Aj vaka da bese muslimanin , sto ke mi recese deka hristijanstvoto e vistinskata religija ?! ili pak islamot e?!Изборот за припаѓање кон оваа или онаа религија е личен избор, а не принуда. Тоа што постојат повеќе религии е знак дека покрај вистинската религија, постојат и многу лажни религии, кои ти велат „дојди кај нас„. Вистинската религија доаѓа од вистинскиот Бог, кој ни нуди само една вистина, а лажните религии доаѓаат од лажниот бог и затоа ги има многу, Имено, вистинта е секогаш во прво лице еднина, таа е секогаш само една, а лагите и полувистините се многубројни.
За доказите за божјото постоење, што Библиски, што здраворазумски, веќе имам пишувано, да не се преповторувам/ Патем кажано, Бог им се обајвува на луѓето токму преку Светото Писмо, а не преку А1 телевизија. Затоа, поедницните можат да поверуваат во Бошјото постоење, читајќи го Писмното а не гледајчи телевизија. Но, постојат и други начини за тоа како некој станал верник, имајќи ја на ум онаа Христоватам дека „..чудни се патиштата Господови...„
Aj vaka jas ti nudam vecen zivot ako dojdes i mi pies od krvta ... moze taka ... ma daj , vecen zivot , za pocetok nema zadgroben zivot , nie sme kako masini , koga ke se potrosat bateriite , tolku e , kraj ...Цитат:
„Sto nudi hristijanstvoto poveke od drugite religii...???
Zaso bas vo nego da veruvam...???„
Коментар:
Ај на кратко;
Христијантсвото ти нуди.
1. Синот Божји
2. Спасение и вечен живот во Рајот
Која друга религија тоа го нуди, ај објасни ми, пошто ја као немам поим од тоа?
Ohohoho , Bog e vistinski a Zevs e lazen ??!!1. Господ Бог е вистинскиот Бог (види ја првата Божја заповед)
2. Зевс е измислен бог. Зашто сега не постои како што постоел пред 2000 г.? Па нели е бог? Сега го гледаш, сега не го гледаш?
3. Не го потценуван другите религиги. Тие сами за себе зборуваат.
4. Факт е дека не сум муслиман, фала и слава Богу и за таа работа. А што кога би бил муслиман? „А што би било кога би било?„
5, Крстоносните војни ги почнаа римокатолиците и папството, не православните Цркви.
6. Повели,провери ги моите претходни постови, таму имам пишувано и за Божјото постоење и за доказите за тоа.
Lele za povtoruvanje zborime ?!?!Цитат:
„ Dokazi i za ednoto i za drugoto nema , a prviot e vistinski , vtoriot lazen ...„
Кометар:
Што е цитатов? Твој став? Твој „доказ„? Или е само предрасуда која било кој атеист ја преповторува како папагал а „не држи вода„? Без никакви понатамошни објаснувања? Тенко е тоа брат, тенко!