Подемот на крајната десница во Европа

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Пушти ја Мирка, што беше поводот за затворањето на Томи?
"He admitted committing contempt of court by publishing information that could prejudice an ongoing trial via a live stream on his Facebook page."

"Robinson made clear that he was aware of the restrictions during the Facebook Live video, as well as the danger of being jailed."

Дури сам си признава а вие го правите маченик.
Pattern here?

Мислиш дека знаеш, вистината е` дека не знаеш.
Следам лево - десно и центар, не му се секирај.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
"He admitted committing contempt of court by publishing information that could prejudice an ongoing trial via a live stream on his Facebook page."[DOUBLEPOST=1527699194][/DOUBLEPOST]

Сите тие информации веќе беа достапни, не кажа ништо ново. Значи немаа основ за апсење, приведување и процесуирање во ист ден.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Сите тие информации веќе беа достапни, не кажа ништо ново. Значи немаа основ за апсење, приведување и процесуирање во ист ден.
Види, ако сакаа да го апсат ради "слобода на говор" можеа многу порано, има многу појаки случки од ова. (btw не биле сите информации достапни)

Инаку, мене "Томи" ми е до некаде ОК, се слагам за некои работи.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.096
Поени од реакции
12.666
Мислиш дека следиш, во спротивно би знаел дека не постои центар, можеби некогаш постоеше, но веќе подолго време го нема.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Мислиш дека следиш, во спротивно би знаел дека не постои центар, можеби некогаш постоеше, но веќе подолго време го нема.
Декларативно центар де, исто како што се декларираат дека се левица или десница.

Вие не сте свесни дека некои ликови кои се спомати (претежно ван Европски) се дел или барем делат повеќе особини/доктрини (како сакате) со христијано - фашистите.

п.с. исто постои и исламо-фашизам, да се надополнам пред некој да се направи паметен во стилот; "ама муслиманите..."

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Види, ако сакаа да го апсат ради "слобода на говор" можеа многу порано, има многу појаки случки од ова. (btw не биле сите информации достапни)

Инаку, мене "Томи" ми е до некаде ОК, се слагам за некои работи.
Сите беа достапни. Па и да не биле, најмалку што треба една демократска држава е да ти обезбеди фер судење, следејќи процедура и давајќи и на одбраната можност да се подготви.
Тој не кажа ништо скандалозно, а тоа што го публикува настанот не го прави криминалец. Треба да му се даде некоја награда или признание затоа што собра храброст и збореше уште од самиот почеток против педофилското гнездо, каде заштити уште 100тици потенцијални жртви, покрај овие (мислам) 1.700 од кои едно дете останало трудно дури 6 пати!

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Сите беа достапни. Па и да не биле, најмалку што треба една демократска држава е да ти обезбеди фер судење, следејќи процедура и давајќи и на одбраната можност да се подготви.
Тој не кажа ништо скандалозно, а тоа што го публикува настанот не го прави криминалец. Треба да му се даде некоја награда или признание затоа што собра храброст и збореше уште од самиот почеток против педофилското гнездо, каде заштити уште 100тици потенцијални жртви, покрај овие (мислам) 1.700 од кои едно дете останало трудно дури 6 пати!
Се тоа ОК само што Томи не го откри случајот, мислам дека веќе сите беа уапсени или грешам ?

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Rabotata e da se prikrijat(cover up) gadni pedofili, so gospod znae kakvi izvitoperni seksualni apetiti a drzhat visoki pozicii vo politichkiot zhivot na UK. Javno sudenje na tie gangs bi bilo katastrofa za UK poltichkiot establishment. They (the islamic gangs) got them by the balls.
Arno ama ete, ke se javi nekoj so pogolemi madinja i ke vika "Carot e gol"...

Член од
24 април 2008
Мислења
11.096
Поени од реакции
12.666
Декларативно центар де, исто како што се декларираат дека се левица или десница.

Вие не сте свесни дека некои ликови кои се спомати (претежно ван Европски) се дел или барем делат повеќе особини/доктрини (како сакате) со христијано - фашистите.

п.с. исто постои и исламо-фашизам, да се надополнам пред некој да се направи паметен во стилот; "ама муслиманите..."
Кутриот ти, зборовите христијан/христијано сигурно тешко удираат по твојата психа.

Еве ти мала утеха: денес во светот има само ЕДНА христијанска теократска држава - Ватикан - а истовремено не постои ниту една држава која се обидува да ја форсира христијанската религија или христијанските начини на размислување, можеби со исклучок на Шпанија, која е` вистински пример за државен фашизам потпомогнат од страна на црквата, но дефинитивно не може да се споредува со фашизмот во Велика Британија, каде што примаат терористи за да им прегазуваат невино цивилно население со комбиња и камиони, но на млади новинарки во своите рани 20-ти години како Лорен Сатерн им забрануваат влез во Велика Британија.

За споредба - како што велиш ти "ама муслиманите..." - муслимански теократски држави во светот ги имаш колку ти душа сака и добар дел од тие држави спонзорираат исламистички тероризам низ целиот свет, вклучувајќи и тука кај нас на Балканот, ќе го откриеме тоа откако ќе заврши граѓанската војна во Сирија, по што исламистичките ѓубриња од луѓе ќе се вратат во своите родни/матични држави.

На мене лично ми е мило бидејќи на Лорен Сатерн на млади години и` забранија влез во Велика Британија, бидејќи ќе дојде денот кога повеќе нема да го има таквиот статус и повторно ќе биде добредојдена во Велика Британија, а тие кои и` забраниле влез во таа држава или нема повеќе да бидат меѓу живите, или ќе си молчат, слично како политичкиот мртовец Ник Клег.

Лорен Сатерн ќе се смее последна, а како што знаеме, кој последен се смее, најслатко се смее.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.379
Поени од реакции
8.980
Мирка беше еден од најдобрите новинари во Македонија во 90тите, па и денес е едно од најдобрите пера во Македонија.
Мирка за доволна сума пари би ја бранела која било позиција. Мислам дека нејзините вистински ставови се далеку попрагматични и 180 степени спротивни од тоа што го декларира во колумните...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Кутриот ти, зборовите христијан/христијано сигурно тешко удираат по твојата психа.

Еве ти мала утеха: денес во светот има само ЕДНА христијанска теократска држава - Ватикан - а истовремено не постои ниту една држава која се обидува да ја форсира христијанската религија или христијанските начини на размислување, можеби со исклучок на Шпанија, која е` вистински пример за државен фашизам потпомогнат од страна на црквата, но дефинитивно не може да се споредува со фашизмот во Велика Британија, каде што примаат терористи за да им прегазуваат невино цивилно население со комбиња и камиони, но на млади новинарки во своите рани 20-ти години како Лорен Сатерн им забрануваат влез во Велика Британија.
Баче, види прво што е САД, ВБ и останатите монархии (или квази европски демократии) па после зборувај на темата.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.096
Поени од реакции
12.666
Баче, види прво што е САД, ВБ и останатите монархии (или квази европски демократии) па после зборувај на темата.
Види и ти што е тоа медиумска пристрасност, самоцензура и задушување на слободата на говорот, па после зборувај на темата.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
За споредба - како што велиш ти "ама муслиманите..." - муслимански теократски држави во светот ги имаш колку ти душа сака и добар дел од тие држави спонзорираат исламистички тероризам низ целиот свет, вклучувајќи и тука кај нас на Балканот, ќе го откриеме тоа откако ќе заврши граѓанската војна во Сирија, по што исламистичките ѓубриња од луѓе ќе се вратат во своите родни/матични држави.
Па има еден тон, истите се најголеми сојузници на истите им другарчиња само од другата страна.
Големите умови мислат слично, така некако ли беше...?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.096
Поени од реакции
12.666
Па има еден тон, истите се најголеми сојузници на истите им другарчиња само од другата страна.
Големите умови мислат слично, така некако ли беше...?
Еее, гледаш дека можеш да научиш, затоа убаво ти реков, центарот не постои од поодамна.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
На мене лично ми е мило бидејќи на Лорен Сатерн на млади години и` забранија влез во Велика Британија, бидејќи ќе дојде денот кога повеќе нема да го има таквиот статус и повторно ќе биде добредојдена во Велика Британија, а тие кои и` забраниле влез во таа држава или нема повеќе да бидат меѓу живите, или ќе си молчат, слично како политичкиот мртовец Ник Клег.

Лорен Сатерн ќе се смее последна, а како што знаеме, кој последен се смее, најслатко се смее.
Лорен, плавушата глупа шири говор на омраза.
Има добра евиденција; од видео записи до "книги", залудно е.[DOUBLEPOST=1527701114][/DOUBLEPOST]
Еее, гледаш дека можеш да научиш, затоа убаво ти реков, центарот не постои од поодамна.
Декларативно бе, најпаметно момче кое сме го виделе.
(Dexter's lab pun)

Kajgana Shop

На врв Bottom