Политички случувања во Израел

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Цивилите жртви се дел од калкулацијата на терористиве. Знаат дека Израел пепел ќе прави па ќе користат тоа за радикализација и регрутација на нови терористи. Мислам ништо ново е тоа од секогаш било така. Жалосно за невините ама нека удрат што повеќе на терористите. А верувам дека има доста цивили што ги поддржуваат. Ако се угнетени не значи дека треба да се одобри ваков вид тероризам. Ем угнетени без работа, вода и струја а прават деца ко во фабрика ако добро ја видов демографската структура на регионот.

Член од
25 октомври 2016
Мислења
238
Поени од реакции
226
Цивилите жртви се дел од калкулацијата на терористиве. Знаат дека Израел пепел ќе прави па ќе користат тоа за радикализација и регрутација на нови терористи. Мислам ништо ново е тоа од секогаш било така. Жалосно за невините ама нека удрат што повеќе на терористите. А верувам дека има доста цивили што ги поддржуваат. Ако се угнетени не значи дека треба да се одобри ваков вид тероризам. Ем угнетени без работа, вода и струја а прават деца ко во фабрика ако добро ја видов демографската структура на регионот.
40 km2 2 milioni narod, ovie osven za eb… ne znam dali imaat kapacitet za neshto, a da i za kamikaze akcii gi biva

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.007
Поени од реакции
24.494
Мене доволно ми е да видам како коптите живеат во Египет и јасно ми е се.
Мој другар живееше во странство и таму еден од најдобрите другари му станал Копт. Кога се ожени другаров во Скопје, го викна и Коптот и уште еден Шпанец со кои се дружеле најмногу таму. Тогаш матичното привремено беше во музеј на ВМРО (или како и да му е официјалното име, музеј на македонската борба за слобода). И гледа Коптов од музеј на ВМРО према Камени Мост, Плоштадот Филип II, тој дел и ги гледа шиптaрааната и булите и како р'кна еден шлајм на земја од гадење. И раскажуваше што се правеле таму. Вика вие не знете со што си имате работа. Како бе му викам Бутрос не знаеме, секој ден еве ги. Можеш мајка да му опцуеш ама му кажеш Арап или муслиман на лице место може да те утепа. Истата приказна е секаде каде што они доминираат муслиманите. Па не Евреи, Луцифер да дојде од пеколот за него ќе навивам.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.437
Поени од реакции
5.153
Султанот не мисли како тебе.

Вели време е да се создаде Палестинска држава.

....but added that a two-state solution was the only way to achieve regional peace.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.002
Поени од реакции
83.385
Турција и Израел ќе се занимаваат сега. Можда е ова шанса за Асад да потсреди ситуација дома.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.782
Поени од реакции
10.581
Тој секогаш го велел тоа, а секогаш си седел настрана. Така ќе биде и овајпат...
Ако правиме муабет за Султанот (сорри многу работи се мешаат во темава..)
Он верувам е стварно уфилман дека е некаков лидер на муслимански или туркиски свет!
Човекот е меме станат!
Популист до максимум!

А дека нема да направи ништо, нема и врапчињата тоа го знаат…
И тој го знае тоа… ама твитер не сме трпити!

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.007
Поени од реакции
24.494
dobro de, vo karachi nema ama vo dubai i jakarta ke si pomine bolje nego vo tel aviv ili bilo koja evrejska vukojebina.

susi, islamot e i puno ama i mia kalifa i red drugi raboti...
Глеј, за овој коментар твој треба да навлезам малку во филозофирање ама пак заклучокот е ист. Во ОАЕ е дозволено алкохол, има продавници за свинско, концерти, забава, се прогледува низ прсти за дроги, моги, ќе дозволеле сега и вонбрачно живеење го признаа Израел пред 2-3 години и воспоставија дипломатски врски итн, итн... Зборот ми е, тебе би ти одговарало ОАЕ затоа што ОАЕ во голема мера е дешиптaризирано. Демек на папир се муслиманска земја, а во пракса е нешто друго, некоја хибридна форма на разводенет ислам. Мухамед ако стане сега од гроб да види што се дешава во ОАЕ прво ќе почне од кралската фамилија со колење.

Што сакам да кажам?

Не е исламот ред други работи. Точно се знае што е исламот. Управата на ОАЕ е ред други работи, им светнало колку е саатот и дека не може и кур у гз и душа у рај (во превод и шеријатски закони ама и туристи, странци, инвестиции курац-палац) и одбрале кур у гз, ама до пола, само главичката, а се стремат и кон цел. Истото го пробува сега и Саудиска Арабија и затоа и сакам овој малиов да е што помоќен таму. И во двата случаи самите газди решиле да го мочаат исламот и да му зададат удар, а пред јавност пошто нели мора, орки им се државјани не Норвежани мора про-форма да се исламска земја. И токму тоа и го потврдува мојот став. Ти сакаш во ОАЕ пошто ОАЕ секој ден е се подалеку од шиптaрска земја de facto.

А бај д веј, Миа Калифа потекнува од христијанско семејство.

ако не си за тоа тогаш ова сигурно ќе ти се допадне

И добро што сакаш да кажеш? Дека Израелците не се Мајка Тереза? Не се. И такви какви што се со сите гомна и срања што ги прават и влечат со себе за педомухамеднаците се Стар Трек цивилизација.

Последно уредено:
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.437
Поени од реакции
5.153

From pro Russian TG Chanels:
Hamas paraglider saboteurs flew 40 km and landed at the Tsalim military base. Violent clashes occur.
The base, which protects the strategic Dimona nuclear power plant, is also responsible for protecting Israel's north-south ties.
When Hamas forces cut off the M6 highway from the north, Israeli reserves headed north, while the Palestinians used the gap there as an opportunity to attack.

Станува “интересно“, а и очигледен е стравот на вујко Сем со испраќање на бродчињата.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Ако правиме муабет за Султанот (сорри многу работи се мешаат во темава..)
Он верувам е стварно уфилман дека е некаков лидер на муслимански или туркиски свет!
Човекот е меме станат!
Популист до максимум!

А дека нема да направи ништо, нема и врапчињата тоа го знаат…
И тој го знае тоа… ама твитер не сме трпити!
Си има доволно проблеми дома. Му се случи и нему терористички напад, лирата е срушена итн.

Се појави и инфо дека Израел и Саудиска Арабија биле мнооогу блиску да се признаат една со друга држава (месеци биле во прашање), и наводно нападот на Хамас се случил за да се спречи тоа.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.303
Поени од реакции
6.226
Нереална е причава дека со параглајдери им летале 40 километра, дури пресмешна. 99% мислам дека е срање муабет од твитер/телеграм.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.860
Само за споредба, последниот израелски киднапиран војник беше во 2006 година. Сега им имаат киднапирано десетици војници и офицери плус уште стотина цивили. Бројката на загинати Израелци надмина 700.

Епска катастрофа на израелското разузнавање. Најголем кикс во последниве 30-40 години.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.782
Поени од реакции
10.581
Си има доволно проблеми дома. Му се случи и нему терористички напад, лирата е срушена итн.

Се појави и инфо дека Израел и Саудиска Арабија биле мнооогу блиску да се признаат една со друга држава (месеци биле во прашање), и наводно нападот на Хамас се случил за да се спречи тоа.
Си има проблеми… како ќе нема…
Зет му го стави министер за финансии! Прибра пет миљона орки од тие несекуларните, а се тепаше со секуларни курди!
Им се јачаше прво на Америка, па на Русија, па пак на Америка…
Сега ваљда сам со себе во огледало се кара!

Типот е за тука! За кајгана форум! Не за регионален лидер…

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.437
Поени од реакции
5.153
Нереална е причава дека со параглајдери им летале 40 километра, дури пресмешна. 99% мислам дека е срање муабет од твитер/телеграм.
и мене така ми звучи, особено што ако направиле толкав продор тогаш тоа би значело дека Израел го пресекуваат на два дела, ама дека се заинтересирани за еден таков подвиг е сигурно.

Kajgana Shop

На врв Bottom