Перо Антиќ со кукавичка изјава дека доаѓа од „ФИРОМ“

Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Од ко че сториш нешто,тогаш да обвинуваш,не ако видите, ако ова,ако она,тоа паѓа во вода.
Еве колни шо колни,како то македонец,а зборува на српски на едно јутубе клипче што го видов? :eek:
Патем Антиќ, ИЌ!
И се е јасно ;)
Види и коренот на моето презиме не е македонски збор или македонско име ама прапрапрадедо ми е познат револуционер. Така да и со ова со презимево преку глава се качивте. Научете историја малце низ што поминувала нацијата ваша со имињата и презимињата па после дискутирајте. Сигурни сте дека предците ви се презивале како што се презивате вие? Малку морген.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.444
Поени од реакции
11.365
Да де, затоа што тебе да ти понудеа да играш во грчки клуб за милион и пол евра за 2 години или па некој косовски за сто педесет илјади за 2 години, ќе отидеше во косовскиот. Се трогнав. :place:

Пак ќе кажам, 99% сум сигурна дена на темава сите што лупаат вакви аргументи за одбрана на став, немаат видено куферче од 1.500.000 евра па да се замислат малце дали тие ќе речеле не или да :sneaky: Море, со точак ќе одите до управата само да удрите потпис.
па да де на тоа и целев... си го продал гзот и сеа јас треба да го жалам и да ги оправдувам неговите постапки? случајно заедно да не уживаме со неговите пари? поентата е што се праи патриот а од друга страна му зинал гзот за пари. епа извини овие 2 работи не идат заедно или едното или другото. ти текнува?

и послем ова ке дојде во Македонија и ке дава изјави како он е горд македонец бла бла бла
ако би погинал за Македонија. Е овие ваквите што толку мн у груди се маваат се најголемите лицемери

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
па да де на тоа и целев... си го продал гзот и сеа јас треба да го жалам и да ги оправдувам неговите постапки? случајно заедно да не уживаме со неговите пари? поентата е што се праи патриот а од друга страна му зинал гзот за пари. епа извини овие 2 работи не идат заедно или едното или другото. ти текнува?
Нигде не реков дека треба да го жалиш. Ниту па дека уживаш во неговите пари. Баш затоа ти викам стави се на негово место.

Но ајде ве сфаќам, најверојатно не сте работеле во приватен сектор досега под газда на кого ќе му играте како што ќе ви засвири. Ајде, ќе дојде денот кога ќе се вработите и кога ќе видите дека како што ќе ти каже тој, така е, ако ти е мил лебот на маса. Ако не, создравје, има полно како тебе што сакаат да заработат.

А за мене не е патриот бе баце некој што ломоти. Да е критериумот за патриот ломотење пред микрофони и камери сите оние лоповине од политичарине кои зад сцена преговараат да не внесат во ЕУ со референцата и само гледаат да те испоограбат што повеќе се највечи патриоти. ГЛАСАЈТЕ ЗА ПОДОБРА МАЌЕДОЊА!

НЕ! Постапките се гледаат. Се додека некој спортист игра и дава 100% на теренот за наша победа, да, тој ќе биде патриот по мои критериуми. Напнавте.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.444
Поени од реакции
11.365
Нигде не реков дека треба да го жалиш. Ниту па дека уживаш во неговите пари. Баш затоа ти викам стави се на негово место.

Но ајде ве сфаќам, најверојатно не сте работеле во приватен сектор досега под газда на кого ќе му играте како што ќе ви засвири. Ајде, ќе дојде денот кога ќе се вработите и кога ќе видите дека како што ќе ти каже тој, така е, ако ти е мил лебот на маса. Ако не, создравје, има полно како тебе што сакаат да заработат.

А за мене не е патриот бе баце некој што ломоти. Да е критериумот за патриот ломотење пред микрофони и камери сите оние лоповине од политичарине кои зад сцена преговараат да не внесат во ЕУ со референцата и само гледаат да те испоограбат што повеќе се највечи патриоти. ГЛАСАЈТЕ ЗА ПОДОБРА МАЌЕДОЊА!

НЕ! Постапките се гледаат. Се додека некој спортист игра и дава 100% на теренот за наша победа, да, тој ќе биде патриот по мои критериуми. Напнавте.
извини али ова значи дека ти би си го продала телото за одредена сума? искрено така доаѓа најпрво на пр збориш колку си добра, чесна, не си од оние лесните и на крај се шиткаш само затоа што ти понудиле добра сума....
а највеќе ми е криво што сигурен сум дека и во друг клуб би зимал добри пари :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.982
Поени од реакции
45.297
Да де, затоа што тебе да ти понудеа да играш во грчки клуб за милион и пол евра за 2 години или па некој косовски за сто педесет илјади за 2 години, ќе отидеше во косовскиот. Се трогнав. :place:

Пак ќе кажам, 99% сум сигурна дена на темава сите што лупаат вакви аргументи за одбрана на став, немаат видено куферче од 1.500.000 евра па да се замислат малце дали тие ќе речеле не или да :sneaky: Море, со точак ќе одите до управата само да удрите потпис.
Не мора да значи дека под дифолт некој ќе каже ФИРОМ, ко прво навивачите на Олимпијакос пред ваков историски момент сигурно нема да се замараат со видео од 8 секунди кое се пушта пред почетокот на натпреварот, тоа е едно, второ, никој немаше да му замери ако не споменеше од каде доаѓа, за мене најкомпромисното решение во случајов. После сите тие проблеми што им се десија пред сезона ова со Антиќ им е убер најмалото и најминијатурно проблемче, ако воопшто и може да се нарече така.

Ајде тоа помина како што помина, згреши, како и да ја вртиме, ама со ова '' нека умрат '' се укопа до јаја, следиш англиски фудбал, знаеш таму како се толерираат испадиве, а тек па некој ваков, кога капитен на своја земја на пола од истата и вели у фаца ... нека умрат, зашто дефако негативните критики преовладуваа па голем е бројот на луѓе кон кои тие два збора беа упатени.

Инаку она со пасошот е ирелевантно, за тоа не мора да се фаќате.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
извини али ова значи дека ти би си го продала телото за одредена сума? искрено така доаѓа најпрво на пр збориш колку си добра, чесна, не си од оние лесните и на крај се шиткаш само затоа што ти понудиле добра сума....
а највеќе ми е криво што сигурен сум дека и во друг клуб би зимал добри пари :)
И од кај до кај дојде муабетов само... Ко прво мешаш два различни поими. Ако ова кажува дека јас би го направила тоа значи го делам истото мислење со 10 милиони спортисти на светов кои шетаат по клубови за што повисока плата. Мислиш на нив интересно им е да се глупираат во снимање реклами за спонзори за клубот, да се прават маскоти? Не им е, ама така им наложува работодавачот.

А за друг клуб не можеме да знаеме затоа што не знаеме ко прво кои клубови му понудиле договор и за каква плата би играл. Затоа реков не е исто да играш во шампионот на Европа и во некој рандом косовски клуб. :)
--- надополнето: 26 мај 2012 во 13:24 ---
Не мора да значи дека под дифолт некој ќе каже ФИРОМ, ко прво навивачите на Олимпијакос пред ваков историски момент сигурно нема да се замараат со видео од 8 секунди кое се пушта пред почетокот на натпреварот, тоа е едно, второ, никој немаше да му замери ако не споменеше од каде доаѓа, за мене најкомпромисното решение во случајов. После сите тие проблеми што им се десија пред сезона ова со Антиќ им е убер најмалото и најминијатурно проблемче, ако воопшто и може да се нарече така.

Ајде тоа помина како што помина, згреши, како и да ја вртиме, ама со ова '' нека умрат '' се укопа до јаја, следиш англиски фудбал, знаеш таму како се толерираат испадиве, а тек па некој ваков, кога капитен на своја земја на пола од истата и вели у фаца ... нека умрат, зашто дефако негативните критики преовладуваа па голем е бројот на луѓе кон кои тие два збора беа упатени.

Инаку она со пасошот е ирелевантно, за тоа не мора да се фаќате.
Ок, таа изјавата не му требаше иако го сфаќам, сигурно е изреволтиран од реакциите на граѓаните кои го нападнаа и без да ги знаат причините и надвладеаа емоциите, но пак ќе кажам и јас до негде му замерувам за тоа. Само истите што го плукаа за тоа со ФИРОМ сеа кога има снемаа аргументи се фатија за ова со изјавата. :) Па и Србин го направија :facepalm: а кога играше летово МаЌедонАц беше.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.982
Поени од реакции
45.297
Ф. нема тука што да им снемаат аргументи, кошарката како и било кој спорт забранува да се меша политиката ( не дека тоа се почитува под дифолт ама се почитува на вакви големи натпреварувања во голема мера ), него со пиштол вперен у чело никој не може да му застане и да го примора да каже ФИРОМ ( ова по автоматизам е сериозно мешање на политика ), е сега бидејќи тоа Македонија може да му донесе проблеми во Грција, поготово кај противничките фанови а и кај неговите, можеше да застане кај бројот, самото претставување пред старт на крај краева беше дебилно и тотално непотребно, 5-10 секунди беа во прашање, можел фино лепо да објасни зашто така постапува и тоа е тоа, не постои правило во ФИБА кое ќе му забрани да игра во полуфинале и финале за ваква работа, а од друга страна нит ќе го навлечеше гневот на своите фанови нит гневот кај голем дел од луѓево тука. На крај краева и нашите дресови на ЕП напред немаа ФИРОМ, туку спонзор, за разлика од другите земји, тоа е едно ок решение

Според мене направи грешка односно постапи глупо, ја не сумјам дека он ја сака земјава, ама згреши, а секоја грешка од ваков тип има основа за да трпи критика ( затоа и го дадов примерот со Шумуликовски, сигурно немаше и него на ваков начин да го браните ), е сега и критиката е широк поим и бајаги луѓе претеруваа, но како и да е нема никакво оправдување за она што потоа го кажа, од една страна посвети трофеј на цела земја а од друга им посака на критичарите да умрат, а тие беа во голем број.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Види и коренот на моето презиме не е македонски збор или македонско име ама прапрапрадедо ми е познат револуционер. Така да и со ова со презимево преку глава се качивте. Научете историја малце низ што поминувала нацијата ваша со имињата и презимињата па после дискутирајте. Сигурни сте дека предците ви се презивале како што се презивате вие? Малку морген.
Zasto prica srbskom jezkiom,kad se deklarira makedonac?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Леле прашањава, али ај... А која е тогаш пак поентата на учењето на странски јазици во училиштата?

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Јас не разбирам зошто во дискусија секогаш се оди во екстреми! Средината е најважна - то е реалноста!
Според мене за Антиќ најважни му се парите, и воопшто не го гледам како некој си патриот или било што! Да имаше барем 5 % од тоа патриотско чувство немаше да зборува на српски!
Мене ме подсеќа на оној глупакон од мистер ворлд, што ја претстави македонија на српски :tapp:
Ми се повраќа од такви квази патриоти!

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Леле прашањава, али ај... А која е тогаш пак поентата на учењето на странски јазици во училиштата?
Немаш одговоро на ова прашање, и ај ќе вртиме.
Ок, се разбравме ;)

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Zasto prica srbskom jezkiom,kad se deklarira makedonac?
Од 100 македонци што би дале интервју за српски медиуми, 90 би збореле на српски. Проблемот неможеш да го бараш во презимето, туку во нашиот продаден синдром ;)

Член од
19 јануари 2012
Мислења
56
Поени од реакции
37
Од 100 македонци што би дале интервју за српски медиуми, 90 би збореле на српски. Проблемот неможеш да го бараш во презимето, туку во нашиот продаден синдром ;)
Јас би бил еден од тие 10, ама бидејќи не знам да зборам на српски. Нема никаков проблем ако одговориш на јазикот на кое ти е поставено прашањето, не бидете толку narrow minded, се фаќате за ситници.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom