Подарок за членот над Вас

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.998
Цветовите од паркот во Ѓорче. И бидејќи дедо ми го возел тој воз, ќе имаш и ти прилика (возот не е реплика и за жал е поставен таму да скапува, претходно нормално бил реставриран). Ти ќе видеш машиновозачот, а јас од позади ќе викам “брррррррр“ и она “чув-чув„. Ќе доживееш авантура, а потоа можеш и да бидеш романтичар (да не ме разберат погрешно, јас ќе си отидам одма, романтиката ќе ја доживее некоја друга личност) ;) :)

Член од
30 мај 2012
Мислења
2.024
Поени од реакции
3.153
Тоа вовче е легендарно, малку на шала дпомнато погоре, тоа не се дава за жива глава, посебно кога се работи за Ѓорчевчани. :)

Романтичен ќе бидам романтичен.. Само да ја најдам таму таа што сака да биде возена со локомотивата моја. :D

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.998
Нема никаква шала.:)
Освен она што беше упатено кон Шутрак со извиците. :)

Тоа вовче е оставено да скапува. И нема никаква цена, затоа има музејска вредност. Местото му е во музеј, а не во парк. Имам гледано некои слики, црно бели, со такви возови. Било тешко да се упрадува со возот зш, во кабината, било +40, одело на жар, а пругата била таква кава што била. Си ги видел средствата кои служеле за прегледување на пругата?

Ќе најдеш таква. Има една поговорка “многу риби пливаат во морето“. Знаеш поговорката е метафорична. :)

А што да ти дадам? Гледам дека не сакаш многу животни. Па и време за вечера е. Што велиш за американски паличинки како благо заблажување? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom