Паѓа вредноста на парите

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Премиерот си е паметен и има одлично платени луѓе за таа работа а и економијата не е моја бранша имам само површни познавања.Поголеми и позначајни резултати би постигнал во урбанизмот и градежништвото за каде сум едуциран и доволно способен да ја извадам Македонија од кризата со добра организација на одличната градежна оператива со долга традиција на овие простори,ама со врзани раце во последно време.:)
ama sakam da znam sto bi storil? konkertno ? kade sto si kompetenten neka bide gradeznistvoto? ostavigo premierot neka ne stuka:)) prasuvam pretpostavki ajde kazi sto bi storil konkretno ? da vidime

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Е ај кога веќе сте запнале.Најпрво ќе оформам еден државен конзорциум на градежни фирми за настап во странство,со обврска на членовите да партиципираат со сопствена градежна оператива,стручен кадар и искуство.
Ќе ги испратам дел од вработените(никако не по непотистички врски туку по стручност и проверка на познавање јазик) во тој конзорциум,на сите светски тендери да настапат под едно име како крупна риба ќе најдат работа барем за 100 000 градежни работници кој кубурат низ земјава токму поради нивната расштрканост и необединетост.Со тоа не само что ќе го освежам градежниот сектор и ќе ја зголемам вработеноста туку ќе живнат и другите гранки како придружни на градежната индустрија знаете дека и се потребни медицински екипи,готвачи,електричари или водоинсталатери како и се друго што е непосредно поврзано.
За таа цел најнапред ќе ги соберам сите невработени кадри од градежна струка и ќе направам договор за проверка на стручност со обврска на членките од конзорциумот да ги примат на работа според реалната стручна подготвеност а не според дипломи и непотизам.
Па толку сега-засега,за повеќе треба владата да ми плати,нели?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Treba da si gi osvezis datotekite ABC: VO MAKEDONIJA VEKE NEMA RABOTNICI, ona sto go spomnuvas pogore ili e pred penzija ili Bogu pretstavljujesceje....i toa ne samo vo gradeznistvoto...vo site struki.....denes e vremeto na virtuelni svetovi...:):)!!!!.................i normalno: ..NEDOUCENI AMATERI......

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Ubo e malku da se razdvizi kursot.Videte vo srbija kako Jelasic barata...no kaj ns nema sansi.
A vcera kako Gosev go krka,pa,pa...

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Е ај кога веќе сте запнале.Најпрво ќе оформам еден државен конзорциум на градежни фирми за настап во странство,со обврска на членовите да партиципираат со сопствена градежна оператива,стручен кадар и искуство.
Ќе ги испратам дел од вработените(никако не по непотистички врски туку по стручност и проверка на познавање јазик) во тој конзорциум,на сите светски тендери да настапат под едно име како крупна риба ќе најдат работа барем за 100 000 градежни работници кој кубурат низ земјава токму поради нивната расштрканост и необединетост.Со тоа не само что ќе го освежам градежниот сектор и ќе ја зголемам вработеноста туку ќе живнат и другите гранки како придружни на градежната индустрија знаете дека и се потребни медицински екипи,готвачи,електричари или водоинсталатери како и се друго што е непосредно поврзано.
За таа цел најнапред ќе ги соберам сите невработени кадри од градежна струка и ќе направам договор за проверка на стручност со обврска на членките од конзорциумот да ги примат на работа според реалната стручна подготвеност а не според дипломи и непотизам.
Па толку сега-засега,за повеќе треба владата да ми плати,нели?
makedonska gradezna operativa:) makedonskoto gradeznistvo ostanalo nekade vo 70 :)) nikako da mrde od taa pozicija.losa mehanizacija nacinot na gradenje e zastaren nema modernizacaija , rabotnicite se pred penzija so nisko strucno poznavanje .novi strucni kadri tesko deka ke najdes i na kraj ako negi platis po evropski standard tesko deka ke rabotaaa.makedonskoto gradeznistvo tesko moze da konkurira nadvor od granicite, so vakva struktura.kazimi nekoj kapitalen objekt sto e izgraden za ovie 17 god od nezavisnost pa i porano.

Kajgana Shop

На врв Bottom