Погрешно разбрани песни

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.226
Поени од реакции
954
Keн лиии, тулибудибу даучу...

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
и пред да те бакнам ти ми велиш каде беше жена ти :)
тонам во море од солзи...

Член од
21 февруари 2008
Мислења
225
Поени од реакции
8
Кен Ли ме инспирираше да ја отворам темава...

Ви се случувало ли (лииииииииииии) погрешно да разберете некоја песна?

На пример: Тако Млада да биде Два Комада (али ај турбофолк е, ми се простува), а динајал (последниот стих на Смелс Лајк Тин Спирит) да биде Ладим јаја, Добре девојке иду у Рајбаш (рај баш) све.. (мислев дека Рајбаш е некој кафич..)... и слично..

М?
abe da sgreshish text od pesna e edna stvar ali bugarkava rasturi be eeeeeej
nemozam da svatam samo od kaj i textot sho go peeshe. toa cudo nema nisho slicno so angliskito

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Првиот пат кога се соочив со Death металот, само ждригање и повраќање слушав :pos: После сфатив дека имало и текст, па и за брзо време сфатив дека ми е еден од најомилените правци во музиката :)
Има и текст???????????? :pos2:

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
Песнава од паркети јаготка си ја пејме со другарками и има еден делЧ

Таа е скатка како ајскрим бал и ја викам строубери.........
А другарками па си пеесе таа е слатка како ајскрим даун............:kesa:

U

UnholY

Гостин
Има и текст???????????? :pos2:

girlll, ако нема текст нема да има ниту пеење, ќе биде инструментален музички правец, а и како второ ако нема текст каде ќе биде идеологијата....
Не знам дали воа го кажа на зафрканција или не, сепак има многу забегани на денешницава кои што мислат дека Death металот е музички правец во кој нема текстови и дека се во неговата музика се базира врз дерење и повраќање...
Се извинувам за оф-топикот меѓутоа морав да кажам :)

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Срц заебанција беше кулирај..
Фората е шо еднаш ми дадоа линк од таков метал и ми рекоа - Пази што вика во првите неколку стиха..
Песната заврши а ја уште не чув некој да вика/пее нешто.. :pos2:
Знам дека има текст али беше на заебанција пошо ја слушам рап кај со текстот е најбитен, а во металот не го разбирам и сметај колку спротивна комбинација е у прашање :smir:
Извинете и за мојот офтопик

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.017
Хехе во контекст со офтопиков, сепак има колку толку врска со темава.
На времето во Кочани панкерите организираа свирка на неколку бендови од Источна Македонија и Сињак и Нихилист од Скопје.
И пејачот на Нихилист (мислам дека тој беше) почна да вика каде ми се текстовите, каде ми се текстовите... Почна да бара по ранци и слично и никако не ми успеваше да ги најде.
На крај си вика, ае ќе се дерам како ќе ми дојде, и онака тешко дека нешто ќе се разбере :pos: :pos: :pos: :pos:

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.911
Поени од реакции
11.265
Хехе во контекст со офтопиков, сепак има колку толку врска со темава.
На времето во Кочани панкерите организираа свирка на неколку бендови од Источна Македонија и Сињак и Нихилист од Скопје.
И пејачот на Нихилист (мислам дека тој беше) почна да вика каде ми се текстовите, каде ми се текстовите... Почна да бара по ранци и слично и никако не ми успеваше да ги најде.
На крај си вика, ае ќе се дерам како ќе ми дојде, и онака тешко дека нешто ќе се разбере :pos: :pos: :pos: :pos:
Pametno od negova strana. Ama ne bash profesionalno. Ne gi naucil tekstovite??

Член од
22 август 2007
Мислења
155
Поени од реакции
0
procita na 1va strana deka za makedonsko devejce bilo kako koprina ,a ne kako kopriva ?!?!!? prv pat go slusam ovoa:uvo:

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
procita na 1va strana deka za makedonsko devejce bilo kako koprina ,a ne kako kopriva ?!?!!? prv pat go slusam ovoa:uvo:
Коприна = свила
Свила = нешто убаво

Коприва = жарливо злобно растение во кое што не удира гром
Коприва =/ нешто убаво

Кога Македонското девојче би имало коса како коприва, сигурно не би било опејувано у песнава :)

Член од
21 февруари 2008
Мислења
225
Поени од реакции
8
Коприна = свила
Свила = нешто убаво

Коприва = жарливо злобно растение во кое што не удира гром
Коприва =/ нешто убаво

Кога Македонското девојче би имало коса како коприва, сигурно не би било опејувано у песнава :)
i natali sekogash ne iznenaduva so nejzinata zelba za pomosh na nedovolno imformiranite :pos2: :pos2:

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Mnogu pati mi se ima sluceno da razberam pogreska nekoja pesna pa posle taka i da si ja potpevnuvam :)

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
-Пластелин - Ван Гог

Поглед на тебе каже ми: око Јети сломи се
Поглед на тебе каже ми: око ње ти сломи се (правилно)

Денис & Денис - Ја сам лажљива

Баш је добро, ноћас све је добро, а ја сам вашљива
Баш је добро, ноћас све је топло (ова сеа видов дека вака требало), а ја сам лажљива - правилно

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
Хахахах, ај малку глупаво ама ај ќе пишам...
Бев многу мала кога ја слушнав песната Корпичка...и долго време ми беше омилена песна зашто имав многу плетени корпички дома и многу си ги сакав не излегував без нив.И пошто песната беше за тоа мислев дека сум мноогу модерна и бев среќна...хахаха детски глупости
или пак текстовите на студени нозе..Ај среќа што подоцна ги разбрав, поарно некад или никад:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom