Не е ова до Ерменија, ова е апла обид да се замеша Русија според мене. Пашанијан и да е човек на запад, нема простор многу за маневар. Последниот што им правеше маневри го убија Ерменците у Собрание.Пасивни се Русите. Раководството на Ерменија што им е на чело флертуваше со некои лица на ЦИА кога почна операцијата на Русија на Украина.
Имено мислам дека директорот на ЦИА беше во Ерменија, Казакстан и после во Азербеџан.
Па сега овде нешто смрди.
Е ова Иран не го сака и убедливо ако Азербејџан проба да го направи ова, тогаш ќе се вмеша во конфликтов.Ерменски извори кажуваат дека Азериве бомбардирале руски пункт.
Претхпдно, вчера или завчера им дале ултиматум да ги напуштат пунктовите.
Ако све ова е вистина тогаш нема сомнеж дека Азериве играат по диктат на САД, за да ја развлечат Русија на друга страна. Се надевам дека рачунале на ова.
Автоматски споено мислење:
Азериве се поинтензивно напаѓаат. Ерменците пријавуваат голем број жртви, вклучително и цивили и многу загубена воена опрема. Азериве по се изгледа се цврсто решени да го завземат јужниот дел на Ерменија.
Ги уништуваат со тие дронови. Спремаат терен за инвазија и поврзување со енклавата, всушност веќе и навлегле во некој делови од Азербејџан. Лоши денови доаѓаат за Ерменија и со оглед на тоа што таа CSTO не планира да им помага воено најверојатно ќе останат без територија...Воедно деновиве има еден тон снимки од Азејберџански Бајрактари, но најпосле има и една Ерменска снимка каде напаѓаат со некој нивни дрон.
Сабалето Киргистан и Таџикистан се расправале за некоја неподелена нива од СССР.Таа организација CSTO повеќе е некаков пакт на хартија одошто навистина да има некоја моќ и да функционира во реалност. Кои се членки на папир: РФ, Белорусија, Ерменија, Казакстан, Киргизстан и Таџикистан. Значи само дел од екс. Советските републики, не сите, а и овие кои се тоа е само про-форме членство ко што кажав на хартија !
Samite clenki vo taa organizacija mislam deka imaat i nekoi megjusebni sporovi okolu granici i sl. osobeno tie centralno-aziskite republiki. Ovaa organizacija e samo bleda kopija na nekogasniot Varsavski pakt kako i na NATO !Сабалето Киргистан и Таџикистан се расправале за некоја неподелена нива од СССР.
Во тој сојуз се знае дека Русија е главната и дека се зависи од нејзе, Белорусија е таму за да си нема проблеми ни со исток ни со запад, доколку некој ја нападне, Русија сигурно ќе ја брани, во тоа сум сигурен, Казакстан, Таџикистан и Киргистан се таму поради Кина, Ерменија е поради Турција, а не Азербеџан.
Русија ќе мора да помогне сега инаку никој нема да ја ферма понатаму, само можеби неколку дена ќе остави “западните“ земји да воведат санкции , нели се за демократија бла, бла, бла..., наративот на Русија им е за смирување на ситуацијата, ама ај да видеме.