Твојот љубимец Путин теоретичар на заговор ли е?
Изваден од контекст говор
Збори пред Еврејската заедница, сигурен си дека кажува дека Октомвриската револуција е Еврејски плот? Има причина зошто Евреите се учесници во Октомвриската револуција, а тоа е погромите што се случиле низ Русија. Сергеј Вите се борел против тоа, но за жал не успеал и сентиментот се свртел.
Не се прават докази со од контекст извадени реченици. Тоа го правиш и со оние извадоци за финансирањето на Хамас, што всушност се внатрепартиски обвинувања кон Биби, дека иницира финансирање на Палестинските власти во Газа. Он се брани со тоа дека доколку Израел мора да го финансира Хамас за доброто на Израел, за да ги одврати од терористички напади. Е сега тоа све се фабрикува и се прикажува, како Хамас е креиран од Израел и како е Хамас финансиран од Израел.
И кој тврди поинаку одма е некој кој го поддржува бомбрадирањето на цивили во Газа.
Јас на пример ја пратев политиката на блискиот исток од поблиску (сега веќе не и не ме интересира премногу), сум цело време против Биби и неговата политика, повеќе сум на линија на тоа што го правеше Ариел Шарон и Либерман, за отворена врата со Иран и поблиски односи со Русија. Само тука скоро сите што пишат, вклучувајќи те и тебе, појма немаат од политика на блискиот исток. Ахмед Јасин лично да стане од мртвите и да дојде главом и брадом, ќе се крсти на тоа што се пишува на форумов. И јас сметам дека финансиска поддршка на Палестински власти на чело со Хамас се една од најголемите грешки што ги направи Биби (всушност критиката на Либерман на линкот што ти го пушти). И после раскинувањето на односите на Хамас со Хезболах и Иран во 2010, најголема грешка беше што Израел не се приближи со Иран, имаше можност пошто имаше сигнали од ајатолахот за омекнување на ставот околу холокаустот. Иран му е природен сојузник на Израел. Израел не смее да си го дозволи Иран за свој непријател.
Резултатот го гледаме денеска. Денеска Палестинците се длабоко индокринирани во најтешка форма на Исламизам (Муслимански браќа). Ако е вистина тоа што се надсетува, тогаш се тие пиони и жртви во рацете на либтардијата која сака нешто да постигне на блискиот исток (сеуште неможам да прочитам што) Дали да го смени Биби и да ги девалвира (зулуфите) катерите и нивното влијание или да конструира поширока ескалација заради неуспехот во Украина, појма немам. Но едно знам со сигурност, Еврејската заедница во САД кога на Биби му се правеше куртонска револуција, беше застаната 100% против Биби. Денеска некои Евреи сосема го сменија становиштето и некако се против либтардијата, се погласно стојат позади Трамп, генерално во САД денеска повеќето Евреи иако го сметаат Биби за крив за ова што се дешава, сепак гледаат некоја игра што се игра против Изарел внатре во САД, дури и од страна на некои Евреи (Како што прочитавме, Рокфелерови, Сорос и што кур јас знам уште кои, ама генерално оние што ја подржуваа во минатото либтардијата).
Ок, тебе и на некои други им личи на плот некаков, пошто ете не може да ти процесира поинаку умот, пошто така е истрениран. Ама па можеш ти да си веруваш на што сакаш, никој не ти пречи. Има тука луѓе што живеат во САД и од прилика знаат што се дешава и дека работата не е така црно бела како што тука си ја замислувате. И само речи се спрема големиот ресет и цртај си приказни околу тоа како ти одговарат, па одеднаш Сталин е Евреин, големите фирми попут Амазон и Епл не успеале во гаражи, туку некој им ги дал на готово, јамајка што ги исмејува теорите на заговор, работи за евреите нешто во врска со пропаганда и разноразни параноични изливи кои наликуваат на подкастите на Палчо.
Точно е дека имам пријатели Евреи, од Европа, од САД, од Израел, но точно е и дека имам пријатели Палестинци и од Македонија и од САД (од Палестина немам, од Јордан имам), некои работат заедно Бизнис, едни дури и јас сум ги споил. Ама на пример знам и Бугари и Срби и Црногорци, знам Швајцарци, Индијци, Ерменци, Грузијци, Руси, Белоруси, Латино Американци. Турци, Торбеши, Ѓупци и Босанци знам и имам пријатели еден куп од маало. Имам другари Албанци со кои сум растел заедно. Уствари јас имам повеќе другари Албанци од Пуно (живеев на 50 метри од Дижонска), без разлика на мојата критика воопшто кон Албанците (искрена е), со тие луѓе сум делел убави моменти, Знам Албанци од Кичево кои беа пријатели на татко ми. Имам другари со кои сум растел што се криминалци кои лежеле затвор, еден дури и уби човек ладнокрвно, а имам и другари кои се во полиција, па денеска и на бајаги високи позиции. Да познаваш луѓе, неможе мене да ме направи тоа што не сум, тоа е дегенско размислување. Јас само комуницирам со повеќе луѓе и ги гледам работите од поинаков аспект. Светот не го живеам од трето лице... светот е бајаги отворен за мене, за разлика од некои исфрустрирани тендераши.