- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 25.630
- Поени од реакции
- 42.166
Запорожиа Авенџер и Духот од Киев се играчки за израелскиве хероини.
Напад на Иран ќе резултира сигурно со руско и кинеско вмешување најверојатно и директно. Не џабе Путин искочи со изјава дека неколку Миг 31К ќе патролираат у тој регион. Иран е у БРИКС а и имаат некој договор со Русија....ако може Европа да биде под нуклеарен чадор на САД зошто не би бил Иран под нуклеарен чадор на Русија.
Не верувам на директно, ќе биде исто како западот со Украина, али и да е такво ќе ги заглават со еден куп ковчези и гомна до гуша.Не знам за Кина, ама со РФ повеќе од сигурно имаат некој договор во случај на вакви околности. Најмалку тоа можеле да добијат во целата воена соработка што се дешава во последните пар години. На пример јас мислам дека ПВО повеќе од сигурно веќе имаат испорачано. Што само по себе би било доволно за одвратување од напад, „гејмџејнџер“ што би рекле западните.
Автоматски споено мислење:
Каму да ја имавме оваа технологија! Ќе можевме и да влеземе во бизнисот на кремирање со цени кои би ги уништиле сите сегашни крематориум бизниси!
Само штета што во борбите се изгубени тие скапоцени скици/блупринтови за таквите совршено ефикасни печки. И штета што никој не може да ги реконструира, веројатно Германците пред крајот на војната ги уништиле печките за да не паднат во сојузнички раце (или полошо, во руски).
Не ако користат само авијација.Не верувам на директно, ќе биде исто како западот со Украина, али и да е такво ќе ги заглават со еден куп ковчези и гомна до гуша.
Ovie bea od finite teroristi. Ne ja utepale Evreinkata na lice mesto za posle da ja mocaat ili vlecat po ulici tuku samo ja kidnapiraa na nejzini 85 godini. Koja uteha.Бабата секако нема замерки.
Prestani da citas od tie losite strani bez izvori sto negiraat holokaust.Znaci da recime vo Aushwitz imalo 100 000 Izgoremi Evrei i da imale 5 Pecki koi shto so taa togashna tehnologija im trebalo sigurno povejce od 1 Cas za edno telo.
Auschwitz postoel 4 Godini
5 Tela za 1 Cas
Znaci:
100 000 / 5= 20 000 Casovi
20000 / 24 = 833 Denovi
833 / 365 = 2,28 Godini
Koga ce se zemi predvid deka peckite nema teorija da rabotat den i nojc i deka nemale efekt kako i modernive krematariumi na koi im trebaat i do 90 min za edno telo se doajga do broja prilicno pomala od 100 000 , podobro receno realisticki bi bilo edno ca 30 000 ako i tolku voopshto.
A ako citate Wikipedija ima brojki od 1,1 do 1,5 Milioni. Realno?
Ova samo matematicki gledano.
Пробаа веќе преку прокси, со Азерите (иранските). Не им успеа.Не верувам на директно, ќе биде исто како западот со Украина, али и да е такво ќе ги заглават со еден куп ковчези и гомна до гуша.
Нешто што релативно лесно се каунтира со руско ПВО, и пошто извесно е дека нам не ни „текнува“ нешто што руските и иранските стратези веќе не го поминале - извесно е дека веќе има ПВО во Иран. Со оглед на соработката што ја имаат.Не ако користат само авијација.
Затоа што ги водат психопати (и не, не мислам на сенилниот Бајден).Zasto sekade kade Amerite vmesaat prsti tecat reki krv?
Евреите се тие што се по мочањето мртви противници... Ама нормално дека ти не си го видел тоа на CNN или Зидојче цајтунг.Ovie bea od finite teroristi. Ne ja utepale Evreinkata na lice mesto za posle da ja mocaat ili vlecat po ulici tuku samo ja kidnapiraa na nejzini 85 godini. Koja uteha.
Секако дека би им го подобриле ПВОто на Иранците, но тоа не можат да го направат Русите во рок од година-две.Нешто што релативно лесно се каунтира со руско ПВО, и пошто извесно е дека нам не ни „текнува“ нешто што руските и иранските стратези веќе не го поминале - извесно е дека веќе има ПВО во Иран. Со оглед на соработката што ја имаат.
Спремај се сега за слики од фабрики каде Русија произведува С400 за 14 минути и 32 секунди....Како можеш да ја доведеш во прашање моќта на Руската индустрија и наука. Децата во Русија најверојатно се раѓаат со чип во мозокот во кој е вметнат начин и употреба на С400, и некои слични такви оправдувања. Ама битно признание никогаш нема да добиеш, на тоа да си спремен.Секако дека би им го подобриле ПВОто на Иранците, но тоа не можат да го направат Русите во рок од година-две.
Најнапредниот систем што го има Иран е С-300, а обуката и внесувањето на С-400 или понапредни системи ќе бара многу време.
Друг проблем е бројноста. Русија е прилично зафатена и при голема потрошувачка на ракети за одбрана, што би им требале години за да ги снабдат Иранците.
Можеби и имаат С400, тоа не се знае. Чудно би било да не се спремале за евентуален напад, кога сите знаеме дека САД едвај чекаат некаква причина...Секако дека би им го подобриле ПВОто на Иранците, но тоа не можат да го направат Русите во рок од година-две.
Најнапредниот систем што го има Иран е С-300, а обуката и внесувањето на С-400 или понапредни системи ќе бара многу време.
Друг проблем е бројноста. Русија е прилично зафатена и при голема потрошувачка на ракети за одбрана, што би им требале години за да ги снабдат Иранците.
Секако, дури и да имаат и доволно ракети, тука е способноста на САД да изврши масивни потиснувања на непријателската ПВО. Илјадници авиони, се поголем дел од нив стелт (што го намалува радиусот на дејствување на С-300, 400), дронови (користени како мамки, пр. во Србија 99та) и илјадници крстосувачки ракети.
Скоро сигурно е дека САД ќе воспостават воздушна доминација и ќе ја потиснат Иранската ПВО во првиот ден или два од евентуален судир. Можеби по релативно големи загуби (во споредба со Ирак 91ва), но ќе стигнат до тоа прилично брзо.
После тоа ќе ловат лансери на балистички ракети и лансери на против-бродски ракети, што се и најголемиот проблем за Американците во регионот.
Воопшто не посакувам да се деси, ама ако се деси - и тебе ќе ти се деси смена на парадигма.
Шо бумби беа ова, изгледа џабе им се тунелите на чергарите, дупат бомбите длабоко во земјата....Автоматски споено мислење:
Aко нешто Америте знаат да направат квалитетно, тоа се бомби... Па од ВСВ навака не престанааШо бумби беа ова, изгледа џабе им се тунелите на чергарите, дупат бомбите длабоко во земјата....