Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 август 2006
Мислења
45.493
Поени од реакции
84.984
Сте имале сите две годинки тогаш и Телетабиси сте гледале, ние дур седевме по касарни и глеавме вести. Затоа вакви глупости тропате.
Автоматски споено мислење:

Би поќутил на темава да сум на место на војводата. Иронијата е што српскиот свет доби најголем замав баш во времето во кое он им се натрти на Заев и УЧК.
Нивната неспособност директно го храни српскиот свет што продира тука со едно комбе вакцини и шака пченица.
не викам ја дека е он океј, само приометувам дека денес сме у нивни скут и е у право за тоа

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.351
Поени од реакции
6.040
Нити се споредувам ниту се правам поголем, само тебе ти кажувам, славете си ги според генералот Владо Бучковски и Љупчо арам војвода, а не му се допаѓал Борис Трајковски какви глупости, сите до еден се лице и опачина од истата монета.
Пак да те прашам, кај беше во 2001 година? И зошто да те сметам тебе за порелевантен од Горан Стојков?

Доказ дека ни се закнуваа со Авиано?
Да, да...Доказ...Не верувам во Теории на заговор...И доказ дека не ни дозволија да ги уништиме терористите....Ако можеш....

Секоја чест на тоа што си седел по касарни, никој не ти го спори тоа, ако судиш пред време, ќе видиш дека можеби и некој друг седел освен тебе, или претрпел друга загуба, ама Македонски синдром на егоцентричност. После мене потоп...

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.194
Поени од реакции
6.436
Пак да те прашам, кај беше во 2001 година? И зошто да те сметам тебе за порелевантен од Горан Стојков?

Да, да...Доказ...Не верувам во Теории на заговор...И доказ дека не ни дозволија да ги уништиме терористите....Ако можеш....
Не се споредувам ти прво објасни си ги работите што ги посочив, американците секогаш во државава подржувале бугараштво, денес е апла.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
Доказ дека ни се закнуваа со Авиано?
Абе не ме јеби. Не е кој колку да голтне. Туку е ние да голтнеме. САД и Запдот беа на страна на Албанците во сите нивни бизарни барања, дали е тоа знаме на реп. Албанја да се вее на наши јарболи, пред наши институции, дали е тоа амнестија на воени злосторства, или е да смениме име, знаме, устав...

Денес е ова Илирида у која немаш еднакви права со Албанците.
Америка ја води земјава, не нашите полтичари, веќе 20 години и повеќе.

Која од двеве поставки не ти личи точна?
Toa ne mora da e sprotivno na toa sto go kazav.

Ako zememe predvid koj togas ja vodel drzavata:
- Ljupco bugarasot koj stana multimilijarder
- Ljube slatkarot koj so mitrolez ke utepase nasi vojnici i stana predavnik
- Gorance ziglarot
- Trajkovski - nego mnogu lugje go velicat kako najdobar pretsedatel sto sme go imale a bese mnogu, mnogu mnogu slab politicar.

Ne e ni cudno sto ne go resija brzo problemot so ogled na nesposobnosta koja ja imaat. Zapadot nemase ni da ima sto da resava ako brzo se zavrsese. I kakov e toj muabet deka ni se zakanuvaa sobombardiranje, Haag i ne znam sto. Ednostavno e: ako ne si sposoben kako politicar da izdrzis pritisok, ti ne si za tuka. I nikoj od politicarite togas ne bese za tuka.

Zapadot uvide deka ako ne intervenira ke si trae ova pa se desi sto se desi.

Albancite na balkanot se tie sto im se najposlusni. Zatoa ja uzivuvaat poddrskata na SAD. Se dodeka ne se razdelat za da bidat protivnici kako sto ima mnogu slucaevi niz istorijata. Nie si patime od losi politicari i toa e edna od glavnite pricini za losiot razvoj na Makedonija od 1991 do denes so open end.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.351
Поени од реакции
6.040
Не се споредувам ти прво објасни си ги работите што ги посочив, американците секогаш во државава подржувале бугараштво, денес е апла.
Значи јас дадов конкретен случај и односот на US кон тоа, ти уште малку ќе прашаш за убиствата над Индијанците во Америка своевремено. Јас дадов само човек како Стојков што мислење има за улогата на САД, како што вели тој..

Член од
24 април 2008
Мислења
11.144
Поени од реакции
12.749
Дали Стојков е релевантен или не е релевантен? Со да или не....
Хехе, ти најде да бараш на прашање да ти се одговори со да или не, после безбројни прашања на кои одбиваш да одговориш со да или не ?

Да беше некој друг ќе ти одговорев со да или не, но конкретно за тебе ќе го применам истиот принцип кој ти го применуваш на моите прашања кои ти ги имам поставувано во повеќе наврати, а на кои си одбивал да одговориш со да или не.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.194
Поени од реакции
6.436
Значи јас дадов конкретен случај и односот на US кон тоа, ти уште малку ќе прашаш за убиствата над Индијанците во Америка своевремено. Јас дадов само човек како Стојков што мислење има за улогата на САД, како што вели тој..
Подршка е тоа што америка го дава кон израел, не тоа што ни го направи нас.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.351
Поени од реакции
6.040
Хехе, ти најде да бараш на прашање да ти се одговори со да или не, после безбројни прашања на кои одбиваш да одговориш со да или не ?

Да беше некој друг ќе ти одговорев со да или не, но конкретно за тебе ќе го применам истиот принцип кој ти го применуваш на моите прашања кои ти ги имам поставувано во повеќе наврати, а на кои си одбивал да одговориш со да или не.
Хаха..Пак ретерираш, почна да вртиш кругови. Ти господине ме цитираш, јас те прашав дали го сметаш Горан Стојков за релевантен или не...

Јас го почитувам Ангелов за тоа што го направи 2001ва година, и мора да му се оддаде почит што го изложи својот живот за татковината. (не за потезите што ги влечи особено после коалицирањето со СДСМ)..Ангелов и Стојков се различни приказни...

Еве да ти одговорам малку на твоето прашање..Ти си молер..Дали јас ако најдам молер хомосексуалец, значи дека и ти си хомосексуалец дека друг молер бил хомосексуалец?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.144
Поени од реакции
12.749
Хаха..Пак ретерираш, почна да вртиш кругови. Ти господине ме цитираш, јас те прашав дали го сметаш Горан Стојков за релевантен или не...

Јас го почитувам Ангелов за тоа што го направи 2001ва година, и мора да му се оддаде почит што го изложи својот живот за татковината. (не за потезите што ги влечи особено после коалицирањето со СДСМ)..Ангелов и Стојков се различни приказни...

Еве да ти одговорам малку на твоето прашање..Ти си молер..Дали јас ако најдам молер хомосексуалец, значи дека и ти си хомосексуалец дека друг молер бил хомосексуалец?
Вртењето кругови е твоја специјалност, а не моја. Пример ти е последново прашање кое го постави. :pos:

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.351
Поени од реакции
6.040
Вртењето кругови е твоја специјалност, а не моја. Пример ти е последново прашање кое го постави. :pos:
Epa eve ti go degradiras Stojkov, poradi toa sto Angelov e ona sto e...I zatoa jas si prasav, kazi so rabotis, da pocnam da baram nekoj peder so ja raboti tvojata profesija pa da te prasam dali si ti peder...

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.023
Поени од реакции
51.280
Да ти влегуваат стотици, илјадници во државава преку граница чувана од квор и уште да веруваш во прикаски денес е врв на стокхолм синдром.
Не сме знаеле да пливаме тогаш.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.351
Поени од реакции
6.040
^^

Epa od shto znajte da plivate, zatoa pola Makedonija e vo Germanija, a pola Makedonija so e tuka zivee na rab na egzistencija, karajki se VMRO SDS, ke umre bezimen, severen....

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.323
Поени од реакции
15.495
Прво, никаде не те навредив на лична основа, така да мислам дека не треба одма да се палиш, дебата е, не мора да се нервираш. Ако се нервираш да не збораме можи?

Самиот Стојков го кажува тоа, повели, без ракавици да беа координирани војската и полицијата се ќе се решеше за 2 дена:

Има овде доста типови кои викаа дека Американците не ни дозволувале да ги решиме.

Тонч.
Автоматски споено мислење:

Тебе ти рекоа?! Или Мирка Велиновска и Јанко Бачев ти кажаа?

Генерал Стојков е НАЈРЕЛЕВАНТНИОТ лик кој може да зборува за 2001ва година, така да не водете само чист инает.
Kolku svedoci so čin od kapetan pa nagore sakaš deka amerite so helikopteri im dostavuvaa oruzje, i gi izvlekuvaa isto so helikopteri???
Jas lično bwv pod oruzje vo 2001-va i ne mi e potreben Stojkov da mi kazuva kako bilo i sto bilo
Bonus se satelitskite telefoni štonse gledaa na nekoi snimki od učkite. Koj im gi dade?

Kajgana Shop

На врв Bottom