Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
22 јуни 2022
Мислења
946
Поени од реакции
1.218
Планираш да ја менуваш книшката?

Ако ти требаат врски пиши ми пп, ќе ти средам да ти даат наша, ама средно име 'Северџан' ви клаваме, да си знаеш...
Добро важи, фати се со рака со овој курајбер и идете до штаб да ве советуваат шо ќе праите у понеделник.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.329
Поени од реакции
26.278
Него, кој ќе го огрее сонце со закончево ново ме интересира мене. Не ќе да е кроено за СДС.
Може некој азилант во држава членка на ЕУ им рекол дека има запишано броеви на пратеници, ама не се сеќава каде.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.944
Поени од реакции
50.827
Може некој азилант во држава членка на ЕУ им рекол дека има запишано броеви на пратеници, ама не се сеќава каде.
Неодоливо тера натака и едвај чекам да ги видам претстојните вратоломии доколку се испостави дека списокот е најден :icon_lol:

Член од
16 октомври 2021
Мислења
698
Поени од реакции
1.585
За сестра ти гласав, Најбоља е. Можда жена ти е боља, али не сум сигурен. Тука и ќерка ти е добро позиционирана.
toa e toj odgovor koga nemas sto da vratis pa ides na dno dna navredi. Nema nisto loso vo toa da kazes, cekaj be picka mu mater, pogresiv dadov glas za crpnatiot, si izdrobiv i sea toa ke si srkam. Nema nisto loso vo toa, samo ne digaj calam bezveze kako ti si ne spasil od sve a i doprva deka ke spasuvas.

Nad 40 godini imas, sramota e vaka da se blamiras so vakvi navredi kako da si 15 godisno toksicno detence. Postov moj ocigledno ti doprel nerv, ama ako, milo mi e poso stvarno treba covek od vreme na vreme da ve potsekja deka mrsul samo treba da vi se frli i toa direkt vo faca, onaka da si ostanete predmet za potsmev.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
toa e toj odgovor koga nemas sto da vratis pa ides na dno dna navredi. Nema nisto loso vo toa da kazes, cekaj be picka mu mater, pogresiv dadov glas za crpnatiot, si izdrobiv i sea toa ke si srkam. Nema nisto loso vo toa, samo ne digaj calam bezveze kako ti si ne spasil od sve a i doprva deka ke spasuvas.

Nad 40 godini imas, sramota e vaka da se blamiras so vakvi navredi kako da si 15 godisno toksicno detence. Postov moj ocigledno ti doprel nerv, ama ako, milo mi e poso stvarno treba covek od vreme na vreme da ve potsekja deka mrsul samo treba da vi se frli i toa direkt vo faca, onaka da si ostanete predmet za potsmev.
Мрш бре.
Подржувате гомно кое амнестираше воени злосторници кои вршеа воени злострства врз неговиот народ. Друг таков пример у свет - нема.
Подржавте гомно кое официјализираше знаме на туѓа држава да се вее на наши јарболи. Друг пример таков у свет - нема.

Fuck off
Автоматски споено мислење:

Кур се дистанцира, не им ја разбираш ти фората и напатствијата од Џабир
Ако искочи вмро- се политизира настанот, некрофили, профитираат на маките.
Ако не искочи - калкулираат со странците и ДУИ и не се со народот.

Мама си ебале, златни они :D

Него, кој ќе го огрее сонце со закончево ново ме интересира мене. Не ќе да е кроено за СДС.
Џабир е најбољи.

Кога имаше секој ден албански напади врз наши деца, он идеше у каурски општини да прави мировни маршови, како каурите да напаѓаат албански деца, а не обратно.
Сега, за онкологија, изреагираа. Не е дека не.
Одма го посочија проблемот - дека можело Q-Anon да се инфилтрира у протестите. Феноменална опсервација, нема што.
Не е битно тоа што УЧК давале фзиолошки раствор на каурите, него протестите поради тоа, можело да се загадат со американска десничарска пропаганда. On the point, нема што.

Последно уредено:
Член од
16 октомври 2021
Мислења
698
Поени од реакции
1.585
Мрш бре.
Подржувате гомно кое амнестираше воени злосторници кои вршеа воени злострства врз неговиот народ. Друг таков пример у свет - нема.
Подржавте гомно кое официјализираше знаме на туѓа држава да се вее на наши јарболи. Друг пример таков у свет - нема.

Fuck off
Ti ako gledame taka poddrza covek sto ti smeni se sto e makedonsko i te zbrisa od postoenje kako makedonec pa nikomu nisto, ama kako bese... koj i da bilo da stavime ke bide podobar od ovoj

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
Ti ako gledame taka poddrza covek sto ti smeni se sto e makedonsko i te zbrisa od postoenje kako makedonec pa nikomu nisto, ama kako bese... koj i da bilo da stavime ke bide podobar od ovoj
Јас никогаш не сум гласал на парламентарни за СДСМ. Тоа си го ветив после првите.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.092
Јас никогаш не сум гласал на парламентарни за СДСМ. Тоа си го ветив после првите.
Jas posle 2017 redovno bez isklucok ,dali na lokalni ili parlamentarni si glasam za DUI ili tamu nekoja nivna koalicija, i sto so toa? Bitno ne gi poddrzvam SDSM.
Tuku uste cekam odgovor koj ocekuvase deka ke dojde na vlast posle padot na VMRO i Gruevski.
Ok protiv Zaev i SDSM si bil, sto i da ti znaci toa, no koj ocekuvase deka ke dojdi na vlast posle padot na rezimot. I zosto, to e mnogu bitno , za da drzi voda muabetot.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.944
Поени од реакции
50.827
Прегледај го приврзокот 389902

Сложни попови и во Петок мрсат...
Нема везе тука кворум-не кворум, ова проаѓа како и да е.

Е сега, ако се паметни комуњарите, ќе му дозволат на Груевски да си дојде, тие осум пратеници што им требаат ќе си ги потплатат/заплашаат и на тој начин ќе си ги придобијат(пичкин дим, реално) , и со тоа тоа ќе убијат две птици. Инстанто Груевски и Мицкоски пратени во историјата, па после нека објаснуваат они дека не се разботело за никаков пазар, туку дека биле потплатени/заплашувани, нормално, ако има будала да им верува на тоа.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
Jas posle 2017 redovno bez isklucok ,dali na lokalni ili parlamentarni si glasam za DUI ili tamu nekoja nivna koalicija, i sto so toa? Bitno ne gi poddrzvam SDSM.
Tuku uste cekam odgovor koj ocekuvase deka ke dojde na vlast posle padot na VMRO i Gruevski.
Ok protiv Zaev i SDSM si bil, sto i da ti znaci toa, no koj ocekuvase deka ke dojdi na vlast posle padot na rezimot. I zosto, to e mnogu bitno , za da drzi voda muabetot.
Заев
Ќе видиме дали ќе биде бољи или не.

Сега, знаеш кое мислење го имам за Мицковски?

Дали би гласал со двете раце он да дојде на власт место овие - Да (кога не би ја имал Левица за опција). Дали он ќе биде бољи. Не знам. Се надевам ќе биде бољи од овие, иако не направи ништо што можеше во собрание за да го спречи менувањето на името, иако кажа дека новата пописна методологија е во служба на етнички инжинеринг, а после само лежерно повика на попис и ги прифати понудените бројки и целата ирационална ујдурма со сметање на попишана дијаспора у цензус, иако отиде на пиво, наместо да реагира на тоа што Албанците од МЗ убиваат каури и притоа заработуваат (од лековите кои ги продаваат на други Албанци, а секако и од платата која се плаќа од даноци кои само каурите ги плаќаат), иако све тоа, пак би гласал за него наместо за овие.
Да те потсетам дека тогаш иако сметав дека Груевски треба да се тргне, немаше у никој случај да гласам на парламентарни за СДСМ. Сега би гласал за ВМРО, да не е Левица. Левица е новото ВМРО. Мицковски со Америка сака да биде и тоа е Океј, ВМРО секогаш била прозападна партија низ историјата. Велам, ќе беше Океј да не се беше десило, тоа што се деси у задњи 30 години овде, вис-а-вис САД.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.660
Поени од реакции
88.506
Нема везе тука кворум-не кворум, ова проаѓа како и да е.

Е сега, ако се паметни комуњарите, ќе му дозволат на Груевски да си дојде, тие осум пратеници што им требаат ќе си ги потплатат/заплашаат и на тој начин ќе си ги придобијат(пичкин дим, реално) , и со тоа тоа ќе убијат две птици. Инстанто Груевски и Мицкоски пратени во историјата, па после нека објаснуваат они дека не се разботело за никаков пазар, туку дека биле потплатени/заплашувани, нормално, ако има будала да им верува на тоа.
И да му паднат сите предмети против него, не верувам дека Груевски ќе се врати одма во земјава... Може ќе чека после избори да го направи тоа. А и што кур ќе бара тука покрај толку пички во Будимпешта :icon_lol:

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.810
На копче? Абе аман..Има живот и надвор од форумов, не дремиме 24/7 на форум...
Ааа, затоа претходна година кога се пишуваше за скандалов на онкологија тебе те немало, живот си живееше. (y)
Не знам оти па деновиве се јави, па уште и лекови ќе даваш на луѓе, ама ај жив и здрав да си и уживај во животот.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.798
Поени од реакции
8.544
Заев
Ќе видиме дали ќе биде бољи или не.

Сега, знаеш кое мислење го имам за Мицковски?

Дали би гласал со двете раце он да дојде на власт место овие - Да (кога не би ја имал Левица за опција). Дали он ќе биде бољи. Не знам. Се надевам ќе биде бољи од овие, иако не направи ништо што можеше во собрание за да го спречи менувањето на името, иако кажа дека новата пописна методологија е во служба на етнички инжинеринг, а после само лежерно повика на попис и ги прифати понудените бројки и целата ирационална ујдурма со сметање на попишана дијаспора у цензус, иако отиде на пиво, наместо да реагира на тоа што Албанците од МЗ убиваат каури и притоа заработуваат (од лековите кои ги продаваат на други Албанци, а секако и од платата која се плаќа од даноци кои само каурите ги плаќаат), иако све тоа, пак би гласал за него наместо за овие.
Да те потсетам дека тогаш иако сметав дека Груевски треба да се тргне, немаше у никој случај да гласам на парламентарни за СДСМ. Сега би гласал за ВМРО, да не е Левица. Левица е новото ВМРО. Мицковски со Америка сака да биде и тоа е Океј, ВМРО секогаш била прозападна партија низ историјата. Велам, ќе беше Океј да не се беше десило, тоа што се деси у задњи 30 години овде, вис-а-вис САД.
Нема шанси, со овој раководен кадар што го имаат сега не можат да бидат ништо повеќе од СДС лајт од 2016. Освен Ковачки и уште еден, двајца може кои сум сигурен ќе летаат чим дојдат до власт се друго се екс-комуњари. Сите до еден. Пишав веќе еднаш, Тимчо кога ќе стане Министер за Надворешни Работи, за година дена ќе го бараме Османи назад. Човекот е Никола Димитров на стероиди и кога ќе земам колку беше најавуван како интелигентен, оратор, професионалец, човекот во пракса испадна дека е со капацитет на ниско ниво бирократче кое попушта и при најмал притисок. Јанушот, Шунтката и остала компанија нема ни што да се спомнат тие сите се кој од кој поголем пациент.

Мандатот ќе им тргне исто како на СДС во 2016, ќе се тргне со некакви лажни надежи, ниту најосновните работи нема да можат да ги завршат дека го немаат повеќе кадарот и за 6 месеци до една година ќе почнат со внатрешни чистења на се што не е комплетно корумпирано и малоумно и ќе се дадат на крадење.

Ако стигнат да владеат 6-7 години исто како и СДС со време сум 100% сигурен дека ќе дегенерираат во слична форма како сегашново СДС. Али реално после 2 години власт ќе бидат во слободен пад бетер од тој на СДС.

Kajgana Shop

На врв Bottom