Покајте се инаку ќе изгинете!

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Еј колку имам зборена на темава, се знае што сакам да кажам....ова случајно го најдов и во прилог на темава го постирав....:helou:
Е добро де. Јас се имам покаено и сега си имам чиста совест. Но целта не е само да се покаеме, туку и да не грешиме повеке, што не е изводливо.
 
Член од
16 март 2007
Мислења
317
Поени од реакции
20
Е добро де. Јас се имам покаено и сега си имам чиста совест. Но целта не е само да се покаеме, туку и да не грешиме повеке, што не е изводливо.
Точно додека сме во грешно тело грешиме и апостол Павле збори дека постапува спротивно од тоа што сака .... ама не значи дека не треба да се стремиме кон совршенство! Тоа се бара од нас, не да се помириме со грешната природа и да грешиме без око да ни трепне, туку да ни смета тоа, да се бориме, и да губиме да не се откажуваме!
 
Член од
30 октомври 2008
Мислења
31
Поени од реакции
1
Crkva uopshte ne treba da postoji... sam je hrist rekao:
"Kraljevstvo Božije je u tebi i svuda oko tebe.
Ne u zgradama od drveta i kamena.
Rascijepi komad drveta i tu sam.
Podigni kamen i naći ćeš me."
Apsolutno netačno prijatelju!!!! Odnosno da se ispravim nisu Gospodove reči netačne nego tvoje tumačenje. Kako ćeš se ti spasiti ako samo veruješ u Boga a ne ideš u crkvu?! Kako ćeš se ispovedati i pričestiti?! Ove svete tajne kao mirjanin možeš naći u crkvi. Osim toga i đavo veruje u Boga pa se ne spašava, zar ne?


Да да, одма штом ќе го прифатите за свој ВРХОВЕН, СЕМОЌЕН, ЕДИНСТВЕН свој ГОСПОДАР (Бог) он ќе ви направи

Deltree c:\Sins\Xak

И ќе ве додаде на c:\Eternal Life\VIP листата
и уште одма ќе почне да ве процесира неговиот Core 2 GOD процесор.
:pos2:
Невероватно духовито! Ме изнасмеа! Али сериозно!!! Меѓутоа ова е прелест (измама) од ѓаволот а сега ќе ти кажам и зашто. Затоа што со таков став највероватно ќе имаш мислење дека е излишно или залудно покајанието и тоа нема ни да го правиш, а управо тука е измамата. Да не се враќаш на Бога од оваа или онаа причина - на ѓаволот му е сеисто. Убаво е што имаш критички став меѓутоа има луѓе што од преголема критичност кон себеси паѓаат во очајание (пр. Господ нема никогаш да ми прости или слично) а тоа е како што веќе кажав измама.


А за да се покајам каде треба да одам во Црква или да се молам на Бог секој ден
,,О Боже Прости ми `` :kesa:

и после он ако несака да ми прости да се посрамам за џабе :tapp: :jaj:
Као прво не постои грев што Господ нема да го прости освен непокајаниот!!! За да се покаеш, не мораш директно ништо да правиш доволно е чувството на вината и совеста што ти се активни и тоа е доволен предуслов да се покаеш. Меѓутоа за да се исповедаш дефинитивно мораш да отидеш во црква. Иначе одењето во црква и држење молитвено правило дефинитивно се добри дури, би кажал, и препорачливи средства за да го достигнеш потеребното расположение за исповед.
 

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Колку и да сум јака се плашам од смртта. Но да се покаам значи да се извинам, а за да се извинам треба да сфатам дека навистина сум направила грешка.. така да би се покајала
 

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
[FONT=&quot]„АКО НЕ СЕ ПОКАЕШ ДЕНЕСКА,[/FONT]
[FONT=&quot]СИ ДОДАВАШ УШТЕ ЕДЕН ДЕН ЗА КОЈ ЌЕ СЕ КАЕШ!“
[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
Шо убава си беше оваа http://forum.kajgana.com/showthread.php?p=1805101#post1805101 19тава страна, ти мораше да ја пос****ш на крај.... :nenene::nenene::nenene: Со некој екстра тапа муабет ко овој погоре цитираниов. :nenene::nenene::nenene: Срам те било, покај се што ми го расипа расположението:tapp::tapp::tapp:
Гад Дем!
 
Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Меѓутоа за да се исповедаш дефинитивно мораш да отидеш во црква.
Зошто мора да отиде во црква за да се исповеда? Зарем ако дома во својата соба се покае Господ нема да му го прости гревот, туку мора "под мантијата" на пречесниот? :)
 
Член од
2 јануари 2008
Мислења
107
Поени од реакции
0
Abe , ako utepam sega eden tip ( mojo komsija ) , i ako se vistinski pokajam za toa utre , ke mi prosti li Onoj gore ??
 

Kajgana Shop

На врв Bottom