Перење мозоци

Член од
18 септември 2011
Мислења
221
Поени од реакции
24
Ова не е ништо. 2000 години се користи христијанството за перење на мозоци и никому ништо.
Значи да се разбереме. Јас не реков дека христијанството е погрешно, туку дека ваквите како ови кои ги проповедаат. Инаку има вистински свештеници (католички, православни или протестанти) кои правилно го проповедаат.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
не кенкај ,атеисту..глеј си нивата таму.
Леј атеисту.. де бе Игорче можеш барем ти по креативен да бидеш.

Значи да се разбереме. Јас не реков дека христијанството е погрешно, туку дека ваквите како ови кои ги проповедаат. Инаку има вистински свештеници (католички, православни или протестанти) кои правилно го проповедаат.
Е така де јас реков дека е. Едноставно систематско перење на мозоци, а оние вистинските верници и свештеници не се дерат на глас да се фалат колкави верници се.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Ајде сега кој го напишал ова богохулија 100 пати “Оче наш“ да го каже или...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Да де да а на овие кој им го испрал мозокот ? или воопшто го немаат .... бтв паролите се исти како на протестите во Струга

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Крвта на БОЖЈАТА Мудрост е Милост и среќен е секој кој сопствената душа вистински ја испрал во неа!
Но, за жал, одсекогаш имало луѓе коишто верата и праксата Христова ја (зло)употребувале за војни и кривопролевања!
Жалостно нешто е кривоверата и неверата во Спасителното Евангелие БОЖЈЕ (Христос)!

Факт бил, е’ и ќе остане дека нити Исус, нити Неговите вистински Апостоли и следбеници некогаш некого убиле или со својот пример некого подтикнале или натерале да убие!

Сите оние луѓе - без разлика дали се тоа католици, православни, протестанти, ... евреи, муслимани, атеисти или билокои други - коишто нешто поинаку учат и практицираат од она што Инкарнацијата на Мудроста БОЖЈА (Исус) ни покажа, е перење на мозок!

.

Serengeti

Има само една вистина сето друго е лага
Член од
4 февруари 2009
Мислења
260
Поени од реакции
63
Болни се овие работи колку и да си за исус и остало ова е болесно, многу болни работи по светов и позади ова има некоја причина, како што има во муслиманството ако може така да се нарече како што на нив им го перат мозокот така има и во ова ново изопачено христијанство.
Не е само работата верувај во Иусу и си хриистијанин или пак верувај во Алах и си муслиман и куранот и библијата си се супер напишани но еве ќе се најдат некои кои другше ќе го протолкуваат и сосема друг смер ќе добие верувањето.
Ама сепак мислам дека ова "Перење на мозокот" може да се направи на оние попростите, посиромашни помалце едуцирани луѓе, собери овци и кажи им од која трева да пасат и тоа ќе го прават.
Ај мене некој нека ме натера да верувам во нешто, нема шанси...

Член од
11 февруари 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0
Болни се овие работи колку и да си за исус и остало ова е болесно, многу болни работи по светов и позади ова има некоја причина, како што има во муслиманството ако може така да се нарече како што на нив им го перат мозокот така има и во ова ново изопачено христијанство.
Не е само работата верувај во Иусу и си хриистијанин или пак верувај во Алах и си муслиман и куранот и библијата си се супер напишани но еве ќе се најдат некои кои другше ќе го протолкуваат и сосема друг смер ќе добие верувањето.
Ама сепак мислам дека ова "Перење на мозокот" може да се направи на оние попростите, посиромашни помалце едуцирани луѓе, собери овци и кажи им од која трева да пасат и тоа ќе го прават.
Ај мене некој нека ме натера да верувам во нешто, нема шанси...
" БЛАГОСЛОВЕН СИ ОЧЕ ГОСПОДИ НА НЕБОТО И НА ЗЕМЈАТА ШТО СИ ГО СКРИЛ ОВА ОД МУДРИТЕ А СИ ИМ ГО ОТКРИЛ НА ПРОСТИТЕ И НА СИРОМАШНИТЕ' Што разбирате бре вие ?!Многу сте" мудри" за да верувате во ова? Сепак ако некогаш се спуштите на ниво на ПРОСТИТЕ побарајте помош од нив тие ке ве упатат во вистинската вера и во спасението !!!

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
" БЛАГОСЛОВЕН СИ ОЧЕ ГОСПОДИ НА НЕБОТО И НА ЗЕМЈАТА ШТО СИ ГО СКРИЛ ОВА ОД МУДРИТЕ А СИ ИМ ГО ОТКРИЛ НА ПРОСТИТЕ И НА СИРОМАШНИТЕ' Што разбирате бре вие ?!Многу сте" мудри" за да верувате во ова? Сепак ако некогаш се спуштите на ниво на ПРОСТИТЕ побарајте помош од нив тие ке ве упатат во вистинската вера и во спасението !!!
Која е таа вистинска вера, не дека ме интересира ама сакам да знам.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
http://www.youtube.com/watch?v=vNvnLFgH5BU&feature=related
Ај погледнете го линков и кажете дали е ова вистинско христијанство и дали треба да се користи за вакви цели. Јас, искрено мислам дека не.
Не го изгледав ама по насловот треба да е извадок од документарецот Jesus Camp (2006). Страшно добар и морничав документарец, да не речам реален хорор. Нема нарација, авторот не изнесува ставови, само ги остава учесниците да зборуваат. Таа „пасторката“ дури мислела дека филмот зборува убаво за неа и за нејзиниот камп и го покажувала на други, горда дека е на тв.

M

Muranyi

Гостин
:facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom