Планот за Балканот

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
Здраво, јас сум агент од Бугарија, и сакам да ви кажам нешто.Видјах дека сте отвориле тема "Грција има план за инвазија врз Македонија" оваа тема не е точен. Во 2003/90години Букурешт договор / година во Бугарија, Варна беа се собрале делегати од Грција, Бугарија, Србија, Албанија, Русија, Романија. Таа средба беше за потпишување на договор за прецрта на границите Балканскиот Полуостров, кој план беше подготовка цели 3 години.Картата вклучува: Македонија ќе биде поделена на 4, односно 40% Бугарија, 25% Грција, 25% Србија и 10% Албанија. Босна ќе биде поделена на две, требаше да биде 30:70 за Србија, но Ние поканија Хрватска но таа одби и поради тоа ќе биде 20:80 за С'рбија.Черна Гора ќе се соедини со Србија. Косово ќе биде поделено 80% на Албанија, 20% за Србија. Романија ќе даде Северна Добруџа на Бугарија, замена за тоа Романија ќе добие Молдавија, но без Приднестровието, тогаш утива за Украина, а Таа ќе им даде на Русија Малку од Крим. Јас ќе се фокусираат на Македонија. Како што реков ќе биде поделена на 4. Бугарија ќе добие 30%, но Русија вели ќе биде 40%. Планот треба да се вклучи 2013година летото / токму 100години Букурешт договор /.
1.Трјабваше да имаме наша влада, не на Бугарија, а на сите од договора.Б'лгарија беше се ангажирала со овој прашање, зборувам за Љубчо Георгиевски, но тој беше б'лгарофил но не сакаше да ги извршува овие наредби. Затоа Србија рече оставете тоа на нас, ние ќе најдеме наши / Никола Груевски / .Вие не го избравте, а ние, како и Лјубчо.Този проблем беше решен.
2.Как ќе реагираат големите сили? Еми Русија за тоа е тука, таа нема да учествува во оваа "Балканска војна", туку само ќе ги контролира што прават другите.За планот разбраа во 2005 година, и англиските и германските и француските. Прво германските и француските молчат, бидејќи Русија ќе престане нафтата, гасот и др. Тие молкнаа бидејќи знаете што ги чака.Англијските реагираа, во 2010 нив не можеме со гас, но знаете дека руски, и во мал дел грчки, српски, бугарски фирми контролираат многу работи / транспорт, индустрија /, нашите намалија платите, застанаа транспорт во 2011 август, нели се сеќавате дека имаше бунтови во Англија. Потоа чувте дека може да се распадне кралството на Велс, Шкотска, Северна Ирска. И Англија замолчи. Гледаш колку лесно се затвораат устите. САД нема да реагираат бидејќи малиот им брат Англија, ќе се да стане многу лошо. Едноставно нема никој нема да помести прстот за вас. Русија за тоа е тука да ни прави "чадор".
3.В оваа војна како што реков нема да интервенира САД, ЕУ, Турција и Русија, ние ќе чертаем картичката.
4.Само за Турција да кажам дека за неа имаше посебен план 30% ќе биде Курдистан, Тракија на Бугарија, Островите на Грција, Кипар ќе се обедини со Г'рција.Така дека Турција си знае што ја чека и тоа токму САД ќе го направи .
5.Как ќе почне војната? Не е случајно дека ќе се одржува летото. Прво ќе има пожари, при што целата држава ќе е зафатена со гаснење. Ќе има неколку експлозии во Скопје, Тетово, Гостивар. Потоа Грција ќе го обвини Македонија дека и е отстранила тајните два ловци. Веќе Македонија и Грција се односите се и без тоа не добри, и Грција ќе каже "Скопје ни краде историја, напаѓаат грчки граѓани, навредуваат не и сега ни намалив два авиони, ќе напаѓаме Македонија", никој нема да каже ништо.С'рбија, Албанија се неутрални, а Бугарија, се прави на добра, не гледате ли колку навреди против Бугарија има, наште велат да внимаваат, да внимаваат и тоа. Е сега да кажете умрете Бугари, никој нема да каже ништо, поради тоа што сме "добри". Кога Грција го напаѓа, Србија ќе каже ние ќе им помогнеме на нашите браќа Грци, и тие ќе атакуват.Б'лгарија, ќе каже нема да оставиме нашите браќа , Македонци да ги нападнат, и ние ќе пуштиме армијата, Албанија ќе гледа мирно.Но тоа е циркус, божем секој е против секој, но не е точно. Македонија ќе капитулира само за 10дена.От Грција ќе дојде 3 дивизии, 100танка, 30изтребитела, Од Србија 3дивизии, Од Бугарија 2дивизии. Ќе се бомбардираат Скопје, Тетово, Гостивар, Дебар, не е случајно дека се само албански градови.
Во договорот има 10б'лгарски потписи, 18гр'цки потписи, 9ср'бски, 15руски потписи, 4рум'нски, 5албански потпиша. По познати се, Дора Бакојани, Арбен Џафери / од албанска страна / Божидар Димитров и други генерали, историчари овие се познати.
Вие сега ќе ми го избришете ова нешто, но јас го кажувам вистината каква што е, и ќе видите следната година ќе стане многу лошо за Македонија и други. Ќе кажете тоа не е вистина, си многу многу наивни.
Можам да ви кажам уште многу работи.
Жал ми е за Македонија Зашто, Македонија е страдала, сега страда, и пак ќе страда.
Вие мислите ние сме античка нација, ние сме Исус и други.Плана е долг 100страници не можам да го напишам целиот, но интересни работи ги напишав.
Сега тоа е планот, па не се надевајте на нешто.
Ако нешто сум погрешил кажете.
Јас сум стратег од Бугарската армија.
Преведете Google Translate
Дај преведи на македонски.
Да се помачам ќе го разберам ,но ти како гостин на форумов треба да си ја исполниш одговорнаста вак ич не почнувам да читам.
По нашки се викаат манири.

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
ова не вреди да се чита, кај многу e големо и 100% сигурен сум дека глупости се :D
инаку вакви тркала се јавуваат на многу македонски форуми :)

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Здраво, јас сум агент од Бугарија, и сакам да ви кажам нешто.Видјах дека сте отвориле тема "Грција има план за инвазија врз Македонија" оваа тема не е точен.
Не гледам потреба да читам понатаму. Претпоставувам е дробење глупости на долго и широко.

M

.:makedonec:.

Гостин
Здраво, јас сум агент од Бугарија, и сакам да ви кажам нешто.Видјах дека сте отвориле тема "Грција има план за инвазија врз Македонија" оваа тема не е точен. Во 2003/90години Букурешт договор / година во Бугарија, Варна беа се собрале делегати од Грција, Бугарија, Србија, Албанија, Русија, Романија. Таа средба беше за потпишување на договор за прецрта на границите Балканскиот Полуостров, кој план беше подготовка цели 3 години.Картата вклучува: Македонија ќе биде поделена на 4, односно 40% Бугарија, 25% Грција, 25% Србија и 10% Албанија. Босна ќе биде поделена на две, требаше да биде 30:70 за Србија, но Ние поканија Хрватска но таа одби и поради тоа ќе биде 20:80 за С'рбија.Черна Гора ќе се соедини со Србија. Косово ќе биде поделено 80% на Албанија, 20% за Србија. Романија ќе даде Северна Добруџа на Бугарија, замена за тоа Романија ќе добие Молдавија, но без Приднестровието, тогаш утива за Украина, а Таа ќе им даде на Русија Малку од Крим. Јас ќе се фокусираат на Македонија. Како што реков ќе биде поделена на 4. Бугарија ќе добие 30%, но Русија вели ќе биде 40%. Планот треба да се вклучи 2013година летото / токму 100години Букурешт договор /.
1.Трјабваше да имаме наша влада, не на Бугарија, а на сите од договора.Б'лгарија беше се ангажирала со овој прашање, зборувам за Љубчо Георгиевски, но тој беше б'лгарофил но не сакаше да ги извршува овие наредби. Затоа Србија рече оставете тоа на нас, ние ќе најдеме наши / Никола Груевски / .Вие не го избравте, а ние, како и Лјубчо.Този проблем беше решен.
2.Как ќе реагираат големите сили? Еми Русија за тоа е тука, таа нема да учествува во оваа "Балканска војна", туку само ќе ги контролира што прават другите.За планот разбраа во 2005 година, и англиските и германските и француските. Прво германските и француските молчат, бидејќи Русија ќе престане нафтата, гасот и др. Тие молкнаа бидејќи знаете што ги чака.Англијските реагираа, во 2010 нив не можеме со гас, но знаете дека руски, и во мал дел грчки, српски, бугарски фирми контролираат многу работи / транспорт, индустрија /, нашите намалија платите, застанаа транспорт во 2011 август, нели се сеќавате дека имаше бунтови во Англија. Потоа чувте дека може да се распадне кралството на Велс, Шкотска, Северна Ирска. И Англија замолчи. Гледаш колку лесно се затвораат устите. САД нема да реагираат бидејќи малиот им брат Англија, ќе се да стане многу лошо. Едноставно нема никој нема да помести прстот за вас. Русија за тоа е тука да ни прави "чадор".
3.В оваа војна како што реков нема да интервенира САД, ЕУ, Турција и Русија, ние ќе чертаем картичката.
4.Само за Турција да кажам дека за неа имаше посебен план 30% ќе биде Курдистан, Тракија на Бугарија, Островите на Грција, Кипар ќе се обедини со Г'рција.Така дека Турција си знае што ја чека и тоа токму САД ќе го направи .
5.Как ќе почне војната? Не е случајно дека ќе се одржува летото. Прво ќе има пожари, при што целата држава ќе е зафатена со гаснење. Ќе има неколку експлозии во Скопје, Тетово, Гостивар. Потоа Грција ќе го обвини Македонија дека и е отстранила тајните два ловци. Веќе Македонија и Грција се односите се и без тоа не добри, и Грција ќе каже "Скопје ни краде историја, напаѓаат грчки граѓани, навредуваат не и сега ни намалив два авиони, ќе напаѓаме Македонија", никој нема да каже ништо.С'рбија, Албанија се неутрални, а Бугарија, се прави на добра, не гледате ли колку навреди против Бугарија има, наште велат да внимаваат, да внимаваат и тоа. Е сега да кажете умрете Бугари, никој нема да каже ништо, поради тоа што сме "добри". Кога Грција го напаѓа, Србија ќе каже ние ќе им помогнеме на нашите браќа Грци, и тие ќе атакуват.Б'лгарија, ќе каже нема да оставиме нашите браќа , Македонци да ги нападнат, и ние ќе пуштиме армијата, Албанија ќе гледа мирно.Но тоа е циркус, божем секој е против секој, но не е точно. Македонија ќе капитулира само за 10дена.От Грција ќе дојде 3 дивизии, 100танка, 30изтребитела, Од Србија 3дивизии, Од Бугарија 2дивизии. Ќе се бомбардираат Скопје, Тетово, Гостивар, Дебар, не е случајно дека се само албански градови.
Во договорот има 10б'лгарски потписи, 18гр'цки потписи, 9ср'бски, 15руски потписи, 4рум'нски, 5албански потпиша. По познати се, Дора Бакојани, Арбен Џафери / од албанска страна / Божидар Димитров и други генерали, историчари овие се познати.
Вие сега ќе ми го избришете ова нешто, но јас го кажувам вистината каква што е, и ќе видите следната година ќе стане многу лошо за Македонија и други. Ќе кажете тоа не е вистина, си многу многу наивни.
Можам да ви кажам уште многу работи.
Жал ми е за Македонија Зашто, Македонија е страдала, сега страда, и пак ќе страда.
Вие мислите ние сме античка нација, ние сме Исус и други.Плана е долг 100страници не можам да го напишам целиот, но интересни работи ги напишав.
Сега тоа е планот, па не се надевајте на нешто.
Ако нешто сум погрешил кажете.
Јас сум стратег од Бугарската армија.
Преведете Google Translate

Слушај ''ТИ'' кој и да си, јас за разлика од претходните мои истомисленици и сонародници македонци кои те навредија, нема да те навредувам, оти знам дека нема ефект ... не посебно преку интернет,само ќе ти кажам неколку работи кои и да не сакаш ти ќе те натераат да подразмислиш а богами и да се напиеш некој диазепам, оти овие работи кои си ги пишувал се бајки,...да почнам, како прво целиот текст изобилува со големо бугарски национализам и антимакедонизам, вие сте толку склони да ја уништите нашава држава Македонија, што почнувате да си правите романи и бајки за тоа како сите заедно ќе нападнете од четири страни и ќе испоубиете и ќе сотрете се македонско, демек никој нема да мрдне со мал прст и ќе ве остави да јуришате како коњи без оглави , втора работа е дека иако има големи шанси Русија да не мрдне со мал прст сепак некои од вас забораваат дека од сите пет земји кој би учествувале во судирот (нормално 4 :1) ако на некого помогне Турција тоа ќе биде Македонија... Израел е заборавен во твојата статија, израелците можат да се вмешаат во оваа војна само за инат на грците оти низ историјата едни со други грците и евреите никогаш НЕ ЖИВЕЕЛЕ ЗАЕДНО ! , каде ќе се начекале се колеле, па ако не со жива сила тука ќе се слеваат огормни израелски пари на македонските сметки за купување на оружје... а ако веќе одлучат да се вмешаат тие директно...тогаш тоа ќе биде почетокот на крајот за Грција и Бугарија.... незнам како се се справите со 4 пати побројни воздухопловни сили од на Грција и Бугарија заедно... да се вратам на Турција, абе многу ја потценувате Турција бе деца,...со оган си играте седумдесет милионска држава од кој најмалку 55 000 000 се турци така ли се дели ... Бугарија за само 10 години изгуби 1 000 000 население, ви избега на родот...нагло ви се намалува населението во државата ... Англија не зависи од руската нафта што значи во најмала рака ќе ја нападне Србија која не е земја членка на НАТО и ЕУ... али џабе абиме муабет ако овакво нешто се случи во иднина ,во најмала рака ќе се распадне НАТО оти англичаните и американците не ги мирисаат србите а грците и бугарите ќе сакаат да бидат на српска страна ...и што правиме тука ...мат потек е ова ... единствен излез е да нема никаква војна оти ако има најдебелиот крај од стапот ќе го извлечат балистите на косово поле а и србиштата... бугарите нема да знаат кај да бегаат ...оти колку има Турција војска и колку има резерва...толку Бугарија нема вкупно мажи во државата и ти очекуваш Турција да се повлече??!:tapp: ... они планираа и планираат да се закачнат со Иран, а од Бугарија ќе се исплашеле или од Грција можда, која пак си отпушти 40 000 службеници пред некој ден од сите министерства за да заштеди на пари ,... уште војна им фали и има да банкротираат сто на сто ... кој ви ги полни главите со овие глупости ја незнам, вие треба да враќате територии или да не молите за да се спогодиме некако, оти како што Франција , Англија и Русија гарантирале дека ќе ни ги земат териториите нас и ќе ги дадат на вас така сеа треба да гарантираат дека во најмала рака нема да имаме било какви проблеми, а и ако имаме, исто така имаме и 3 000 000 000 евра буџет од кој половината ќе ги потрошиме за оружје и ако треба само леб и вода ќе јадиме ама државава не ја даваме... само нека ве лажат русите така ги полажаа и амариканците грузијците пред 4 години па рипнаа русите и ги здрвија грузијците а Буш со мал прст не мрдна, па така и вие ќе ве полаже Русија удрете брајча сега или никогаш и ќе гипнат Турција и Израел ќе ве здрват на големо и со искубана коса ќе си одите едните накај Варна другите накај Крит, третите накај Суботица а другите ваљда ќе се дават у Јадранско Море (оти нема кај да бегаат тие:D)...

P.S - Некои можеби ќе ми забележат дека и јас си прават некои филмови, епа можеби ... ама ако може бугаров ''AgentGeneral'' , зошто неможам и јас... мојот барем е по реален од неговиот, кој што очекува да срамнат со земја една држава и светот со прст да не мрдне колку и да е слаба и мала таа ... како и да е додека ни е во подобра финансиска состоба нашата држава од на нашите соседи , не треба да се плашиме ... нашава држава барем не е пред банкрот, во нашава држава барем не е целото население вмешано во трговија со луѓе и дрога, нашава држава барем не ја контролираат некакви си кланови и мафијашки банди ...од што да се плашиме,... зарем има место за страв, кога гледам дека во соседниот двор соседот се тепа со жена му и се пијанчи а јас си седам мирно и сталожено ,и што треба ли да му се плашам на некој што е изваден од тракт и што незнае дали дома да ја среди ситуацијата или да решава во мојот двор, хммм... не би рекол,... тоа е мое мислење ако грешам пишете! (y)

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Како очекуваш од мене да го прочитам ова жити сеее !

M

.:makedonec:.

Гостин
Да си ебе векот бугаров, го праите луд ама муабетов му држи вода,не за тоа дека ке бидеме нападнати или слично. Ако требаше да исчезнеме од картата со војна ке се случеше тоа многу одамна.
Сценариово кое што е опишано овде е малку постаро од 20 години,ова он што го напишал требаше да се случи 1990/91 ова е планот на милошевич за бановина.
ПА И НЕКА нападнат бе не4ка не окупираат у пичку матер више, сигурно подобро ке биде под окупација отколку со нашиве крлежи.

Oди отспиј некој саат !!!;)
--- надополнето: 11 август 2012 во 03:25 ---
Како очекуваш од мене да го прочитам ова жити сеее !
Тоа е моето мислење ...

Despot

ВОЈВОДА
Член од
25 септември 2008
Мислења
503
Поени од реакции
282
АгентГенерал вервам дека имало собир и дека се разговарале и праеле планој. Од план до реализација има многу. Знајш колку планој има за обединување на Македонија? Пиринска и Егејска? Многу... Правени од секакви лица. Па што е реализирано? Ништо.
Се е ветар во магла. Отоманската империја не успеа 5 века да не претопит, нема да успејт никој за 10 дена.
Барем Бугарија ги знајт последиците од тоа. Колку бугарски службеници, воени лица, министри се убиени во периодот од 1913 - до втора светска војна од страна на Македонци? Многу.
Со било каков напад на Македонија и присвојување на територија другата држава нема да добие ништо освен константен отпор, тероризам, герилски војни - со еден збор ке ја загуби безбедноста која ја имала во моментот. И ова без помош на било која странска држава. Секоја помош би била 10 пати поголем проблем.
Се надевам дека тие што ги праеле планојте помислиле на ова и на иднината на нивните деца и внуци.
Баба Ванѓа ко ја прашале шо ке биде со Македонија рекла: Дека течело, пак ќе си тече. Ние сме ПИРЕЈ...

W

Werther

Гостин
Јас мислам дека Грција нема шанси да влезе во војна прва работа да влезеш во војна е да си добро финансиски спремен затоа што војната е луксуз скапа работа,а они должат за наредните 50 години така да Грците од старт испаѓаат...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
По познати се, Дора Бакојани, Арбен Џафери / од албанска страна / Божидар Димитров и други генерали, историчари овие се познати.
Ова значи дека според планот Џафери ќе преживее?

ПС. Историска иронија е Бугар да ја става Бугарија во коалиција со Србија и Грција. Дури и кога трола.

Kajgana Shop

На врв Bottom