Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045
Член од
1 февруари 2008
Мислења
260
Поени од реакции
2
Miki , seriozno bratce, sto mislis za prirodnite nauki , matematika , BIOLOGIJA , hemija ,ISTORIJA ...

drzat li voda ili ne ?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Христијанството и природните науки не се исклучуваат. Природните науки ја потврдуваат Библиската вистина со поинаков метод на осознавање вистини и со поинаков речник. За ова веќе имам пишувано на форумов. Значи, секоја здрава наука е во ред, никој не вели дека е тоа лага. Проблемот настанува во моментот кога некоја од науките ќе отиде во „црвено„, со намера да ја завземе улогата Божја во Светот, како што тоа сакаше своевремено да го направи и лукавиот. Вториот проблем со науките е методот по кој се доаѓа до виститните а тоа е парцијалноста во научните анализи, каде преку собраните парчиња од поединечни „вистини„ научниците сакаат да дојдат до „големата„ вистина. И никако да дојдат до неа. Затоа, ниедна наука не ни нуди ниедна конечна вистина, туку збирка од мали„вистини„. Да не зборувам за тоа дека Бог не е тема со која науките се занимаваат па така науките и неможат да го докажат или побијат Божјото (не)постоење. Тврдењата дека Бог непостои се обични предрасуди а не некој „доказ„ во кој може да се верува или неверува.

Член од
1 февруари 2008
Мислења
260
Поени од реакции
2
Epa ne mi e jasno koga veke mozes da zboris za "vistini" , zaso tvojata "vistina" e onaa vistinskata , oti taka rekol Bog ?!

Za nego nema nitu eden dokaz , nitu eden !!! , osven ona sto e pisuvano vo biblijata , a ima eden trup takvi religiozni knigi i site velat , nasata vistina e e vistinskata , join us...

sekoj moze da veli mojata religija e "vistinskata" . pa zaso da veruvam deka hristijanstvoto e vistinskata... t.e da pretpostavime deka sakam religija ...

Член од
1 февруари 2008
Мислења
260
Поени од реакции
2
Sto nudi hristijanstvoto poveke od drugite religii...???

Zaso bas vo nego da veruvam...???

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Изборот за припаѓање кон оваа или онаа религија е личен избор, а не принуда. Тоа што постојат повеќе религии е знак дека покрај вистинската религија, постојат и многу лажни религии, кои ти велат „дојди кај нас„. Вистинската религија доаѓа од вистинскиот Бог, кој ни нуди само една вистина, а лажните религии доаѓаат од лажниот бог и затоа ги има многу, Имено, вистинта е секогаш во прво лице еднина, таа е секогаш само една, а лагите и полувистините се многубројни.
За доказите за божјото постоење, што Библиски, што здраворазумски, веќе имам пишувано, да не се преповторувам/ Патем кажано, Бог им се објавува на луѓето токму преку Светото Писмо, а не преку А1 телевизија. Затоа, поедницните можат да поверуваат во Божјото постоење, читајќи го Писмото а не гледајќи телевизија. Но, постојат и други начини за тоа како некој станал верник, имајќи ја на ум онаа Христовата, дека „..чудни се патиштата Господови...„

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Цитат:
„Sto nudi hristijanstvoto poveke od drugite religii...???

Zaso bas vo nego da veruvam...???„
Коментар:
Ај на кратко;
Христијантсвото ти нуди.
1. Синот Божји
2. Спасение и вечен живот во Рајот
Која друга религија тоа го нуди, ај објасни ми, пошто ја као немам поим од тоа?

Член од
1 февруари 2008
Мислења
260
Поени од реакции
2
Изборот за припаѓање кон оваа или онаа религија е личен избор, а не принуда. Тоа што постојат повеќе религии е знак дека покрај вистинската религија, постојат и многу лажни религии, кои ти велат „дојди кај нас„. Вистинската религија доаѓа од вистинскиот Бог, кој ни нуди само една вистина, а лажните религии доаѓаат од лажниот бог и затоа ги има многу, Имено, вистинта е секогаш во прво лице еднина, таа е секогаш само една, а лагите и полувистините се многубројни.
За доказите за божјото постоење, што Библиски, што здраворазумски, веќе имам пишувано, да не се преповторувам/ Патем кажано, Бог им се обајвува на луѓето токму преку Светото Писмо, а не преку А1 телевизија. Затоа, поедницните можат да поверуваат во Бошјото постоење, читајќи го Писмното а не гледајчи телевизија. Но, постојат и други начини за тоа како некој станал верник, имајќи ја на ум онаа Христоватам дека „..чудни се патиштата Господови...„
Aj vaka da bese muslimanin , sto ke mi recese deka hristijanstvoto e vistinskata religija ?! ili pak islamot e?!

Prvo gi potcenuvas drugite religii , nemoj , taka pocnaa Krstonosnite vojni ..
Vtoro ne mozes da mi tvrdis koja religija e vistinska a koja ne e , posto rekov da bese muslimanin sto ke mi recese ...

Treto , dajte prekinete , Discovery go rekol ova na A1 go davale ona ...
Kako mali deca , upm , koristete malku svoja glava , razmislete , i sogledajte gi faktite ....

I za kraj :povtorno ke povtoram , nema dokazi za bilo koj Bog , dali Isus , dali Alah , dali Zevs , dali Anubis , seto e proizvod na coveckiot um , nisto poveke , inaku kolku da bide jasno ne teram inaet za ova ...

Член од
1 февруари 2008
Мислења
260
Поени од реакции
2
Цитат:
„Sto nudi hristijanstvoto poveke od drugite religii...???

Zaso bas vo nego da veruvam...???„
Коментар:
Ај на кратко;
Христијантсвото ти нуди.
1. Синот Божји
2. Спасение и вечен живот во Рајот
Која друга религија тоа го нуди, ај објасни ми, пошто ја као немам поим од тоа?
Aj vaka jas ti nudam vecen zivot ako dojdes i mi pies od krvta ... moze taka ... ma daj , vecen zivot , za pocetok nema zadgroben zivot , nie sme kako masini , koga ke se potrosat bateriite , tolku e , kraj ...
Toa sto go vikame dusa se biohemiski procesi vo mozokot , ali neoj toa ne moze da go svati ....
I Sinot Bozji , a islamot ti ja nudi mudrosta na Muhamed , mene ova mi izgleda kako na saem, Hristijansvto na 2red- 4 stend , Islam 1 red -1 stend itn.. Kako vo market da si i biraj koj proizvod poveke ti se sviga ...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
1. Господ Бог е вистинскиот Бог (види ја првата Божја заповед)
2. Зевс е измислен бог. Зашто сега не постои како што постоел пред 2000 г.? Па нели е бог? Сега го гледаш, сега не го гледаш?
3. Не го потценуван другите религиги. Тие сами за себе зборуваат.
4. Факт е дека не сум муслиман, фала и слава Богу и за таа работа. А што кога би бил муслиман? „А што би било кога би било?„
5, Крстоносните војни ги почнаа римокатолиците и папството, не православните Цркви.
6. Повели,провери ги моите претходни постови, таму имам пишувано и за Божјото постоење и за доказите за тоа.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Цитат.
„I Sinot Bozji , a islamot ti ja nudi mudrosta na Muhamed , mene ova mi izgleda kako na saem, Hristijansvto na 2red- 4 stend , Islam 1 red -1 stend itn.. Kako vo market da si i biraj koj proizvod poveke ti se sviga ...„
Коментар:
Па нели атеистите го користеле својот ум а не туѓиот? Е па сега, не бегај, туку ај објасни ми како е тоа можно сите да се во право, ама користејќи го својот, ..т.е. твојот ум?
Јас својот религиозен избор веќе го имам направено. А тоа сигурно не е Мухамед. Не. Хвала.

Член од
1 февруари 2008
Мислења
260
Поени од реакции
2
1. Господ Бог е вистинскиот Бог (види ја првата Божја заповед)
2. Зевс е измислен бог. Зашто сега не постои како што постоел пред 2000 г.? Па нели е бог? Сега го гледаш, сега не го гледаш?
3. Не го потценуван другите религиги. Тие сами за себе зборуваат.
4. Факт е дека не сум муслиман, фала и слава Богу и за таа работа. А што кога би бил муслиман? „А што би било кога би било?„
5, Крстоносните војни ги почнаа римокатолиците и папството, не православните Цркви.
6. Повели,провери ги моите претходни постови, таму имам пишувано и за Божјото постоење и за доказите за тоа.
Ohohoho , Bog e vistinski a Zevs e lazen ??!!

Dokazi i za ednoto i za drugoto nema , a prviot e vistinski , vtoriot lazen ...

ok?!?!?!?

Член од
1 февруари 2008
Мислења
260
Поени од реакции
2
Ne mi e jasno kako lugeto ne mozat da svanat , Bog , Zevs , Alah , se e edno isto .. Hristijanstvoto e na cela zaradi posebni okolnosti , toa ne e nitu nasa religija , evrejska e , ali sepak si ja napravivme nasa ... neli ?

Kolku e lesno edena mala rabota da ja izmeni seta istorija i postavenost na skoro cel svet ....

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Цитат:
„ Dokazi i za ednoto i za drugoto nema , a prviot e vistinski , vtoriot lazen ...„
Кометар:
Што е цитатов? Твој став? Твој „доказ„? Или е само предрасуда која било кој атеист ја преповторува како папагал а „не држи вода„? Без никакви понатамошни објаснувања? Тенко е тоа брат, тенко!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Цитат:
„Ne mi e jasno kako lugeto ne mozat da svanat , Bog , Zevs , Alah , se e edno isto .. Hristijanstvoto e na cela zaradi posebni okolnosti , toa ne e nitu nasa religija , evrejska e , ali sepak si ja napravivme nasa ... neli ?„
Коментар:
Како да не!
Христијанството е религија од христијаните.
Јудаизмот е религија од евреите/јудеите.
Ти текнува?

Член од
1 февруари 2008
Мислења
260
Поени од реакции
2
Цитат:
„ Dokazi i za ednoto i za drugoto nema , a prviot e vistinski , vtoriot lazen ...„
Кометар:
Што е цитатов? Твој став? Твој „доказ„? Или е само предрасуда која било кој атеист ја преповторува како папагал а „не држи вода„? Без никакви понатамошни објаснувања? Тенко е тоа брат, тенко!
Lele za povtoruvanje zborime ?!?!

Za "drzenje voda " zborime ?!??!?!

Inaku toa e moj stav , a naskoro so razvitokot na naukata i tehnologijata ke se dojde i do dokazite , problemot e vo toa sto lugeto se uste se plasat , ako nekoj rece deka Bog ne postoi lesno ke bide otflen od opsestvoto , posebno vo nasi prostori , zatoa poveketo traat i ne zborat , kolku sto "moite dokazi " se tenki , tolku tvoite se potenki ...

Kajgana Shop

На врв Bottom