Сега вака подрасонат ко ќе размислам за ова можно е да ме фатет..... така да одам на the next best thing .... ќе го фрлам по скали и ќе речам се сопна по скали и си ја скрши глата јбг стар чоек све е можноАко дава убава пара или наследството да ми го даде мене под секакови услови ќе го чувам ( едно 4-5 месеци за да не е сумливо и син камен му ставам во сокчето и лесна му земја ) полесно заработена пара амин
Просто страв ме фаќа од суровоста на некои створења (луѓе не можам да ги наречам).Он.нет напиша:Двајца случајни минувачи во јужно индиската држава Тамил Наду и го спасиле животот на една болна и изнемоштена 75-годишна баба, која нејзината ќерка и внуци не можеле повеќе да ја трпат по дома и – ја фрлиле во ѓубре!
Брачниот пар Периасвами и Моханасундари ја нашле полу парализираната Чинамал Паланиапан како беспомошно лежи на купче со ѓубре. На своите спасувачи, бабата им рекла дека живеела со семејството на нејзината најмлада ќерка, која постојано се карала за тоа која од двете сестри ќе продолжи да се грижи за нивната болна мајка.
Според изјавите на старата жена, ќерка и Сараса им наредила на своите деца да ја однесат баба им на место од каде што никогаш нема да се врати. Момчињата ја качиле во авторикша и ја фрлиле на буниште. Откако ја нашле, мажот и жената ја однеле бабата во една социјална организација, која ја известила владата за случката.
Бидејќи Чинамал Паланиапан не знае да ја каже адресата на која живее нејзината безмилосна ќерка, полицијата се уште не може да му влезе во трага на семејството.
A би „скинал“ непознат човек?За непознат човек праев муабет .... не сум до толку луд некој роднина да го "скинам" :smir:
А ти би издржала на 20 години да му менвиш пелени на 80 годишен старец ???Геџо, темава е во Општи или во Чек дис аут? Или имаш прилично болна смисла за хумор, едно ќе да е...
За близок роднина (а таквите се реееетки) би се согласила без двоумење. Не ми треба никаков надоместок, не би го направила тоа затоа што чувствувам некаква „должност“, туку заради тоа што сметам дека можам да помогнам на личност која очигледно била „отфрлена“ од поблиската фамилија.
За непознат човек би подразмислила двапати...во нормални услови не би прифатила, премногу би ми било тешко (не во поглед на работата, туку повеќе од психички аспект), но времињата се непредвидливи...можеби ќе ми треба подобро место за живеење, повеќе средства за планирање на иднината, па би се согласила. Сепак, гледано од сегашна гледна точка-не би прифатила.
Како додаток на мојот пост би го приложила следниов текст:
Просто страв ме фаќа од суровоста на некои створења (луѓе не можам да ги наречам).
се за пари .... ама би размислил 2 пати сепакA би „скинал“ непознат човек?
Во секој случај попрво би се откажала и би нашла замена, отколку да убијам беспомошен старец. Свашта...А ти би издржала на 20 години да му менвиш пелени на 80 годишен старец ???
Нормално дека ќе добиеш желба како мојата или ќе се откажиш од идејата да му помогнеш
А и зато измислиле дом за старци
Колку време сум на форумов ??? боооо за све сериозно ме сваќаш ко да не знајш дека си мавам сеир по некогашВо секој случај попрво би се откажала и би нашла замена, отколку да убијам беспомошен старец. Свашта...
Сеир кажав каде се фаќа, барем јас се што е пишано во Општи го сфаќам сериозно.:wink:Колку време сум на форумов ??? боооо за све сериозно ме сваќаш ко да не знајш дека си мавам сеир по некогаш
Точно така. Ако станува збор 20 години да се влече и стан и налет се. И тоа ептен ако морам ќе работам такво нешто.Би се грижел за некој што е при крај со животот, а не да ми умира тој мене 20 години.