Подобар шофер?

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Индивидуална работа. Ма да ако генерализирам – мажите.

Не дека жена не знае или не може да вози. Мнозинството од женската популација на автомобилот гледа само како на превозно средство и ништо повеќе (океј де, не баш :icon_lol:). Ама сигурно нема да ја интересира како колата работи и слично, само што кола има и што бензин и` треба. Голем дел од дамине дури и тоа не знаат.
И друга работа, кога е со маж во кола, си е максимално релаксирана. Пошто он знае да вози, она нема шо да се замара, нАли. :pipi:

Slatka mala

*** unique ***
Член од
10 јули 2007
Мислења
652
Поени од реакции
2
Мислам дека тоа е индивидуална работа, но сепак преовладува мислењето дека мажите се подобри возачи. И жените се, не викам не (јас сум пример:icon_redf ), но сепак мажите поминуваат многу повеќе време во кола од нас, а искуството си го прави своето:toe:

Член од
20 септември 2007
Мислења
50
Поени од реакции
0
Temava ja otvoril pripadnik od posilniot pol...vo toa sum sigurna!
Neznam zosto ,ama obozavate da komentirate za toa deka ste podobri vozaci od zenite!Ako e toa za da slusnete nas komentar eve vi go:
Deka ste podobri ,podobri ste (sekoja cest na isklucocite od strana na ponezniot pol),ama Gospodova rabota e toa sto maliot mozok vi e samo malce porazvien,a toa e pricinata za vaseto snaoganje pred volan!A na Nego ne mu se mesam i priznavam deka PODOBRI ,citaj:posnaodlivi, SOFERI SE MAZITE!:kesa:

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Temava ja otvoril pripadnik od posilniot pol...vo toa sum sigurna!
Neznam zosto ,ama obozavate da komentirate za toa deka ste podobri vozaci od zenite!Ako e toa za da slusnete nas komentar eve vi go:
Deka ste podobri ,podobri ste (sekoja cest na isklucocite od strana na ponezniot pol),ama Gospodova rabota e toa sto maliot mozok vi e samo malce porazvien,a toa e pricinata za vaseto snaoganje pred volan!A na Nego ne mu se mesam i priznavam deka PODOBRI ,citaj:posnaodlivi, SOFERI SE MAZITE!:kesa:
заправо темата е отворена од дивајн, нежна припадничка на понежниот пол

Член од
20 септември 2007
Мислења
50
Поени од реакции
0
Divajn aj plis objasni mi so ti trebase temava?Gleas deka site se sovinisticki nastroeni i jas treba da se pomiram so toa...:pred:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Уф... Тешко прашање. Но еве вака ке го прокоментирам... И мажите и жените се исти возачи. Значи... Има и жени и мажи што се “тапа“ од возење. Статистички гледано повеќе сообраќајки се направени од мажите, што не покажува дека се полоши возачи како што би рекле некој занемарувајки го фактот дека има повеќе возачи мажи од жени. Значи неможе да се даде конечен одговор кој е подобар.

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Мажите се разбира...не дека и од кај спортивниот женски пол нема добри возачи...но тие се ретки:wink:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Divajn aj plis objasni mi so ti trebase temava?Gleas deka site se sovinisticki nastroeni i jas treba da se pomiram so toa...:pred:
Јас знам дека сум добар шофер и не ме замара шовинизмот во врска со ова прашање ... барем лично не ми влијае ...
Доволно е објаснувањето?:pipi:

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Генерално гледано мажите....можеби зашо жените не ги интереситаат коли толку.

PoisonGrl

~Malo crveno~
Член од
8 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
2
Според науката е докажано дека мажите се подобри возачи, затоа што имале нешто поразвиено за однос во просторот. Тоа исто така е докажано дека се развива со генерации, така што....
А да, според статистика повеќе мажи имаат тешки сообраќајки од невнимателност отколку жени....

Член од
20 септември 2007
Мислења
50
Поени од реакции
0
Јас знам дека сум добар шофер и не ме замара шовинизмот во врска со ова прашање ... барем лично не ми влијае ...
Доволно е објаснувањето?:pipi:
Samo sakam da se pobie taa glupava fikcija deka zenite se polosi soferi ,nisto drugo...i da ,objasnuvanjeto e poveke od dovolno:pipi:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Мажите ги прави подобри тоа што било која жена кога ќе седне во кола прво на кое што помислува е дека ќе остави траги по сите попатни коли и ќе си собере сите бандери,додека на мажите битно им е само да стигнат до кај што наумиле.
Но не е исклучено и тоа дека сепак,постојат жени кој умеат да возат,па можеби и повнимателно од мажите зашто во повеќето сообраќајни несреќи учесници се мажите.
А и ако го земеме во предвид фактот дека во денешницава секакви дибечиња стигаат до возачка дозвола...:hehe:

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
И покрај исклучително добри женски возачи,сепак мислам дека мажите се подобри...

*LiL Mermaid*

part of our world...
Член од
3 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
6
zenite se bolji be:pos2: kako ne..lazam..kade kade mazite se podobri vozaci od prosta pricina so golemi panicari sme nie zenite i se desava cesto da digneme race od volan u "gomna"koga sme...kako i da e ima isklucoci...eve ja na primer :pos2::pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom