колку патетично, значи ти јавно признаваш дека си немоќен да го напишеш она што го мислиш(или се лажам-можеби и ова е твоето право мислење- промена на името?)
инаку, околу темава- нема да дозволам државава да ме продаде некому ( а поготово НЕ на гејлада) .кога дошло веќе до таму продавањето- подобро сам ќе изберам и одлучам што ќе бидам во иднина- ако некој ми го крати правото да бидам Македонец(барем имам опција - БИРАЊЕ).а не принудно наметнување
Види ми се досади од споров, не не не ми само ми досадено кога некој ќе спомне името ми се темни.
Споров се тупи 20 години а последниве 3 ептен го отупеа.
Сакам да ми се мавне од насловни, форуми, блогови и политички дебати.
Овој глуп спор има направено политичка општествена и каква се не штета на државава поголема од ОНА терористите и сдсм од 94-98 заедно.
И уште повеќе штета ќе прави на земјава ако не се затвори. Дали тоа ќе е со мењање име или бомбардирање Грција или повлекување на преговорите не ми гајле наискрено.
Неменување на името значи УШТЕ ТУПЕЊЕ до бесконечност или барем до изумирање на сите 50+ кои дозволија државава да постане она што постана септичка јама .
Додуша најмногу сакам да има референдум со прости две опции да се бира :
ЕУ и НАТО- мењање име
Повлекување од преговори- немењање име.
Пошто на крај и краева земјава и нејзината иднина ја решаваат сите , а не ти и не јас - туку сите заедно.
Никој не ти брани ти како се чуствуваш ама не сакам некој мене да ми брани јас да се изјаснам по некое прашање поврзано со мојата држава а со тоа и мојата иднина -капиш?