Политички случувања во Авганистан

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.531
Поени од реакции
4.366
Да, да, заборавивме. Албанците - вечните жртви на балканот. :icon_lol:
Ја ќе ти кажам кратка историја на жртвите
-пред римско и рано римско доба- државно финансираниа пиратерија
-пост римски период-платеници на византија
-турски период-потурчени платеници
-пост 1ва светкса војна- кинеско ориентирана диктатура(заблагодари му се на хоџа што симпувал за коронезиве)
-модерени период -про американски платеници и исис терористи.
Колку богата историја, и после “от тука биле„

Член од
26 јануари 2020
Мислења
1.000
Поени од реакции
1.303
Што има врска дали биле подржани од светска сила, каква подршка е таа кога милион биле избркани од своите домови, над 10к убиени меѓу кои деца, жени и старци, и над 20к девојки и жени силувани?
Подршка можеби добиле после, ама пак тоа не е важно, важно во муабетов е вашето лицемерие.
Косоварите никаде ни одблиску не биле привилегирани како егејците.
Автоматски споено мислење:

Ништо не сте прифатиле, и тогаш и денес не сте сакале да ги прифатите, ксенофобични сте како сите во балканот и не глумете космополити тука.
Абе море пријателе, зошто не се отселиш од Македонија и живееше што подалеку од ксенофоби? Смрдиш на дволичност, преку монитор ми попаднаа и клепки и веѓи.

Член од
1 март 2021
Мислења
338
Поени од реакции
758
Абе они еве неколку денови ги читам по социјалните мрежи како борбено се фрлени во одбрана на шеријатот, а никој од нив не видов да спакува куфери и замине во шеријатскиот Авганистан или било која друга алкаеда вукојебина, напротив сите трчаат накај кафирски германии Швајцарии :pos:
Добро освен оние најхаркор ИСИС мембрс.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Има голема разлика измеѓу зенофобија и идиотизам. Кажи ми колку е паметно дома да:
-внесеш бесно куче
-да ставиш гнездо од стршлени
- да купиш прегладнет лав
- да го поканиш ебан Џејсон ворхис на вечера
Дали сварно можеш да ме погледнеш во очи и да кажеш дека вахабистичкиот про ИСИС про трговија со органи и со бело робје СОЈ, трениран од ебана ЦИА, и има создадено нарко империја ривална на цело ебано мексико, е апсолутно невин ? Дали ?
Зашто има да ти кажам 2 најмали факт
-Браните терористи вооружени до заби фатени на дело(оти нели биле борци за права) како да се светци
-21 ден во најмала рака гори(ше) пожар над буковиќ и раовиќ во Општина сарај. Пола планина е изгорена и вашата општина испадна неспособна да го изгасне. На неколку КМ од ГЛАВНИОТ ГРАД.
Очигледно не може да го разбереш ова, ама битно кога вели клинтови да пушите американски кур сте сите ср јес ср рајт авеј ср! И по ваш кеиф сме у нато. И што сега? Нато испадна немоќно против куп брадести ретарди со застарени и прекористени калашникови од седумдесетите. ЕУ сака ја продава пола унија оти нејќеле мигранти и педери. Видовме нели колку мигранти И педери косово и албанија примија.
Сега испаѓате само наивни кретенски лицемери кои очекуваат азно од небо да им падне. И после кукате корупција.Кукате депонии. Кукате за болници. Кукате за институции.....а се е 2/3 ваш кадар....
Изнапиша триста работи, дали мене си ми реплицираш или цел форум.
Само викам случајот со косоварите е посличен дури ист според мене со егејците, не со авганистанците како шти викате вие.
И за мене нема смисла авганистанци тука да се стационираат и привремено, ама за различни причини, не гледам смисла зошто овде, и знаејќи какви институции имаме триста чуда ќе се дешаваат.

Да, да, заборавивме. Албанците - вечните жртви на балканот. :icon_lol:
Јас не викам дека се вечни жртви, ама не се сложувам со вас кога велите дека се вечни угнетувачи.

Абе море пријателе, зошто не се отселиш од Македонија и живееше што подалеку од ксенофоби? Смрдиш на дволичност, преку монитор ми попаднаа и клепки и веѓи.
Се ми е тука, семејството, работата, времето е убаво, нема временски катастрофи, па и војни нема веќе, зошто би се отселил?
Тоа што има насекаде ксенофоби имаме сите колективна одговорност затоа што не работиме доволно за да се свестиме.

Последно уредено:
Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Ќе биде интересно кога ќе им се дадат азил и со тек на време и државјанства. Би сакал да видам како северните ќе се пишат дека се Паштуни за да лапнат некоја државна работа. Ако дојде и тоа време би сакал да го гледам барем неколку стотина км подалеку од овде.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.531
Поени од реакции
4.366
Изнапиша триста работи, дали мене си ми реплицираш или цел форум.
Не друже. Ја напишав една ако читаш меѓу редови. Ама таа една работа никако да ви влезе у глава.
И тебе специфично ти реплицирам

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.029
Поени од реакции
51.296
Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
Абе кај ти се задржуваат тие тука... куче да врзиш у МК ќе ти избега, не па чоек.
Месец/два и тераат дојчланд, белгија, холанд, скандинавија. Има луѓе те носат ЕУ за два дена кај сакаш, кога сакаш. Плус и ако се некои ситуирани амерички шпиуни со солидна пара сместа бегаат не се секирајте, не си прајте филмои.

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Авганистанка се породи во авион за евакуација

Како пак да е 2015та и сите можни Сиријки и Пакистанки да се пораѓаат пред границите кај што се држени во крајно нехумани услови.
Нема веќе државјанства за децата што се родени на Х територија од некоја западна земја. Скоро сите западни земји ги сменија законите во 90тите, освен САД.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.029
Поени од реакции
51.296
Абе кај ти се задржуваат тие тука... куче да врзиш у МК ќе ти избега, не па чоек.
Месец/два и тераат дојчланд, белгија, холанд, скандинавија. Има луѓе те носат ЕУ за два дена кај сакаш, кога сакаш. Плус и ако се некои ситуирани амерички шпиуни со солидна пара сместа бегаат не се секирајте, не си прајте филмои.
Вториот дел од текстот го заборави. “ И да останат еве некоја година, 4/5000 луѓе нема ништо демографски да променат'' .

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.206
Поени од реакции
12.159
Дур Зоќе спрема терен да прими илјадници Авганистанци, Германците исто така со надчовечки напори се обидуваат да им помогнат на братскиот Авганистански народ.

Откако си ги прибраа кучињата еве сега се дозна дека меѓу приоритетите на германската војска било да се префрли воздушно од Авганистан до Германија 27 тонска спомен плоча

Е тоа се приоритетите на Европа, попрво камењата ќе ги носат него луѓето што им помагале таму. Затоа си го имаат Зоќе

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.531
Поени од реакции
4.366
Дур Зоќе спрема терен да прими илјадници Авганистанци, Германците исто така со надчовечки напори се обидуваат да им помогнат на братскиот Авганистански народ.

Откако си ги прибраа кучињата еве сега се дозна дека меѓу приоритетите на германската војска било да се префрли воздушно од Авганистан до Германија 27 тонска спомен плоча

Е тоа се приоритетите на Европа, попрво камењата ќе ги носат него луѓето што им помагале таму. Затоа си го имаат Зоќе

Sees rock

1629638218053.png

• Хаха
Reactions: A__
Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
Вториот дел од текстот го заборави. “ И да останат еве некоја година, 4/5000 луѓе нема ништо демографски да променат'' .
Јас имам друга поента, а ти сакаш на селско вмровски начин да наметнеш нешто, или што би рекле тие политичарчињата, да инсинуираш.
А ако останат 4/5000 авганистанци тука да живеат господ нека ни е напомош и на нас и на нив. Сигурно убер лоша карма треба да имаш да си роден во Авганистан па преселен да живееш во Северна Македонија.

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.816
Поени од реакции
5.921
Да бе ова исто како за името, тиранска платформа, двојазичност, договор со татарите за историјата, се' тоа филмови си праевме и само во главата на вмровците беше. И тогаш беше не се секирајте ништо нема да биди, само зоќи да дојди на власт, сега е не се секирајте се' e мед и млеко само зоќи да остани на власт.

Kajgana Shop

На врв Bottom