Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Roronoa

Македонец
Член од
20 декември 2014
Мислења
94
Поени од реакции
121
Не.
Поради тоа што ЗНАМ е во пораст + нудат некои проекти/програма, со што ќе му земат еден куп разочарани капени гласови на Левица. Од др страна, Левица нуди ''маде лево"', 0 проекти.
кои се тие разочарани гласови на Левица кога не биле во позиција на моќ тие до сега?
Па затоа ни го сменија името поради тоа што такви партии како ЗНАМ што постојат и ги гласаат.
Тој србоманот и северџан Максим Димитриевски сега стана патриот и луѓето тоа го забораваат.
Едноставно, приморани се вработените низ службите на Општина Куманово и нивните семејства, но тоа што најмногу ме чуди е што амебите во Македонија не сфаќаат дека никој не те гледа на ливчето што гласаш и можеш да гласаш по сопствено убедување.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Не.
Поради тоа што ЗНАМ е во пораст + нудат некои проекти/програма, со што ќе му земат еден куп разочарани капени гласови на Левица. Од др страна, Левица нуди ''маде лево"', 0 проекти.
Левица биле дел од шарена револуција, го донеле Заев на власт, комуњари биле и затоа се криви. А од друга страна Знам на Максим кој со глава го бранеше тој Заев у Собрание, гласаше за преспански и е партија која грото се бивши сдсмовци биле бољи и нуделе проекти.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.753
Поени од реакции
4.241
За Максим се зборува и дека се делат пари на роми да одат да се потпишат за ситни пари една илјадарка, инаку евидентно и дека добива помош со медиумска експонираност ама чии гласови ќе успее да земе не сум баш најсигурен дали комуњарски или независни
Баш ме интересира да каже овој @Aleksandar91 некој од проективе и програмата на Максим, или само слушнал дека ги има

Друго Левица нема огромно членство грото од подршката им се обични луѓе не партиски определени, што сигурно нема да трчаат во први денови да даваат подршка потписи по наредба од партија да прават пропаганда. Ете и јас уште немам отидено да се потпишам

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.389
Поени од реакции
3.596
Не.
Aham, znaci makso imal programa i proekti koi dosega nikogas ne gi spomnal a levica so 0 sekundi na vlast vekje ima razocarani glasaci. I na kraj koga se razbudi, pizamite potop.

Botu, Makso i ZNAM se vo porast samo vo fantaziite na mickoski. A tebe ti preporacuvam da go izvadis jazikot od kaj nego od shupak. Sekako obekjanata rabota vo administracija ke ti ja zeme nekoj shiptаr so koj sto ke koalicira DPNE posle izbori.

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.550
Поени од реакции
2.722
Кумитите пуштени на најјако за ратата на промена на потписите на Левица. :icon_lol:
Ако собереја многу побрзо ќе викаа полно било ботови во Левица, клиенталисти што ги влечи Апасиев за уши слично како што правеше пастирот нивни своевремено.

За секој граѓанин што не е партиски определен, ова е добра работа и доказ дека Левица уште не е станата ботовска партија како СДС-ДПНЕ и дека гласачкото тело им е лабилно и секој кикс може да ги кошта, тоа значи дека ќе пазат многу со нивните политики за разлика од т.н патриоти од ДПНЕ каде што има огромна разлика на ставот на нивниот просечен гласач и нивните елити. Секој со здрав разум би се радувал на ваква Левица, нормално освен ботовите на ДПНЕ, СДС и малкумината новонастанати ботови на Левица.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.383
Поени од реакции
11.853
Левица биле дел од шарена револуција, го донеле Заев на власт, комуњари биле и затоа се криви. А од друга страна Знам на Максим кој со глава го бранеше тој Заев у Собрание, гласаше за преспански и е партија која грото се бивши сдсмовци биле бољи и нуделе проекти.
Не реков јас дека Левица не чинеле а чинеле ЗНАМ. Едноставно голем дел од гласовите на СДС што ќе оделе кај Левица, сеа ќе се разделат помеѓу нив и ЗНАМ.
Автоматски споено мислење:

кои се тие разочарани гласови на Левица кога не биле во позиција на моќ тие до сега?
Па затоа ни го сменија името поради тоа што такви партии како ЗНАМ што постојат и ги гласаат.
Тој србоманот и северџан Максим Димитриевски сега стана патриот и луѓето тоа го забораваат.
Едноставно, приморани се вработените низ службите на Општина Куманово и нивните семејства, но тоа што најмногу ме чуди е што амебите во Македонија не сфаќаат дека никој не те гледа на ливчето што гласаш и можеш да гласаш по сопствено убедување.
Не си ме сфатил убаво. Од тие разочараните капени/шарени, што пред 1-2 год ќе гласаа за Левица, сеа огромен дел ќе појдат кај Максо.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.228
Поени од реакции
5.471
Golema rabota ako sobrale za dva dena!
Site tie se naterani da izlezat i da se potpishat samo za da pokazhat muskuli pred drugite Ljocki.

Od svoite znam deka ce odaat da se potpishat koga ce odaat na pazar ( dik e blisku do pazarot) . I shto sega ?
А ја‘ си помислив дека шќиповите покажале висока свесност и силен осет за припадност кон државата Македонија па „инстантно„ собрале потписи...а они, пак по старо, со типичен колективистички менталитет, заснован на страв од последиците ако не се послуша племенскиот им водач.

Се чини дека „нашата земјата„ има уште непополнети работни места во „државната квота„.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.799
Поени од реакции
8.552
Не реков јас дека Левица не чинеле а чинеле ЗНАМ. Едноставно голем дел од гласовите на СДС што ќе оделе кај Левица, сеа ќе се разделат помеѓу нив и ЗНАМ.
Незабележителен број на гласови во споредба со бројот на гласови кој ќе се добијат како единствена анти-Преспански, анти-Рамковен и најважно анти-ЕУ и анти-НАТО партија. Максо има концентрација само во еден град а тоа е Куманово, каде што Левица за жал и нема некое големо присуство. Додека во општините каде Левица има најголема подршка, он нема никакво присуство.

Второ Максо е човек кој е и про-Преспански и про-Рамковен и про-ЕУ и про-НАТО. Тука нема никаков преклоп на можни гласачи. Е сега да стои фактот дека он со неговиот комплетен пристап до медиумите си направи некаква лажна патриотска слика за себеси. Али кампањата не е Само Вистина, и таа лажна слика ќе избледи до третата недела од кампањата.

Трето неговата кандидатура за претседател е катастрофална одлука, се стави себеси во ќош каде што или нема да се кандидира за пратеник, или ќе се кандидира и за пратеник и ќе изгледа како кловн а и дека нема никој во партијата освен него. А и најважно влезе во една претседателска трка која како што се гледа ќе биде доста брутална но и медиумски пропратена зошто е еден вид на вовед во парламентарни избори и тоа со противкандидати кои од далеку го надмашуваат.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.797
Поени од реакции
3.881
За Максим се зборува и дека се делат пари на роми да одат да се потпишат за ситни пари една илјадарка, инаку евидентно и дека добива помош со медиумска експонираност ама чии гласови ќе успее да земе не сум баш најсигурен дали комуњарски или независни
Баш ме интересира да каже овој @Aleksandar91 некој од проективе и програмата на Максим, или само слушнал дека ги има

Друго Левица нема огромно членство грото од подршката им се обични луѓе не партиски определени, што сигурно нема да трчаат во први денови да даваат подршка потписи по наредба од партија да прават пропаганда. Ете и јас уште немам отидено да се потпишам
И моите информации велат дека максо има платено многу потписи. Најголем дел му се од Куманово и Струмица. Има логика јер најголем дел од потписите и гласовите во овие 2 града се добиваат од плаќање, наназад 20 години. Тоа е остансто уште од времето на Циц и Заев. Едноставно луѓето таму на ден на избори седат како на red light district и чексст кој ќе донесе пари.

Од тоа што го гледам Стевче и Левица најпоштено собираат потписи до сега со убедување, молење, повикување. Затоа и оди поспоро.

Но, ќе ги соберат.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.449
Поени од реакции
24.186
Од тоа што го гледам Стевче и Левица најпоштено собираат потписи до сега со убедување, молење, повикување. Затоа и оди поспоро.

Но, ќе ги соберат.
Neka probaat so kurtoni i boja. Porano im uspea, pamtis kolku ljuge sobraa , eheee rezim turnaa ;)

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.753
Поени од реакции
4.241
Neka probaat so kurtoni i boja. Porano im uspea, pamtis kolku ljuge sobraa , eheee rezim turnaa ;)
Турнаа и сега ќе турнат, се додека не дојдат на власт поштени луѓе а не профитери кои гледаат само свои интереси. Тебе ова ти е болна тема, изгледа таман дојде на ред по списокот од партија за вработување во државна администрација овие те зафркнааа

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.449
Поени од реакции
24.186
Турнаа и сега ќе турнат, се додека не дојдат на власт поштени луѓе а не профитери кои гледаат само свои интереси. Тебе ова ти е болна тема, изгледа таман дојде на ред по списокот од партија за вработување во државна администрација овие те зафркнааа
Da, kako pogodi ?
Mora da si levicar, nemam drugo objasnuvanje :cautious:

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.753
Поени од реакции
4.241
Da, kako pogodi ?
Mora da si levicar, nemam drugo objasnuvanje :cautious:
Не е тешко да се погоди. И не сум левичар, само Левица ја гледам како единствена колку толку разумна партија во моментов се друго е крш и веќе прочитани партии.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.449
Поени од реакции
24.186
Не е тешко да се погоди. И не сум левичар, само Левица ја гледам како единствена колку толку разумна партија во моментов се друго е крш и веќе прочитани партии.
Levica e najkrs. Poarno za DUI glasaj

Kajgana Shop

На врв Bottom