Подемот на крајната десница во Европа

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Се тоа ОК само што Томи не го откри случајот, мислам дека веќе сите беа уапсени или грешам ?
И ден денес се судат и некои од нив се на слобода. Еден беше осуден на повеќе од 20 год. затвор, беше пуштен за 5-6! Во англо-саксонскот систем не смее некој да биде притворен 10 год., a видовме дека некои од нив се слободни, според неговото видео на фб.

Веќе има отворена петиција за негово ослободување потпишана од повеќе од пола милион луѓе. Во неа се вклучи и УКИП и Вилдерс, а веројатно ќе се вклучи и Ле Пен. Дали ќе биде ослободен, ќе видиме.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.101
Поени од реакции
12.669
Лорен, плавушата глупа шири говор на омраза.
Има добра евиденција; од видео записи до "книги", залудно
Која е твојата дефиниција за говор на омраза ?

Коментарот дека Алах е хомосексуален бог наспроти повиците на британските муслимани за смрт за полицијата, го нарекуваш говор на омраза ?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726

Коментарот дека Алах е хомосексуален бог наспроти повиците на британските муслимани за смрт за полицијата, го нарекуваш говор на омраза ?
И двата случаји.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997

Слушај од 4 мин. :)

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
И ден денес се судат и некои од нив се на слобода. Еден беше осуден на повеќе од 20 год. затвор, беше пуштен за 5-6! Во англо-саксонскот систем не смее некој да биде притворен 10 год., a видовме дека некои од нив се слободни, според неговото видео на фб.

Веќе има отворена петиција за негово ослободување потпишана од повеќе од пола милион луѓе. Во неа се вклучи и УКИП и Вилдерс, а веројатно ќе се вклучи и Ле Пен. Дали ќе биде ослободен, ќе видиме.
Па нека протестира дека системот е трул, џабе шири омраза т.е. веќе штетата е направена (од страна на исламските екстремисти) ако се амнестирани тогаш системот (правосудството е криво).

Член од
24 април 2008
Мислења
11.101
Поени од реакции
12.669
И двата случаји.
Ааа кутриот ти, сигурно и критики за начинот на кој се облекуваш ги сметаш за говор на омраза.

Ти не знаеш што е тоа говор на омраза дете, едвај знаеш како се викаш, а камо ли па да препознаеш говор на омраза.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ааа кутриот ти, сигурно и критики за начинот на кој се облекуваш ги сметаш за говор на омраза.
Не, тоа е вкус, модна критика, стајлниг.
Не сум компетентен.

Ти не знаеш што е тоа говор на омраза дете, едвај знаеш како се викаш, а камо ли па да препознаеш говор на омраза.
Како бе не е говор на омраза да кажеш дека Исус/Алах е хомосексуалец или коментарите на исламистите ?

(мада ACAB)

Член од
24 април 2008
Мислења
11.101
Поени од реакции
12.669
...

Не сум компетентен.

Како бе не е говор на омраза да кажеш дека Исус/Алах е хомосексуалец или коментарите на исламистите ?

(мада ACAB)
Во право си, не си компетентен, а кога сме кај критиките упатени кон Исус/Алах, истите се производ на слободата на говорот, без разлика колку ти се допаѓаат или не ти се допаѓаат нечии мислења.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Во право си, не си компетентен, а кога сме кај критиките упатени кон Исус/Алах, истите се производ на слободата на говорот, без разлика колку ти се допаѓаат или не ти се допаѓаат нечии мислења.
Види, јас сум атеист и бајаги ги критикувам религиите и тоа издржано зошто го разбирам нивниот концепт т.е. "филозофско" учење и мајндсетот на еден просечен верник.

Никогаш нема да излезам со изјава (посебно ако сум јавна личност) дека некој е педер или некоја слична изјава (навредлива кон религија, раса итн група/и) со цел да испровоцирам една неписмена багра за да убива други, невини луѓе.

Ваквите провокации нон стоп ги прават и обете страни, некој со цел да се експлодира сред метро или сруши кули близначки а другите поради тоа да окупираат земји и убиваат цивили.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.101
Поени од реакции
12.669
Види, јас сум атеист и бајаги ги критикувам религиите и тоа издржано зошто го разбирам нивниот концепт т.е. "филозофско" учење и мајндсетот на еден просечен верник.

Никогаш нема да излезам со изјава (посебно ако сум јавна личност) дека некој е педер или некоја слична изјава (навредлива кон религија, раса итн) со цел да испровоцирам една неписмена багра за да убива други, невини луѓе.

Ваквите провокации нон стоп ги прават и обете страни, некој со цел да се експлодира сред метро или сруши кули близначки а другите поради тоа да окупираат земји и убиваат цивили.
Убаво реков, имаш уште млеко да пиеш додека да пораснеш и созрееш.

Но добро, надежта последна умира.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Убаво реков, имаш уште млеко да пиеш додека да пораснеш и созрееш.

Но добро, надежта последна умира.
Не сум пиел млеко, пијам пиво од 3 години.
Не сум дунде.

Башка слушам трап музика и се дрогирам.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Па нека протестира дека системот е трул, џабе шири омраза.
Која црна омраза, дека повеќе од 50% од муслиманите во УК сметаат дека треба да се водеде шеријат и дека хомосексуалните бракови треба да бидат нелегални т.е. криминализирани! Нели зборуваме за модернизација, која модернизација која следиш кодекс кој во 100тина сури ти наложува да убиваш и мачиш неверници? Башка тоа што ти дава потполна дозвола да можеш да си ја тепаш жената, ако се поломневаш во нејзината доверба! Систем од верувања кој наложи дека секој добар муслиман може да го убие Ружди поради критика на Исламот! Религија која не признава ништо друго освен својата виситна (па како и секоја друга религија), но која возвраќа со насилство, наместо со разговор. Само сети се што се случи со весникот што на предна страница го стави ликот на Мухамед, да се поврземе со новинарството. Замисли филм како “Животот на Брајан“, само да биде поврзан со Исламот! Тоа ќе биде револуција. Значи сето ова води кон мижење на правдата, ограничување на слободата на говор, конкрола на мислата преку модерната левоориентирана новинарска фела.
Ако на некој не можеш да му објасниш дека сонцето не заоѓа во бара, не треба да се откажеш. Патем ако речеш дека Исламот нема врска со мир, не е провокација, тоа е витина и како аргументи ќе ги земеш сите сури кои говорат за убивање неверници. И дали е навредливо ако кажам дека Мухамед имал сексуални робинки, бил крволочен убиец и сексуално се задоволувал со дете (педофил), ако за тоа има пишани докази?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Која црна омраза, дека повеќе од 50% од муслиманите во УК сметаат дека треба да се водеде шеријат и дека хомосексуалните бракови треба да бидат нелегални т.е. криминализирани! Нели зборуваме за модернизација, која модернизација која следиш кодекс кој во 100тина сури ти наложува да убиваш и мачиш неверници? Башка тоа што ти дава потполна дозвола да можеш да си ја тепаш жената, ако се поломневаш во нејзината доверба! Систем од верувања кој наложи дека секој добар муслиман може да го убие Ружди поради критика на Исламот! Религија која не признава ништо друго освен својата виситна (па како и секоја друга религија), но која возвраќа со насилство, наместо со разговор. Само сети се што се случи со весникот што на предна страница го стави ликот на Мухамед, да се поврземе со новинарството. Замисли филм како “Животот на Брајан“, само да биде поврзан со Исламот! Тоа ќе биде револуција. Значи сето ова води кон мижење на правдата, ограничување на слободата на говор, конкрола на мислата преку модерната левоориентирана новинарска фела.
Ако на некој не можеш да му објасниш дека сонцето не заоѓа во бара, не треба да се откажеш. Патем ако речеш дека Исламот нема врска со мир, не е провокација, тоа е витина и како аргументи ќе ги земеш сите сури кои говорат за убивање неверници. И дали е навредливо ако кажам дека Мухамед имал сексуални робинки, бил крволочен убиец и сексуално се задоволувал со дете (педофил), ако за тоа има пишани докази?
Незнам дали се 50% со тој став но, нема да ме чуди и да се повеќе.
Околу останатото; се што си наброил е нелегално во таа држава (ВБ), да беше легално ајде да кажеме има причина да се буни (да се зачува секуларноста на државата) вака некако се бори се ветерници.

п.с. левоориентирана новинарска фела :pos:
Да имаше левица како што треба религијата ќе си ги пакуваше документите и татаратките одамна.

п.п.с. следи ја Ayaan Hirsi Ali.
заеби Томи, Лорени и останатите преваранти.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.101
Поени од реакции
12.669
Не сум пиел млеко, пијам пиво од 3 години.
Не сум дунде.

Башка слушам трап музика и се дрогирам.
Ете ти го проблемот.

Слободно продолжи со музиката, пивото и останатите пороци, но пиј барем една чаша млеко дневно, потребно ти е`.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Незнам дали се 50% со тој став но, нема да ме чуди и да се повеќе.
Околу останатото; се што си наброил е нелегално во таа држава (ВБ), да беше легално ајде да кажеме има причина да се буни (да се зачува секуларноста на државата) вака некако се бори се ветерници.
Околу 60% се за криминализација на хомосексуалнота од новите, модерни муслимани.
100тина случаи не беа покренати за насилство врз жените, во муслиманските бракови. Имаш и за тоа, баш беше лани. Забрането е и со камион на мирот да влеташ во толпа, па тоа не значи дека не се прави.

Kajgana Shop

На врв Bottom