Пожар во Кочани, диско Пулс.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.754
Поени од реакции
31.658
Нашето судство со доверба помала и од статистичка грешка, не е „од вчера„, туку има повеќедецениско искуство и цел „арсенал„ од „доскочици„ со кои може да донесе било каква пресуда, па дури и погрешна, и да ни ја подметне како правична и „по закон„, а притоа никој да не смее да им писне по начелото „судските одлуки не се коментираат„...небаре судиите се безгрешни богови.

Да се потсетиме за 27-ми април, за издавањето пасоши на белосветскиот олош и ним слични судски пресуди...а ако се вратиме во претходниот систем и на „среќна нова 1949-та„, работа‘а ќе биде уште полоша.
Toa ne e "vlasta", ne e nesto sto narodot go bira.
Sto znaci, ako mvr si ja zavrsi rabotata so sobiranje dokazi i apsenje, a sudot potfli, toa e druga institucija.
Mediumite dosega dobro obelodenija za glupostite na sudiite, ne veruvam deka ke molchat.

KajzerS

Учителот од Кукуш
Член од
18 февруари 2015
Мислења
112
Поени од реакции
179
За што точно се љути тие и за што точно собираат пари ? Нели државата ги покрива лекувањата, за што се потребни пари ?
За лекувањето да,меѓутоа после ова следи многу долга и мачна рехабилитација,коа просечно македонско семејство тешко може да си го дозволи.

Има семејства кои имаат повредени деца кои едвај крпат крај со крај,јас лично не верувам дека и понатамошното домашно лекување ќе е покриено,односно лекарства,креми,протетика итн итн...
Автоматски споено мислење:

Се е во ред тоа што си напишал погоре. Но за Венко си голема грешка. Ако си од Кочани веројатно имаш некаков личен проблем со него,ако си од друго место информирај се подобро за дечкото.
Не сум од Кочани,меѓутоа ден по трагедијата одма со камера покрај него почна да објаснува.
Не е он обичен граѓанин туку е советник и носи иста одговорност како и сите стаорци напикани во општина.

Ако знаел дека не е добро,дали реагирал за тоа? Дали на седница го отворил тоа прашање особено за дивите тераси на плоштадот?
Неможат да се вадат на ненадлежност,тие се советници одбрани од народот на Кочани како нивни претставници кои ќе се грижат за благосостојбата на градот и на луѓето кои живеат таму!

Последно уредено:
Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.920
Поени од реакции
4.743
Е ми...власта токму тоа го сака. Кочанската беља да се забошоти, а во меѓувреме ќе се „забављаме„ со бројот од новоуапсени, иако некои од нив сигурно немаат никаква вина за пожарот.
Што сакаш да направат, да ги стрелаат одма уапсениве или бесконечно долго да ги држат во притвор ? Има процес ќе има судење ќе видиме дали ќе пробаат да го заташкаат случајов. Од една страна кога се повикуваше на протести дел од фамилија на загинатите се оградуваа од истите, а сега истите пак обвинуваат дека многу тивко било како да се трудел некој да го згасне револтот ај најди нзс

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.453
Поени од реакции
5.713
Што сакаш да направат, да ги стрелаат одма уапсениве или бесконечно долго да ги држат во притвор ?
Ова второво („бесконечно долго„...) е пракса во нашето „судство„ кое има небитен процент на доверба. Таа пракса ја гледаме со години по ред, се‘ со цел ем никој да не биде формално осуден, ем судените да одлежат во притвор наместо во затвор, ем „притвор„ да им се пресмета како „затвор„...а на крајот сите да бидат задовол(е)ни.„

А што би сакал јас?

Сакам „голем ресет„ на „нашата земјата„. Начинот на кој битисуваме како народ и држава е ем неприроден, ем е апсурден. ем е бесцелен, ем е неодржлив.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
14.111
Поени од реакции
25.732
Ова второво („бесконечно долго„...) е пракса во нашето „судство„ кое има небитен процент на доверба. Таа пракса ја гледаме со години по ред, се‘ со цел ем никој да не биде формално осуден, ем судените да одлежат во притвор наместо во затвор, ем „притвор„ да им се пресмета како „затвор„...а на крајот сите да бидат задовол(е)ни.„

А што би сакал јас?

Сакам „голем ресет„ на „нашата земјата„. Начинот на кој битисуваме како народ и држава е ем неприроден, ем е апсурден. ем е бесцелен, ем е неодржлив.
za takvo nesto treba diktator, treba rezim oh wait...

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.453
Поени од реакции
5.713
za takvo nesto treba diktator, treba rezim oh wait...
Начинот на кој се основа, уредува и одржува една држава, веќе е познат и веќе е практикуван...и делотворен.

И нема власт (властодржци...) која не би сакала да биде диктаторска, апсолутистичка, тоталитарна, недопирлива...небитно како таа власт се именува самата себе, во „разблажена„ форма, ако не постои начин за таа власт колку-толку да се држи во одредена и прифатлива „рамка„.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.453
Поени од реакции
5.713
После Флеш, ти си вториот најглуп лик на Кајгана. Без навреда, ама стварно си онака глуп на атомско ниво. Како ти, црното под ноктот на Бог, знаеш каква е ситуацијата во Кочани и што се презема?

Ако мртви деца за тебе се беља, оди и види ги гробовите. Цел живот ќе го извадат од тебе.
О кеј, еве ти си гениј...за кого никој не слушнал низ целата Вселена.

И не ми припишивај ставови кои ги немам напишано.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
14.111
Поени од реакции
25.732
Начинот на кој се основа, уредува и одржува една држава, веќе е познат и веќе е практикуван...и делотворен.

И нема власт (властодржци...) која не би сакала да биде диктаторска, апсолутистичка, тоталитарна, недопирлива...небитно како таа власт се именува самата себе, во „разблажена„ форма, ако не постои начин за таа власт колку-толку да се држи во одредена и прифатлива „рамка„.
poentata bese nema da se sluci i deka se propusti taa sansa

Член од
12 март 2012
Мислења
215
Поени од реакции
238
Не сум од Кочани,меѓутоа ден по трагедијата одма со камера покрај него почна да објаснува.
Не е он обичен граѓанин туку е советник и носи иста одговорност како и сите стаорци напикани во општина.

Ако знаел дека не е добро,дали реагирал за тоа? Дали на седница го отворил тоа прашање особено за дивите тераси на плоштадот?
Неможат да се вадат на ненадлежност,тие се советници одбрани од народот на Кочани како нивни претставници кои ќе се грижат за благосостојбата на градот и на луѓето кои живеат таму!
Знаеш дека тој е независен и еден единствен во советот.Како таков што мислиш дека може да направи сам против сите други како што викаш стаорци напикани во општина.
Знаеш ли колку предлози,иницијативи и што ти знам таму има поднесено во советот за доброто на градот,за спорт,култура и се останато. Знаеш ли дека за тие тераси како што викаш на плоштадот кои патем се во трговскиот центар и за истите Венко зборува со години и ништо од тоа не помина?! Нормално бидејќи не е од некоја од партиите кои беа и се на власт.Така да реагил и тоа како реагирал! Имаш по нет седници од советот и куп други видеа од Венко па отвори и погледај што и како правел па плукај по него. Дечкото е гласен и критичен против секој што бил на власт се за доброто на градот. Нормално дека сега ќе му лепат те комуњар,те вмровец ама тое е се багра закоравена и начукана по партии. Како што му лепеа етикети кога беше протестот за депонијата,демек шарена револуција и слично, како да сме со меморија на риба останатите и не се сеќаваме дека и кога имаше протести за Пејпер мил и тогаш беа СДС на власт па Венко пак беше меѓу првите и најгласни што протестираа тогаш.

А за другото демек прв излезе пред камера, да точно прв и ЕДИНСТВЕН од советот излезе да зборува пред камера. Прв и единствен од советот, уствари од општината беше на сите протести,собири на погребот итн.. Додека сите,ама сите до еден се криеа како глувци!! По толку протести и собири пред општината, единствено тој изезе и им се обрати на родителите на починатите. Затоа што има образ и пред се почит од цел град (освен од партиските гомна)

Kajgana Shop

На врв Bottom