Политички случувања во Израел

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
УС и НАТО се гола вода за Русија, затоа то е така.
РекоМе де:

Ама, океј е, Русија је најјака, да живеј ВВ Путин најјакиот чојек на сфетот, што јава мечки, и што се капиТ во ладни воѓе гол, додека западњаците баго само костуми носат...
Автоматски споено мислење:

Абе они неможе со еден Хамас да излезат на крај, хезболах ќе ги подари.
Готово ете.. Челникот на Хамас ете го пред Ал Акса во Ерусалим седи и држи антиеврејски говори...

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.050
Поени од реакции
9.407
Иран не бил уништен и нема ни да биде. Јас реков претходно дека никој нема да се обиде да го нападне Иран, ниту пак Иран ќе нападне некој, што и да се случи.
Не мириса работава дека нема јенките да ги нападнат. А кога би размислил подобро немаат друга опција цел свет им се распаѓа пред очи. Мора да пробаат вака со некој ограничен нуклеарен напад можеби како некоја замисла пошто нема друга опција Израел да се извлече од оваа ситуација освен со употреба на нуклеарниот арсенал кој го имаат. Цел муслимански свет е против нив а САД не бил никад послаб.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Не мириса работава дека нема јенките да ги нападнат. А кога би размислил подобро немаат друга опција цел свет им се распаѓа пред очи. Мора да пробаат вака со некој ограничен нуклеарен напад можеби како некоја замисла пошто нема друга опција Израел да се извлече од оваа ситуација освен со употреба на нуклеарниот арсенал кој го имаат. Цел муслимански свет е против нив а САД не бил никад послаб.
Готовии се..Ете Путин го спремал Медведев да го стај за администратор на Вашингтон. Песков нешто му кршел клечки, ама ќе го васпита....

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.050
Поени од реакции
9.407
Готовии се..Ете Путин го спремал Медведев да го стај за администратор на Вашингтон. Песков нешто му кршел клечки, ама ќе го васпита....
Готови се, го изеде немиен курот западот...проблем е што ќе ја повлечат цела човечка цивилизација со нив. Навивате за племе кое прети да не доведе до камено доба.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Готови се, го изеде немиен курот западот...проблем е што ќе ја повлечат цела човечка цивилизација со нив. Навивате за племе кое прети да не доведе до камено доба.
Јас за никој не навивам...Само одстрана гледам пообјективно...Вас ви е замаглен видот од страна што имате фатено...

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.050
Поени од реакции
9.407
Јас за никој не навивам...Само одстрана гледам пообјективно...Вас ви е замаглен видот од страна што имате фатено...
Страната која ја имам фатено е владеење на право и закон, на мултиполарен свет у кој секоја држава би имала можност сама да си ја крои судбината. Ти навиваш за еден хегемон у изумирање на една идеја за глобален систем у кој би владееле правила.
До душа не си толку зрел да ги разбереш сите овие процеси.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.990
Поени од реакции
7.644
Според пресметките на германските власти во крематориум 1, 340 трупови можеле да се спалат за 24 часа во 3 печки. Откако биле завршени (ваљда на ова мислиш реновирање, затоа што јас такво нешто друго не сретнав) четири други крематориуми со гасни комори, првиот крематориум престанал да работи и генерално се користел за складирање. По војната истиот бил делумно реконструиран.

Во крематориум 2, на секои 24 часа можело да се палат 1.440 трупови. Гасната комора и крематориумот 2 функционирале од март 1943 година до ноември 1944 година.

Во крематориум 3, на секои 24 часа можело да се палат 1.440 трупови. Гасната комора и крематориумот 3 функционирале од јуни 1943 година до ноември 1944 година.

Во крематориум 4, на секои 24 часа во овој крематориум можеле да се палат 768 трупови. Овој крематориум функционирал, со прекини, од март 1943 година до 7 октомври 1944 година.

Во крематориумм 5, на секои 24 часа во овој крематориум можеле да се палат 768 трупови. Понекогаш, телата на луѓето кои биле убиени, исто така, биле запалени на клади во јами лоцирани во близина на крематориум 5 и т.н. бункери. Овој крематориум функционирал со прекини, од април 1943 година до јануари 1945 година.

Значи откако завршило создавањето на новите крематориуми, првиот престанал да работи. Никаде нема податок дека имало прекини во палењето тела или дека навечер не работеле крематориумите. Прекини имало само во 4 и 5 крематориум.
I??
Dojde do 9000 na den?
Kako shto pishuvaast po vesnici!

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.635
Поени од реакции
33.796
Pentagon Belatedly Reveals Two Dozen US Personnel Were Wounded In Spate Of Drone Attacks In Iraq, Syria
teaser image
"minor injuries" after series of attacks last week...

Update(1910ET): The Pentagon revealed in a late Tuesday statement that in just the past week, US and coalition forces have been attacked at least ten times in Iraq, as well as three times in Syria "via a mix of one way attack drones and rockets," according to Brig. Gen. Pat Ryder, speaking to NBC.

But the real bombshell development, which Biden's defense officials have apparently sat on for several days, is that some 24 US personnel were wounded in the attacks. According to the NBC statement:

Two dozen American military personnel were wounded last week in a series of drone attacks at American bases in Iraq and Syria, U.S. Central Command told NBC News on Tuesday.
The Pentagon confirmed the attacks last week, but the number of U.S. casualties has not been previously disclosed.
"Twenty American personnel sustained minor injuries on Oct. 18 when at least two one-way attack drones targeted al-Tanf military base in southern Syria, CENTCOM said," the report continues.

It appears all the injuries were deemed minor, given Gen. Ryder described that all personnel returned to duty after being evaluated and threated, and there was no significant damage to base installations. However, in Iraq, "The U.S. shot down the one-way attack drones, but the debris from one destroyed a hanger that contained small aircraft, CENTCOM said."

Illustrative: Iranian Army drone training exercise, via Reuters

The defense official said that amid the attacks there was a contractor that suffered cardiac arrest and died while sheltering in place, but the Pentagon isn't necessarily considering the casualty to be the direct result of the assault.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
974
Поени од реакции
3.797
РекоМе де:

Автоматски споено мислење:

Готово ете.. Челникот на Хамас ете го пред Ал Акса во Ерусалим седи и држи антиеврејски говори...
УСА и НАТО заедно илјада милијарди воен буџет, Русија 60 милијарди и пак не можат против Русија, не е до парите муда треба да се има.
За Хамас два носачи домкнаа до Израел, ангажираа најелитни воени единици, милијарди ќеш воена помош пуштени и пак немаат муда да им влезат да освојат територија колку општина Кочани :icon_lol: туѓ срам ме изеде.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Страната која ја имам фатено е владеење на право и закон, на мултиполарен свет у кој секоја држава би имала можност сама да си ја крои судбината. Ти навиваш за еден хегемон у изумирање на една идеја за глобален систем у кој би владееле правила.
До душа не си толку зрел да ги разбереш сите овие процеси.
Страната која ја имаш фатено е иста како и другата страна, и сека да биде Мурто наместо Курто. Дури Мурто кога имал сила бил и далеку побрутален, така да ти се молам тие филмој за правда,закон,мултиполарен свет, кажувајте си ги по фанклубојте за Путин итн. Мурто ако дојде на местото на Курто ќе биде истото она што го прави и Курто.

Ти ако си фатил страна, не значи дека сите имаат фатено...

Се чудам дали ти со сиот ум се мислиш дека имаш узреано, па да си земиш за право да кажуваш кој е зрел а кој не. Ама нормално, матрицата ти е комунистичка, српич и чекич, така да не е ни чудно што ваков е твојот однос. Адако има некој различно мислење пробај да го вреѓаш и да почнеш да ја разводнуваш темата, зошто сте очигледни дека и вашата страна е нешто налик на она против кое се борите...

Член од
28 јуни 2018
Мислења
796
Поени од реакции
963
Каму да ја имавме оваа технологија! Ќе можевме и да влеземе во бизнисот на кремирање со цени кои би ги уништиле сите сегашни крематориум бизниси! :)

Само штета што во борбите се изгубени тие скапоцени скици/блупринтови за таквите совршено ефикасни печки. И штета што никој не може да ги реконструира, веројатно Германците пред крајот на војната ги уништиле печките за да не паднат во сојузнички раце (или полошо, во руски). :unsure:
i vo pecki sega se razbiras?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
УСА и НАТО заедно илјада милијарди воен буџет, Русија 60 милијарди и пак не можат против Русија, не е до парите муда треба да се има.
За Хамас два носачи домкнаа до Израел, ангажираа најелитни воени единици, милијарди ќеш воена помош пуштени и пак немаат муда да им влезат да освојат територија колку општина Кочани :icon_lol: туѓ срам ме изеде.
Хахаха..Види муда, еден град колку Куманово (Бахмут) мудоњите го освојуваа 2,5 години...Аманте намалете со мудата....

Член од
6 февруари 2022
Мислења
974
Поени од реакции
3.797
Хахаха..Види муда, еден град колку Куманово (Бахмут) мудоњите го освојуваа 2,5 години...Аманте намалете со мудата....
Не е ден град 161000km2 имат досега освоено, нова руска земја, Америка нема ни еден километар освоено, чабе толку милијарди кога се гола вода.

Kajgana Shop

На врв Bottom