- Член од
- 9 февруари 2023
- Мислења
- 476
- Поени од реакции
- 502
Не се ни труди. Далеку си ти од конструктивни дебати за историја. Види ја англиската википедија на пример.
Јако ми е ова шо ќе ги рендат за Скопје 2014, малку timetravel
Не се ни труди. Далеку си ти од конструктивни дебати за историја. Види ја англиската википедија на пример.
Хмммм...неш‘о као „Империјата го возвраќа ударот„....Не се ни труди. Далеку си ти од конструктивни дебати за историја. Види ја англиската википедија на пример.
Гледано од пристојно временско растојание, се чини дека се работи за „неформален договор„ меѓу наведените партии, каде едната треба да краде, а другата да продолжи да краде.Тоа беше лага за прост народ. Со бојкотот на изборите во 1994 ДПНЕ му овозможи на СДС да ја направи оваа приватизација за потоа СДС да му овозможи на ДПНЕ по истиот закон да ги приватизира златните кокошки Македонски Телеком и ОКТА. Типично на ти го - дај ми го а народот бел во очите.
Блазе си ти на умот што го немаш, штом Википедија ти е релевантен извор на информации.Не се ни труди. Далеку си ти од конструктивни дебати за историја. Види ја англиската википедија на пример.
Пратениците од ДПНЕ викнати на пеење од шефот на чистачките на амбасадата.Прегледај го приврзокот 383064
Прегледај го приврзокот 383065
Два сосема неповрзани настани. Случајно сега државата доби напад на правда, не дека некој треба да се притиска.
Пробуваат на секој начин да им направат терен на пратениците од ДПНЕ за да ја гласаат промената на уставот. За утре да кажат дека биле притиснати „одозгора“.Овие мислат дека Канческа е сеуште пратеник па планираат пак да ја уценуваат да гласа.
време беше да заличиме на едно опшество, до кога ќе се делиме, мора малку проевропски дух.Врие албанки облечени и стегнати во хеланки/кратки фустани и деколтиња со извадени цицки во Дебар Маало ..
Барабар со македонките.
Да, секако дека настаниве немаат никаква врска еден со друг...Прегледај го приврзокот 383064
Прегледај го приврзокот 383065
Два сосема неповрзани настани. Случајно сега државата доби напад на правда, не дека некој треба да се притиска.
А ДПНЕ се уби од покажување еден отпор. Се е претстава само некако режијата им е слаба, затоа публиката не е нешто воодушевена. На СДС и ДПНЕ му е даден газот под кирија на странците, работата е што сега покрај неопределените и членството почнува да го гледа тоа.Да, секако дека настаниве немаат никаква врска еден со друг...
Како што се приближуваат датумите до кои комуњарата сака да го промени уставот, комуњарата почнува да удира по ДПНЕ од повеќе страни, по веќе проверна шема, па дури и со помош од нашиот „стратешки партнер„ од големата ембаси, кој е загрижен за нашата иднина па и тој решил троа да притисне и да ни „помогне„ за што побрзо да стигнеме до „светлата будуќност„...
Хаххаа ти со ова што уствари кажа е дека тоа што неукиот народ го мислел од преданија во историскиот контекст некако треба да го земеме за посилен аргумент од тоа што прогресивното пописмено население што учествувало во преродбата го имале напишано. Као демек тие писмените биле понаивните и паѓале на пропаганда . Зарем до толку не можеш да забележиш колку ти е погрешен ставот ?- Која е таа „реална дефиниција„ за Бугарска свест кај неук народ, кој се води по своето предание а не по нечија окупациона пропаганда?
Набројување мислења на предци не е аргумент и гору ти објаснив зошто тоа е случајот. Тоа е само симптом дека немаш доволно конструктивни аргументи да го браниш својот наратив. Истото тоа го праат нашите југословенски историчари.- А кои треба да бидат “другите арегументи„? Јас ти наведувам мои претци и нивниот осет за припадност а не записи од „Википедија„.
Неточно. Историјата е наука. Некое толкување има многу повеќе смисла од некое друго.- Историјата ионака не е наука, туку збирка од ликови и настани, кои секој ги толкува по свое наоѓање.