Политички случувања во Израел

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Плитко или не, тоа е реалност. Не дека немаат право на мислење, далеку од тоа...ама иронично е што се најгласни по форуми, по социјални мрежи, по медиуми. Во моментот кога ја напуштаат државата стануваат најголеми поддржувачи на татковината, а во реалност скроз имаат заборавено на македонизмот.
А што знаеш ти за мене или другите Македонци кои живеат надвор од Македонија? Едноставно ништо не знаеш за тебе по дифолт немаме право да коментираме. Ај што плаќам данок, нели тоа ти беше првата поента, туку што знаеш дали и колку сме имаме правено за Македонија секој со можностите кои ги има? Не суди пред време искрено не очекував 1:1 муабети од комуњарите од тебе да читам.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.862
Поени од реакции
12.950
@Staufer

Игорче ај не смарај со смаљињата жити све. Ко петто оделенец си. Не ти личи на годините.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.426
Поени од реакции
11.254
А што знаеш ти за мене или другите Македонци кои живеат надвор од Македонија? Едноставно ништо не знаеш за тебе по дифолт немаме право да коментираме. Ај што плаќам данок, нели тоа ти беше првата поента, туку што знаеш дали и колку сме имаме правено за Македонија секој со можностите кои ги има? Не суди пред време искрено не очекував 1:1 муабети од комуњарите од тебе да читам.
Не судам, само го коментирав тоа што го пишувавте. Ти почна за лични интереси на државата да збориш и плаќање даноци.

Жалам што те разочарав и тебе и другите кои не очекувале вакви зборови од моја страна, ама понекогаш вистината мора да се каже и да се направи reality check, независно колку сурово звучи тоа.

Не е се бајно и сјајно во државата, не сме ни ние цвеќенца за мирисање. Но животот е далеку поедноставен во богатите, безбедни и добро организирани земји со развиени и стабилни економии. И мило ми е мене за секој еден од вас кој што успеал да најде начин да си го направи животот подобар и полагоден. А домата како дома секогаш ќе ви недостадува...таа е незаменлива.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.003
Поени од реакции
24.479
Абе јас мислев на подфорум политика дека дискутираме а уствари тоа да ти било НГО, родови студии и мис на свет. Е па добро тогаш ајде една пригодна песна чим е така:

Член од
14 октомври 2018
Мислења
388
Поени од реакции
519
Да, плаќате данок на имот кој во повеќето случаи го поседуваат ваши блиски, кои наместо вас плаќаат данок, а може ви плаќаат и станарина за тоа што седат кај вас.
Ние покрај данок на имот плаќаме и персонален данок на приходите што ги остваруваме, па и данок на целокупна потрошувачка.
Ние ја издржуваме државата, а вие мудрувате. :D
А може и обратно да е, иселениците да ја издржуваат оваа држава а вие мудрувате, пошто можеби слабо работите? Но не, нема да го тврдам ова и не мислам дека е така, него е само констатација еднаква на твојата само од другата страна.

Македонските иселеници, од кои најголем број се на работа во земјите од Унијата, минатата година преку девизни дознаки испратиле 350,24 милиони евра, што е за шест милиони евра повеќе во споредба со 2021 година.

Девизните дознаки од иселениците и лицата на привремена работа во странство се важни за македонската економија. Покрај тоа што дознаките се значаен дополнителен извор на приходи за дел од домаќинствата, кои го подобруваат нивниот животен стандард, тие имаат и пошироко макроекономско значење, зголемувајќи го девизниот потенцијал на економијата. Дознаките се битен извор на средства во тековната сметка на платниот биланс и придонесуваат за одржување низок дефицит на тековната сметка. Сумата што нашите иселеници ја испраќаат за своите роднини и блиски во Македонија претставува и значаен „инвестициски“ потенцијал.

Како дополнителен извор на приходи за домаќинствата тие претставуваат и втора најзначајна компонента на реалниот расположлив доход. По масата на плати, околу една четвртина од расположливиот доход на населението е од средствата од иселениците – објаснуваат од Централната банка.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Не судам, само го коментирав тоа што го пишувавте. Ти почна за лични интереси на државата да збориш и плаќање даноци.

Жалам што те разочарав и тебе и другите кои не очекувале вакви зборови од моја страна, ама понекогаш вистината мора да се каже и да се направи reality check, независно колку сурово звучи тоа.

Не е се бајно и сјајно во државата, не сме ни ние цвеќенца за мирисање. Но животот е далеку поедноставен во богатите, безбедни и добро организирани земји со развиени и стабилни економии. И мило ми е мене за секој еден од вас кој што успеал да најде начин да си го направи животот подобар и полагоден. А домата како дома секогаш ќе ви недостадува...таа е незаменлива.
Батали иселеници, лесно им е нив да навиваат за било што, не ги чувствуваат последиците на свој грб... Тоа ти е исто како некој Палестинец што киднал од Газа во некој Лондон, Париз или Њујорк и сега ,,дава,, подршка на Хамас од пред компјутер или замотан во знаме од некој плоштад или пред некоја амбасада а потоа си оди на ручек и чај со кекс и единствен проблем му е оти многу врнело во Лондон... а последиците од срањата на Хамас ги чувствува тој што сега е заглавен во Газа со жена и дечиња без храна и вода и не знае дали ке го дочекаат утрото живи...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.268
Поени од реакции
15.381
Ako nekoj se somneva kolku luđe možat da bidat vo isto vreme vo edna bolnica, neka go pregleda videoto....

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.027
Ете ја солидарноста на комуњарите, не траеше долго :D
чек, рано е, тек кога ќе се уклучат некој искомплексирани гревој малокурци, тек тогаш забавата почнува.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.441
Поени од реакции
18.425

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.650
Поени од реакции
33.814
Фотошоп слика? Еве видео:

Тонч....
Ти како си тргнал, со толку многу кромид и пиљара можеш да отвориш. :unsure:
Др'ж:

И не ме прашувај мене зошто оригиналното видео е избришано од ј(еw)утјуб. Пробај кај чичо Сем.
Дури не е ни важно кои се тие деца и каде се снимано - колку што е важно КОГА е снимано. Тајмстампот од Jan 27, 2020 ти кажува дека веста од Израел е фејк... И кажува дека пак кркаш кромид како и обично. Сериозно ајде олабави, заморно е веќе. Ич не ми смета што јадеш кромид, ама не ни го продавај и нам овде.

Kajgana Shop

На врв Bottom