Познати филозофски изреки од големите мислители

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Kolku pogolemi moznosti imaat lugeto za da bidat srekni, tie se tolku ponesrekni

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Биди добар со луѓето на патот кон височините, зашто повторно ќе ги сретнеш кога ќе слегуваш. - Џими Дуранте

Постојат два збора кои најтешко се кажуваат...Здраво - за прв пат, и Збогум - за последен пат. - Ерин

Понекогаш, луѓето кои најмногу не повредуваат, се повеќе повредени и од нас. - Филипос

TWEETY***

Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Kako sto dobro iskoristeniot den dava spokoen son, taka i dobro proziveaniot zivot dava spokojna smrt. - Da Vinci.

Onoj sto napravil dobro delo neka molci.Ke raskazuva onoj sto ja primil dobrinata. - Seneka.

Ne poznavam nitu eden siguren pat do uspehot, no poznavam eden koj sigurno ne vodi vo neuspeh...Koga sakas na site da im ugodis! -Platon

Bogatstvoto na moeto srce e beskonecno kako moreto, tolku e dlaboka i mojata ljubov :kolku poveke ti davam, tolku poveke dobivam bidejki i dvete, srceto i ljubovta, se beskonecni. - Sekspir

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Gott ist tot. (Bog e mrtov.) - Friedrich Wilhelm Nietzsche

TWEETY***

Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Љубовта денес им остана само на кучињата и циганите, сите останати пресметуваме проценти” -Горан Стефановски

Некои работи бараат да се направат на најдобриот можен начин. Други пак треба само да се направат.Трети не треба воопшто да се направат. Научи да разликуваш што е што. - Џексон Браун

Член од
5 јули 2006
Мислења
97
Поени од реакции
1
Оваа ми е омилена.
Ме мрзеше сите да ги читам па може ја има...

Смртта на еден човек е трагедија , смртта на милиони е статистика.
Јосиф Сталин

TWEETY***

Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
,,Постои само едно нешто во светот, кое можете со сигурност да го промените. Тоа сте вие самите."- Aldous Huxley

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Spoznaj go svetot za da se spoznajs sebesi.
Rizikot e osnovata na uspehot

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
Rocky Balboa : Dosao sam ovde veceras..i nisam znao sta da ocekujem.Video sam da mnogu me mrze i nisam znao sta da mislim o tome izgleda ni jas vam nisam puno voleo. Tokom ove borbe video sam mnogu promene.To sto vi ste osecali za mene i jas sta sam osecao za vama.Ovde su dva momka ubijali jednog drugog.Ali pretpostavljam da to je bolje nego 20 miliona.Ali ono sto pokusavam reci :
If I Can Change ...If U Can Change.. Everybody Can Change !

Kajgana Shop

На врв Bottom