Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
20 септември 2022
Мислења
1.884
Поени од реакции
7.172

Уште еднаш северџаните со нивните катастрофални математики преку бурекот сакаат да докажат дека повеќе бурек може сега да се јаде отколку за времето на Грујо.
Забораваат дека бурек СО јогурт се купуваше за 50 денари, а денес бурек СО јогурт се купува за 100 денари.

И најбитна работа е што денешниов бурек (четврт) е намален во сè, што во тесто, месо итн. така што на крај на денот повеќе ќе се најадеш со бурекот од времето на Грујо отколку од времето на комуњарите.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.314
Поени од реакции
15.480
Секој народ има петоколонаши, но реално на избори Албанец неможе да биде гласан од Македонци.
Имер Селмани освои десетици иљади гласови од етнички македонци, а после тоа се испостави дека е најскриениот исламски радикалист

ПС.Грујо дома на гости има појдено само кај еден политичар, а тоа е тој. После неколку години се поткаса со јазикот

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.655
Поени од реакции
2.750
Катастрофа се сите кандидати освен Ванковска.....ама таа немат шанси да победит....

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.314
Поени од реакции
15.480
Катастрофа се сите кандидати освен Ванковска.....ама таа немат шанси да победит....
Јас на горната анкета гласав за ТВОЈОТ Коцарев, ама за жал не се кандидираше. Гога Сорош е добар познавач на правото.......и толку, а Ванковска ни толку

Член од
17 јануари 2009
Мислења
689
Поени од реакции
671
Јас на горната анкета гласав за ТВОЈОТ Коцарев, ама за жал не се кандидираше. Гога Сорош е добар познавач на правото.......и толку, а Ванковска ни толку
На иста бранова должина сум.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.655
Поени од реакции
2.750
коцарев не е лош ама немаТ никаква подршка(од охрид све е квалитет хаха ),да се кандидираше ко независен ке гласав за него и ке видевме тогаш колку народот сакат промени или е заслепен во 2-3 партии

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.228
Поени од реакции
5.471
Ако проф. Сиљановска стане „прецедник„, со голема веројаност, нема да и‘ преостане друго, туку да продолжи...

...да држи предавања од областа на правото кај ќе стигне.

Во „нашата земјата„ постои еден чуден „менталитет„, а тоа е поставување професори и кај требало и кај не требало, со неоснованото предубедување дека нивното знаење (со никаква пракса) ќе биде решение за сите општествени проблеми...

Ете, и проф. Мухиќ, лик од светски калибар, беше собраниски пратеник и?...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.314
Поени од реакции
15.480
Ако проф. Сиљановска стане „прецедник„, со голема веројаност, нема да и‘ преостане друго, туку да продолжи...

Во „нашата земјата„ постои еден чуден „менталитет„, а тоа е поставување професори и кај требало и кај не требало, со неоснованото предубедување дека нивното знаење (со никаква пракса) ќе биде решение за сите општествени проблеми...

сФе што е излезено од правен факултет(професори) се покажа дека е булшит

Член од
13 септември 2008
Мислења
556
Поени од реакции
307
Максо ги собрал потписите, а професорката стигнала до 8к

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Чекај 8 Мај паѓа во среда, како избори во среда кога секогаш биле во недела?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
689
Поени од реакции
671

Не е лошо професор да биде на функција, тоа зависи од личноста и нејзиниот карактер, (Климовски беше одличен претседател на собрание, а од друга страна неговиот колега од факултетот Фрчко се усра и во разните министерувања па се до советувањето на Трајковски), инаку денес докторите како фела ми се чини предничат во држење на јавни функции, станаа актуелни со Короната.

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.884
Поени од реакции
7.172
Чекај 8 Мај паѓа во среда, како избори во среда кога секогаш биле во недела?
Па ќе го направат. Таман се паѓа на Денот на победата против фаш... упс администрацијата на Хитлер. :kuracc:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.228
Поени од реакции
5.471
Не е лошо професор да биде на функција, тоа зависи од личноста и нејзиниот карактер, (Климовски беше одличен претседател на собрание, а од друга страна неговиот колега од факултетот Фрчко се усра и во разните министерувања па се до советувањето на Трајковски), инаку денес докторите како фела ми се чини предничат во држење на јавни функции, станаа актуелни со Короната.
Знаеш како велат...лекарот и попот се најблиски до луѓето.

Ништо чудно ако докторите фатиле фотелја, па забораваат каква заклетва имаат дадено.

Туку, муабетот ми беше-која е општата корист, ако на висока позиција поставиш „проф-др„, чие однесување се сведува на она „јас ќе ви кажам, а вие ќе повторувате по мене„.

Наведениот проф. Климовски не паметам дека стори нешто битно на општо-државен план.

Се сеќавам и на едно излегување од проф. Сиљановска на собраниската говорница (кога беше министерица кај Бане...), чие излагање наликуваше на предавање од областа на кибернетиката...
Автоматски споено мислење:

сФе што е излезено од правен факултет(професори) се покажа дека е булшит
Општо земено, професорските кадри имаат еден мал проблем-неможност да го прескокнат јазот меѓу теоријата, која (можеби) ја владеат и праксата, ради која се поставени на одредена функција.

Не е секој должен да слуша професорски предавања кај што не им е местото...

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.645
Поени од реакции
11.724
За Максим се зборува и дека се делат пари на роми да одат да се потпишат за ситни пари една илјадарка, инаку евидентно и дека добива помош со медиумска експонираност ама чии гласови ќе успее да земе не сум баш најсигурен дали комуњарски или независни
Баш ме интересира да каже овој @Aleksandar91 некој од проективе и програмата на Максим, или само слушнал дека ги има

Друго Левица нема огромно членство грото од подршката им се обични луѓе не партиски определени, што сигурно нема да трчаат во први денови да даваат подршка потписи по наредба од партија да прават пропаганда. Ете и јас уште немам отидено да се потпишам
Јас познавам еден од Левица, последнава недела два пати се сретнавме напраивме рабдом муабет и еднаш не ми рече еј иди потпиши се ни требаат гласови, немаат такава кампања да влечат луѓе претпоставувам

Член од
17 јануари 2009
Мислења
689
Поени од реакции
671
Јас познавам еден од Левица, последнава недела два пати се сретнавме напраивме рабдом муабет и еднаш не ми рече еј иди потпиши се ни требаат гласови, немаат такава кампања да влечат луѓе претпоставувам
Ако се лажеме, по агресивна кампања од Левица за собирање на потписи за Ванковска до денес ниту еден од кандидатите не покажал. Не видов јас други партии да имаат транспаренти и штандови по градовите, пред пазари, да делат памфлети по улици, освен Левица. Плус агресивната фб кампања.

Знаеш како велат...лекарот и попот се најблиски до луѓето.

Ништо чудно ако докторите фатиле фотелја, па забораваат каква заклетва имаат дадено.

Туку, муабетот ми беше-која е општата корист, ако на висока позиција поставиш „проф-др„, чие однесување се сведува на она „јас ќе ви кажам, а вие ќе повторувате по мене„.

Наведениот проф. Климовски не паметам дека стори нешто битно на општо-државен план.

Се сеќавам и на едно излегување од проф. Сиљановска на собраниската говорница (кога беше министерица кај Бане...), чие излагање наликуваше на предавање од областа на кибернетиката...

Општо земено, професорските кадри имаат еден мал проблем-неможност да го прескокнат јазот меѓу теоријата, која (можеби) ја владеат и праксата, ради која се поставени на одредена функција.

Не е секој должен да слуша професорски предавања кај што не им е местото...
Тоа е професорското и лекарското его, едни мислат дека се во амфитеатар пред студенти, другите мислат дека се во ординација пред пациенти

Kajgana Shop

На врв Bottom