Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Па кај си бре Френки?!Игорче со нов ник?!
Игорче десет ника смени тебе додека те немаше!
Па кај си бре Френки?!Игорче со нов ник?!
Исто како што ти гледаш опасност во религиите.Се приметуваш дека во твојте постови све повеќе наликуваш на ревен верник,само што ти ревно веруваш во науката и технологијата кои си ги стиснал како што верник се држи за својата света книга.Демантиран си со секој нареден пост, но не го сваќаш тоа.
Религиозните неможат да се одкажат од своето верување поради нивниот страв и ужасот кој ги фаќа при помислата дека нема да постојат вечно.
Ти гледаш опасност во науката и технологијата поради твојата неможност да го видиш човекот како само уште еден вид кој продолжува со својата еволуција.
За мене времето не постои.Ти се плашиш од времето, затоа што тоа носи промени, а промените носат неизвесност. Таа неизвесност ти ја доживуваш како опасност и сигурен си дека ќе донесе пропаст.
Ти каде што си тргнал, јас од таму доаѓам.Но примерите низ времето, го кажуваат токму спротивното, дека само оние доволно храбрите и спремни да го прифатат предизвикот одат напред, додека оние кој се плашат од непознатото и неизвесното, преплашени да се прилагодат, се осудени на пропаст!
Чесен ѕидарски збор,викаш така ќе биде?"Кулата" никогаш нема да биде срушена, човештвото ќе биде обединето, а единствено кукавиците ќе бидат оние кои ќе бидат затрупани од рушевините на нивните дувла, во кој кукавички се кријат.
Welcome back prijateleИгорче со нов ник?!
Јас верувам во резултатите кој ги гледам од науката и технологијата, и ги осудувам резултатите кој произлегуваат од религијата.Исто како што ти гледаш опасност во религиите.Се приметуваш дека во твојте постови све повеќе наликуваш на ревен верник,само што ти ревно веруваш во науката и технологијата кои си ги стиснал како што верник се држи за својата света книга.
И тебе те фаќа страв и ужас при помислата дека може да смена струја,а и самиот кажа дека не си моќен ништо да направиш.
Подобро смисли некој бог за да му се молиш.
Супер.За мене времето не постои.
Не си ласкај дека знаеш каде води мојот пат.Ти каде што си тргнал, јас од таму доаѓам.
Викаат "ако баба лаже, рог нелаже", не е тешко да се види се побрзиот процес со кој светот се обединува.Чесен ѕидарски збор,викаш така ќе биде?
Ipsissimus,Јас верувам во резултатите кој ги гледам од науката и технологијата, и ги осудувам резултатите кој произлегуваат од религијата.
Првите му служат на човештвото, вторите го уназадуваат.
Не ме фаќа мене страв ако снема струја, како што кажав и предходно, јас не се молам кога има некој проблем, јас барам решение за проблемот.
Сите патишта завршуваат на исто место,затоа ќе повторам .Не си ласкај дека знаеш каде води мојот пат.
Поисправно е да кажеш дека сите станавте роботи и се обединивте во славењето на дедо мраз.Викаат "ако баба лаже, рог нелаже", не е тешко да се види се побрзиот процес со кој светот се обединува.
Диктаторите паѓаат, културите се испреплетуваат.....човештвото станува едно!
Ако тие три "нечисти" духа тебе ти се пречка, не им верувај. Никој нема да те сопре да живееш на начин на кој ќе решиш, секако ако со тоа не им наметнуваш на другите да живеат на тој начин.Ipsissimus,
Три работи се кои го лажат човекот,тоа што гледа,слуша и тоа што зборува.
Ако ги преставам тие три работи како луѓе и од тоа смислам приказна,ќе кажам дека токму тие луѓе го убиваат големиот архитект во себе,зошто на сила сакаат да ги дознаат работите на изгубениот крал.
Секој човек е архитект на својот живот,но не се потпирај на трите нечисти духа за да можеш да изградиш свет достоен за себе,а воедно да го научиш своето поколение да изгради свој свет,не да гради и доградува на твојот.Да биде лав во права смисла на зборот,а не хиена која ќе се рани со остатоци од стари мрши.
Значи ти си Алфа и Омега, почетокот и крајот...првиот и последниот?!Сите патишта завршуваат на исто место,затоа ќе повторам .
Ти каде што си тргнал, јас од таму доаѓам.
Е тоа дали сме роботи, не биди сигурен. Не сме ние оние што наместо свој, за критериум го имаат она кое доаѓа под афторитетот на заплашувањата, заканите и стравот.Поисправно е да кажеш дека сите станавте роботи и се обединивте во славењето на дедо мраз.
И сите заедно го славите доаѓањето на антихристот.
Само ме мешаат со тој Игорче.Игорче со нов ник?!
Сличен ви е стилот, затоа.Само ме мешаат со тој Игорче.
Не ми е јасно што им е на луѓево.
Иначе ти да не воскресна?
Да не те киднапираа екстратерестријалци ?Сличен ви е стилот, затоа.
Иначе да и јас воскреснав, само за разлика од Исус мене ми требаа три месеци.
Ме распнаа дури, матер нивна. Ти што правиш, до кое ниво на свеста стигна?Да не те киднапираа екстратерестријалци ?
Нешто да не ти чепкаа по глава?Ме распнаа дури, матер нивна. Ти што правиш, до кое ниво на свеста стигна?
Се шалам... ме изненади Игоре, јас мислев ќе ме отераш у-п-м. Те фатив во добро расположение изгледа.
Што ќе чепкаат, нема ништо, шуплина...Нешто да не ти чепкаа по глава?
А зошто цело време во постовите ти се „оградуваш“ од одговорноста. Зошто нон стоп велиш „вие“. Ти не треба да смениш нешто, неможеш, или веќе си сменил?Nessa Alcarin,
Зошто толку грижи имаш?
Таа кула ја симболизира немоќта на човекот бидејќи со самото создавање поколенија вие чуствувате грижа на совет во каков свет ќе го оставите да живеат,а тоа затоа што ја преземате улогата на создавачи и воедно на уништувачи.
Што повеќе се трудите толку во поголеми маки ги ставате.Ако било потребно нешто да имаат ќе се раѓале со техника,со диплома итн.
Научете ги како да бидат дел од природата,взаемно да делуваат.
antihristot veke e tuka........i demonite znaat deka postoi bog ama ne se sposobni nitu za edno dobro delo......za da bides spasen potrebno e pokajanie.........Кога ќе дојде антихристот, дали ќе дојде и Христос да не` спаси?
Дали ако веруваме ќе биде доволно да се спасиме?
imas li decaА зошто цело време во постовите ти се „оградуваш“ од одговорноста. Зошто нон стоп велиш „вие“. Ти не треба да смениш нешто, неможеш, или веќе си сменил?
Моите грижи сама јас ќе си ги средам, немора ти да се грижиш за мене ни пак да ме сожалуваш ниту да се молиш за мене! А поколенијата наши ќе живеат во подобар свет бидејќи ќе ги научиме како е да се биде човек и ќе ги учиме да не ги повторуваат нашите грешки. Така да јас немам никаков страв ниту грижа на совест во каков свет ќе живеат моите деца!
sto mislis ti deka pokraj mene moite doma ke ostanat bez znaenje ....receno e poveruvaj vo boga i ke se spasis ti i tvojot dom...pokaj se brat i ke bides spasen ...a i drugo e receno..ne gi frlajte vasite biseri pred svinjite zosto ke gi izgazat......Демантиран си со секој нареден пост, но не го сваќаш тоа.
Религиозните неможат да се одкажат од своето верување поради нивниот страв и ужасот кој ги фаќа при помислата дека нема да постојат вечно.
Ти гледаш опасност во науката и технологијата поради твојата неможност да го видиш човекот како само уште еден вид кој продолжува со својата еволуција. Ти се плашиш од времето, затоа што тоа носи промени, а промените носат неизвесност. Таа неизвесност ти ја доживуваш како опасност и сигурен си дека ќе донесе пропаст.
Но примерите низ времето, го кажуваат токму спротивното, дека само оние доволно храбрите и спремни да го прифатат предизвикот одат напред, додека оние кој се плашат од непознатото и неизвесното, преплашени да се прилагодат, се осудени на пропаст!
"Кулата" никогаш нема да биде срушена, човештвото ќе биде обединето, а единствено кукавиците ќе бидат оние кои ќе бидат затрупани од рушевините на нивните дувла, во кој кукавички се кријат.
--- надополнето: Nov 1, 2011 6:09 PM ---
Еве и јас ќе те прашам како ќе постапиш ти во следнава ситуација:
Одиш во рајот и дознаваш дека твоето дете, твојата жена и твоите родители се во пеколот, затоа што не го сакале доволно Исус, туку те сакале тебе.
Дали ти ќе го сметаш тоа за правда, и дали ќе бидеш спокоен, ако знаеш дека твоите сакани се мачат во пеколот?