Пирсинг

GothLady

Heinous
Член од
16 јуни 2008
Мислења
283
Поени од реакции
33
Повеќе страв треба да ти е на јазик одколку на веѓа ... :)
па не баш, а зошто? :)
некако појезиво ми е на веѓа, компликации и сл. да не ми погодат некој нерв :nesum: а на јазик може нема да ми го приметат дома :pipi:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
па не баш, а зошто? :)
некако појезиво ми е на веѓа, компликации и сл. да не ми погодат некој нерв :nesum: а на јазик може нема да ми го приметат дома :pipi:
Јазикот сам по себе е мускул , полн со нерви , сплет на нерви де :)
Имаш 100 пати поголеми шанси да имаш компликации на јазик одколку на веѓа ..
На Веѓа нервот е ПРЕтешко да ти го погодат :)
Сепак не велам дека неможе да ти направат компликации и на веѓа, меѓутоа во секој случај на јазик е поризично :)

GothLady

Heinous
Член од
16 јуни 2008
Мислења
283
Поени од реакции
33
Јазикот сам по себе е мускул , полн со нерви , сплет на нерви де :)
Имаш 100 пати поголеми шанси да имаш компликации на јазик одколку на веѓа ..
На Веѓа нервот е ПРЕтешко да ти го погодат :)
Сепак не велам дека неможе да ти направат компликации и на веѓа, меѓутоа во секој случај на јазик е поризично :)

абе еј доста ме плашиш :pos: едвај се решив да ставам и сеа ти вака...
сепак не можам да се одлучам дали на јазик или на веѓа :tapp:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
абе еј доста ме плашиш :pos: едвај се решив да ставам и сеа ти вака...
сепак не можам да се одлучам дали на јазик или на веѓа :tapp:
На јазик е позабавно,си играш со него ова она...ама не можат да ти го приметат многу-многу.
На веѓа пак,можат сите да го видат,ама не можеш да се занимаваш со него.

Јас сум за јазик секако:)
И не били,ич да не се секираш
Мој совет е секако да одиш кај некој професионалец.:helou:

GothLady

Heinous
Член од
16 јуни 2008
Мислења
283
Поени од реакции
33
На јазик е позабавно,си играш со него ова она...ама не можат да ти го приметат многу-многу.
На веѓа пак,можат сите да го видат,ама не можеш да се занимаваш со него.

Јас сум за јазик секако:)
И не били,ич да не се секираш
Мој совет е секако да одиш кај некој професионалец.:helou:

па и јас мислам така, некако повеќе сакам на јазик поинтересно ми е :) а тоа шо не се приметува - супер нема да ми го видат дома :icon_lol:
а за пирсот на веѓа мнооогу повеќе ми е страв. не за самото ставање, туку после да не се удрам или нешто сл. па да ми падне со се месо:kesa: пред некој ден слушнав на еден другар спиејќи му паднал....

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
па и јас мислам така, некако повеќе сакам на јазик поинтересно ми е :) а тоа шо не се приметува - супер нема да ми го видат дома :icon_lol:
а за пирсот на веѓа мнооогу повеќе ми е страв. не за самото ставање, туку после да не се удрам или нешто сл. па да ми падне со се месо:kesa: пред некој ден слушнав на еден другар спиејќи му паднал....
А ако случајно ти се заглави пирсот меѓу заби , ти го повлечеш јазикот и си го расцепиш на пола ??:)

Ако мислиш негативно нема да ставиш никаде пирс :)
Пробај , прво стави на јазик (секако кај професионалец) па ако мислиш дека е во ред , стави и на веѓа :).
Зашто да не си ги ставиш и двата?
Меѓутоа внимавај на хигиената !:)

GothLady

Heinous
Член од
16 јуни 2008
Мислења
283
Поени од реакции
33
А ако случајно ти се заглави пирсот меѓу заби , ти го повлечеш јазикот и си го расцепиш на пола ??:)

Пробај , прво стави на јазик (секако кај професионалец) па ако мислиш дека е во ред , стави и на веѓа :).

:pos::pos::pos::pos: (за болдираново) па неам ја дупка меѓу заби воз да ми пројде, па пирсот да ми заглавел...
иначе потполно си во право :smir:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030

И после не заборавај да си стаиш на нос,па на брада,па на другата веќа,па на папок,па на гениталии...:)

Шансите да ти влезе пирсот меѓу заби се никакви(освен ако немаш раздвоени заби).
јазикот да го расцепиш на пола сигурно нема,верувај ми сум го потегнала пирсот лошо многу пати,ама освен болка не осетив расцепување.Нека не те лаже блајнд:)))))))
Инаку да,многу треба да внимаваш на хигиената првите месец-два за да не загнои од храна и сл. ама тоа секако ќе ти го каже пирсерот.

И пак ќе повторам-каде и да се пирсаш-никако другар или некој таму шо пирса дома.Строго професионалец.
Подобро да дадеш некој денар повеќе отколку да си го искомплицираш здравјето

GothLady

Heinous
Член од
16 јуни 2008
Мислења
283
Поени од реакции
33
И после не заборавај да си стаиш на нос,па на брада,па на другата веќа,па на папок,па на гениталии...:)

Шансите да ти влезе пирсот меѓу заби се никакви(освен ако немаш раздвоени заби).
јазикот да го расцепиш на пола сигурно нема,верувај ми сум го потегнала пирсот лошо многу пати,ама освен болка не осетив расцепување.Нека не те лаже блајнд:)))))))
Инаку да,многу треба да внимаваш на хигиената првите месец-два за да не загнои од храна и сл. ама тоа секако ќе ти го каже пирсерот.

И пак ќе повторам-каде и да се пирсаш-никако другар или некој таму шо пирса дома.Строго професионалец.
Подобро да дадеш некој денар повеќе отколку да си го искомплицираш здравјето

обавезно, се по ред :pos:
фала за советите, сигурно ќе ве послушам :pipi: се надевам дека ќе ставам набргу и тоа на јазик :vozbud:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Шо цени се движи пирсањево сега кога е веќе кичерајски и претерано презаситено? Баш ме интересира чисто онака да ми каже некој зашо ми се прави мерак сега да си ставам пирс, кога веќе имам повеќе годинки и не е толку модерно (време кога сите турбо фолк маалски сељачишта си ги извадија пирсовите)

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Шо цени се движи пирсањево сега кога е веќе кичерајски и претерано презаситено? Баш ме интересира чисто онака да ми каже некој зашо ми се прави мерак сега да си ставам пирс, кога веќе имам повеќе годинки и не е толку модерно (време кога сите турбо фолк маалски сељачишта си ги извадија пирсовите)
На јазик кај буги е од 1200 па нагоре,со негов пирс секако,и зависи каков и колкав пирс сакаш.
За на уво индустриал е 1800.
Другите цени не ги знам.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
На јазик кај буги е од 1200 па нагоре,со негов пирс секако,и зависи каков и колкав пирс сакаш.
За на уво индустриал е 1800.
Другите цени не ги знам.
Не бре јазици и индустриЈални:) Чисто културно мало пирсче на лева веѓа:)

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
.
Другите цени не ги знам.
:pipi:

Па ти кажав на јазик и на уво па донеси сам заклукок колку отприлика се цените за мало културно пирсче на лева веѓа:)
Јас викам од 1100-1300 максимум.Повеќе ако ти побараат-те лажат и сакаат да ти ги земат парите:)

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.853
Поени од реакции
5.693
1200 со нивни пирс во Буњаковец кај Симон, мене толку ме кошташе :) :) и баш на лева веѓа :pos: :pos: уствари зависи од големината на пирсот, ама тие малите се толку :)

Kajgana Shop

На врв Bottom