

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.794
Поени од реакции
5.723
А кој вели дека не е? Ти? Фактот е дека е неосудуван, а најголем политички стаж на извршни позиции има кумулативно, повеќе од пола како опозиција на централна власт. Бил чешлан до скалпот на черепот од сите можни влади и институции и никој никогаш ништо не нашол. Јбг тоа е реалноста.

Имал вишак станови (жими мајка...). Фактот е дека и покрај сите напори, неограничени ингеренции и моќ особено на сјо, на калето и судството на заев, ни скапаните сорос нво и новинари и медиуми никој никогаш ништо не нашол. Јбг тоа е реалноста.

Тоа беше одговор на друг член, дека не го правел тоа, а баш буквално напротив прва работа што ја направи по враќањето беше тоа. Јбг, тоа е реалноста.

Не еднаш, 4 пати. И те како јаки крастајци. У секој случај појаки крастајци од сите други градоначалници заедно на куп. Јбг, тоа е реалноста.

Токму тоа го пишав, залетот на учките е плод на коалицијата сдс/дпне, против која тој се бори и настапува политички. Он си дава дополнителен придонес со тоа што барем кај што има ингеренции, во Карпош не им дозволува да бидат шерифи. Јбг, тоа е реалноста.

Ни ја не знам зашто си го навел како релевантна точка за Карпош, треба сам да се запрашаш, ти си ја склопил листава не јас.

Бил биран 4 пати. Нормално дека од карпошани, тие што најдобро на своја кожа ги плодоуживале придобивките од неговото раководење и биле задоволни. Да можеле и од други општини би го изгласале со две раце, ама законот не дозволува. Па дури и бушманите твои. Јбг, тоа е реалноста.

Побарувачка може ли да има преголема за неквалитет? Астрономски цени може ли да има за непосакуван производ или услуга? Астрономските цени на што се резултат? Многумина сакаат да уживаат во благодетот на живеење во најдобрата општина под најдобриот градоначалник, но не се гради воопшто ни приближно колку што е потребно (ради оние заостанатине што протестираат за бетонизација и зеленила) и затоа ќе си растат цените. Економија 101. Јбг, тоа е реалноста.

Стан од 100 квадрати пред 10 години ако можел да го продае за 120-130к, сега може за 200к. Благодариме Стевчо треба да си тетовираат карпошани. Им заработил повеќе отколку тие самите што ќе заработат со цел живот работа. Јбг, тоа е реалноста .

Ти као демек не си го нашол а уствари намерно си го скокнал постот кај што имав набројано конкретно за општината зашто е посакувана, и со што го зголемил квалитетот на живеење и вредноста на недвижнините. Не е убаво така, биди коректен и постирај го тоа , не пробувај да спинуваш. Ако не, јас ќе ти го постирам не се секирај.

Едит:
најмалку изградени згради, најмала квадратура издадени маркици, најмалку дупови изгласани (ова е негативно), најмногу зелени површини, паркови, хортикултурно уредување, најмногу здравствени и образовни установи, најдобра патна, пешачка, велосипедска, канализациска и водоводна инфраструктура, најмногу заштеда на енергија, енергетски ефикасни фасади, среден кеј, игралишта, спортски терени, одлична услуга и соработка со општината итн итн.

Може уште многу ама еве као за старт. Ова не го виде, а? Или селективен вид имаш?
Аман бе, како советник во општина Карпош да си, го отепа од бранење.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.942
Поени од реакции
5.083

Едит:

Ме мрзи да ти одговарам на сите пасуси, па затоа ќе прејдам на последниот, затоа што претходните се потполно небитни за „подигање„ на квалитетот од живеењето во населбите во О. Карпош.

Насмешен ми е делот во кој велиш дека е „негативен„, со најмалку дадени „маркички„ за градење па истото, според твоите „мерила„, само по себе е „квалитет„...

За скокот од цените да не праам муабет, затоа што само според твоите чудни „мерила„, скокот на цените е „квалитет„?

Сериозен си?

И, пак според твојава „логика„, народов џоа луд трча кон населбите од О. Карпош, за да купи што поскапи куќи и станови!???

И последично, пак според твојава „логика„, високата цена на станот сама по себе е гаранција за квалитетот и од станот и од живеењето?

Ајде да прејдам на последниот пасус....

Зелени површини, паркови, бла-бла...на кои тешко можеш да видиш посетители.
Здравствени и образовни установи, кои постоеја уште пред Стевчо да ги замени опинците со чевли.
Најдобра патна, пешачка, велосипедска...на која не поминуваат велосипедисти.
Канализациона и водоводна инфраструктура? Сведена на замена на дотраените водоводни и каналиазациони цевки со нови.
Заштеда на енергија? Јак успех. Тоа е активност која се подразбира и за која Стевчо нема посебна заслуга, оти е измислена уште пред Стевчо да дојде во Шкуп.
Енергетски ефикасни фасади? Како увиде дека се ефикасни?

И така натаму...

А она кое самиот го прескокаш и нејќеш да го видиш, тоа е неговиот „неформален„ однос кон вработените во општината, особено кога се времиња за избори во прашање. За тоа некако не ти се прај муабет...ама тоа не е битно, битно е дека ликот све работи „по закон„. Да, за она кое мора, ќе работи по закон, оти „така требит„, инаку ќе го апсат, а што правиме со „неформалното„ му однесување, кое не е покриено со закон?....

Последно уредено:
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.454
Поени од реакции
5.176
А ш‘о лошо напишав за Стевчета?...

Настрана што не е толку битно што јас мислам за него.

Саде изнесов сомнежи до мојот соговорник, а моето прашање до него не се „тиче„ толку за Стевчо, колку за квалитетот од населбите во О. Карпош, кој, замисли, бил подигнат, а населбите биле барани за живењее токму ради доброто управување со О. Карпош од предметниот лик...во што изразувам сомнеж.
Не се работи за тоа што си напишал за Стевчо, туку како и многу други си го промашил фудбалот.

Ние немаме, барем не поголемиот дел, проблеми од Стевчовци ами од оние кои одлучуваат кој има право да се кандидира на претседателски избори.
Е за ова не си напишал ни збор иако и ти како и јас знаеш дека тоа е проблемот.

Kajgana Shop

На врв Bottom