Паѓа ли рејтингот на ВМРО-ДПМНЕ?

Паѓа ли ...рејтингот на партиите?

• Вкупно гласачи
    188

Beowulf

Deep Fear
Член од
11 мај 2009
Мислења
362
Поени од реакции
35
И ова е точно ама рејтингот на една партија го рушат и вакви како Сиуциу Месиах или како се викаше.Што мислиш колку се имаат откажано од СЕДЕСЕ читаќи го Месиах?:pos2:
Одамна се откажани. Месијата е пратен само да види да не останал по некој:pos2:

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Nastrana od muabetite dal se povazni mali ili golemi stopanstvenici, da ve podsetam deka Skopje e SAMO eden grad vo Makedonija :smir: (administrativen centar kako nasledstvo od srpskata okupacija)

Se dodeka seljanite "od skopje ma" se smetaat za nesto pokje od drugite ziteli na Makedonija, i se dodeka provincjalcite od skoro vecnata provincija Skopje ne se podsetat deka Ohrid, Prespa (Resen), Bitola, Prilep, Stip, Strumica i mnogu drugi mesta bea mnogu podolg period vodecki kulturni i Administrativni centri na Makedonija, ke ve vikat grcite "skopianos" :toe:

najgolemiot vic e sho pokjeto od "rodenite" skopjani i "neprovincijalci" ne ni znat od koe selo se po poteklo.
Не ти е точна констатацијата за Скопје. И во турско, Скопје бил трет најголем град и трговски центар во географска Македонија, веднаш по Солун и Битола. Србите не се виновни што Скопје се направи во центар на МКД, туку нашите политичари бидејќи по земјотресот активно бараа луѓе да дојдат во Скопје и да работат по околните фабрики.

Плус, повеќето политичари кои беа на власт во Македонија не се од СК...

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Бравос значи сите вработени во јавните, научните, образовните (и какви уште не) установи се паразити. За да не бидеш паразит во државава мора да имаш сопствена фирма според тебе.
Изгледа си спор малку. Кажав погоре дека ЈАВНАТА АДМИНИНСТРАЦИЈА, значи само за овој сектор зборувам, има преголем број на вработени па дури и ММФ му наложи на Николче да ја исчистат зошто нема да даде кредити за Македонија. Немаш одено изгледа да посетиш некоја таква установа кај нас, да видиш дека на еден стол седат по 3 "службенички" на кои најтежок дел од работата им е варењето на кафе:toe:

R

RAYTHEON23

Гостин
така чомбе точно ама они искривуваат одма:toe:

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
За ова си во право.Тие се гласачкото тело на СДС.Наследство од бившитеСКЈ.И по некој нововработен од ВЕМЕРО колку да му смета.
Без разлика кој вработувал, иако прво почна ВМРО да натрупува вработувања, треба да се истераат над 50% и тоа е факт:smir:

Beowulf

Deep Fear
Член од
11 мај 2009
Мислења
362
Поени од реакции
35
Изгледа си спор малку. Кажав погоре дека ЈАВНАТА АДМИНИНСТРАЦИЈА, значи само за овој сектор зборувам, има преголем број на вработени па дури и ММФ му наложи на Николче да ја исчистат зошто нема да даде кредити за Македонија. Немаш одено изгледа да посетиш некоја таква установа кај нас, да видиш дека на еден стол седат по 3 "службенички" на кои најтежок дел од работата им е варењето на кафе:toe:
Да, но работата е што вмро не ги зголеми платите само на администрацијата туку на сите вработени во државни институции, на пензионерите и ги зголеми откупните цени на земјоделските производи и субвенциите за земјоделците.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Без разлика кој вработувал, иако прво почна ВМРО да натрупува вработувања, треба да се истераат над 50% и тоа е факт:smir:
Па затоа ти велам.СДС немаше потреба да вработува оти до еден вработен беа членови на сдс.И без вработувањата на ВЕМЕРО требаше да се исчистат 50%.И затоа сега седат по 3 на една столица.И точна ми е констатацијата дека на последните избори за СДС гласаја пензионери(незнам од која причина)и луѓе кој се вработени во држ.адм.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Да, но работата е што вмро не ги зголеми платите само на администрацијата туку на сите вработени во државни институции, на пензионерите и ги зголеми откупните цени на земјоделските производи и субвенциите за земјоделците.
Е тоа сигурно за субвенциите. Знам и какви субвенции имаше и на кој ги поделија. Во Ресен им рекоа на луѓето откорнете ги јаболката и посадете капини и малини, за тоа има пласман.
Субвенции има во Полска каде 10 центи дава државата како субвенции. Ако го продадеш производот 15 центи, уште 10 имаш од државата и те потикнува да работаш и да произведуваш. кај нас ќар можеш да имаш една година кога во регионот ќе нема добра жетва и тоа е. другите години македонските земјоделци ги фрлаат производите, го туриваат млекото по улици и слично:toe:

И едно дополнување. Ако избрка над 50% од администрацијата, ќе може уште повеќе да ги зголеми платите и да помогне повеќе во економијата која ни е штура:smir:

Beowulf

Deep Fear
Член од
11 мај 2009
Мислења
362
Поени од реакции
35
Пензионерите бидејќи најголем дел се ЈУ носталгичари па ги гледаат СДС како некој вид на социјалистичка партија (иако нема врска тоа).

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Пензионерите бидејќи најголем дел се ЈУ носталгичари па ги гледаат СДС како некој вид на социјалистичка партија (иако нема врска тоа).
Абе не 8% 80 требаше па белки ќе му дојдеше умот.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
Не ти е точна констатацијата за Скопје. И во турско, Скопје бил трет најголем град и трговски центар во географска Македонија, веднаш по Солун и Битола. Србите не се виновни што Скопје се направи во центар на МКД, туку нашите политичари бидејќи по земјотресот активно бараа луѓе да дојдат во Скопје и да работат по околните фабрики.

Плус, повеќето политичари кои беа на власт во Македонија не се од СК...
koj del ne mi e tocen? deka e SAMO eden grad vo Makedonija?:toe:

ili deka drugi gradovi bile mnogu podolgo vreme Administrativen i Kulturen Centar na Makedonija? ili to deka od podelbata na Makedonija vo 1913 Skopje stana Administrativen centar na delot koj so i pripadna na Srbija, a po WWII nekako "logicno" bese da bidit glaven grad, od xyz pricini.

kako ne poduma malu pred da istrcas da si branis skopjnashtinata, barem ti umni muabeti pisis :smir:

okolu povoenata kolonizacija imat mnogu muabet da se prajt, ne si ocigledno informiran deka lugjeto bea prinudeni da se naselvet vo skopje pod komanda od belgrad.

kaj vide da pisav deka srbite se krivi? :toe: tito hrvat-slovenec, kardelj hrvat, kolisevski bugarsko-srpsko kopile...

a temava i ponatamu e debiloidna, sekakva tema od vakov karakter

i da se vikat pagjat il rastit "rejting" (na nashki popularnost), na sds ili na pdp ili dpa-pdsh ili dui il sho znam jas

ili to samo mene mi se pricinvit, deka temava debiloidna? :toe:

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
koj del ne mi e tocen? deka e SAMO eden grad vo Makedonija?:toe:

ili deka drugi gradovi bile mnogu podolgo vreme Administrativen i Kulturen Centar na Makedonija? ili to deka od podelbata na Makedonija vo 1913 Skopje stana Administrativen centar na delot koj so i pripadna na Srbija, a po WWII nekako "logicno" bese da bidit glaven grad, od xyz pricini.

kako ne poduma malu pred da istrcas da si branis skopjnashtinata, barem ti umni muabeti pisis :smir:

okolu povoenata kolonizacija imat mnogu muabet da se prajt, ne si ocigledno informiran deka lugjeto bea prinudeni da se naselvet vo skopje pod komanda od belgrad.

kaj vide da pisav deka srbite se krivi? :toe: tito hrvat-slovenec, kardelj hrvat, kolisevski bugarsko-srpsko kopile...

a temava i ponatamu e debiloidna, sekakva tema od vakov karakter

i da se vikat pagjat il rastit "rejting" (na nashki popularnost), na sds ili na pdp ili dpa-pdsh ili dui il sho znam jas

ili to samo mene mi se pricinvit, deka temava debiloidna? :toe:
Морам да ги бранам скопјанишчата, бидејќи и јас сум еден од нив, иако сопругата ми е од Охрид :toe:
Сакам да кажам ситуацијата е таква - Скопје е направам огромен центар, а со години не се давало ниту пари, ниту шанси на другите градови. Од тоа нема бегање. Ама, кој е крив, тоа е тема на која може надолго и нашироко да се расправа. Од Србија, до југословенските и нашите комунистички лидери, но и по осамостојувањето на Македонија и нашите нови политичари. Треба да има долготрајна стратегија (минимум 20 години) за развој на останатиот дел од Македонија, бидејќи вака ем нема место за сите во Скопје, ем страда остатокот од МКД.

П.С.
За темата одамна се виде дека е дебилна.

Beowulf

Deep Fear
Член од
11 мај 2009
Мислења
362
Поени од реакции
35
Морам да ги бранам скопјанишчата, бидејќи и јас сум еден од нив, иако сопругата ми е од Охрид :toe:
Сакам да кажам ситуацијата е таква - Скопје е направам огромен центар, а со години не се давало ниту пари, ниту шанси на другите градови. Од тоа нема бегање. Ама, кој е крив, тоа е тема на која може надолго и нашироко да се расправа. Од Србија, до југословенските и нашите комунистички лидери, но и по осамостојувањето на Македонија и нашите нови политичари. Треба да има долготрајна стратегија (минимум 20 години) за развој на останатиот дел од Македонија, бидејќи вака ем нема место за сите во Скопје, ем страда остатокот од МКД.
А иронијата е што периферијата многу полесно и побрзо би се развивала

Kajgana Shop

На врв Bottom