Патување во времето...

^SaW^

^K^B^
Член од
2 јуни 2006
Мислења
892
Поени од реакции
1
Probajte go ova...mene mi ispadna ali sonuvav eden coek nakaj 25 ili ne znam kolku godini neznam dali mi uspealo...

Mickey_k

Прохујао са вихором...
Член од
8 август 2006
Мислења
130
Поени од реакции
4
Dia_Charmed_Gir напиша:
Zavisi!!!
Ako otides vo minatoto a vo segasnosta na primer si zenet so nekoja ,i ako vo minatoto ja raskines svrsuvackata vo segasnosta ili ke bides so nekoja druga ili ke bides sam....I da mozes da izmenis nekoja rabota,no ako se vratis vo minatoto ,a ako ne veruvas tesko toa da ti se desi!!! Kis4e

Best Wishes From The Witch Dia
Да за тоа и спомнав погоре пред некој ден. Значи ако промениш една работа во минатото ке се деси ланчана реакција која ке покрене промени со настаните поврзани со промената во одреден временски период во минатото што и е каузаитетот.
Значи ако се вратиме пред 70тина години и до убиеме Хитлер пред тој да ја започнел В.С.В. немало да има војна ке имало нешто друго и светов немало да биде ваков ке бил сосема поинаков од она што го гледаме денес, немало да паднат нуклеарките во јапонија, немало да се деси холокаустот итн. Значи се е осврзано.
Само овој пример е многу голем и е во глобални размери. Може на пример и еден многу мал дел од некое минато да има огромни последици на иднината за некого сегашност. Сите го имаме гледано Butterfly Effect. Се враќаше во минатото и менуваше огромни моменти ама на крај се одеше наопаку а кога дојде со еден збор што го кажа како мал на девојчето се беше како што треба. Макар како и во филмот The Time Machine нештото како и да е по која и да е причина мора да се деси во иднината (нечија сегашност) како што и беше во филмовите, едниот не требаше да е со неа а во другиот таа мораше да е мртва, макар не се согласувам со тоа дека некои работи се непромениливи.

Ilidan

ак
Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.574
Поени од реакции
5
ај вака да ве видам сте биле вие у минатото па да знаете шо ке се случи ако промените нешто ?

спорет мене би можело да се отиде до иднината но не би можело да се вратиш

во иднината би требало да може да се оди ако во вселената патуваш со светлосна брзина неколку дена и на земјата пак ке поминат неколку години и така :) :) :)

Mickey_k

Прохујао са вихором...
Член од
8 август 2006
Мислења
130
Поени од реакции
4
Ilidan напиша:
ај вака да ве видам сте биле вие у минатото па да знаете шо ке се случи ако промените нешто ?
Значи тоа ти е чиста логика на поврзаност на настаните, причина и последица.
Прост Пример: Ако не си се родел немало да станиш она што си а и немао да бидеш сега на кајгана форумов и да дискутираш на темава, тогаш немаше да го напишам и јас овој коментар, ако не го напишев овој ке пишев некој друг или ке правев нешто друго... се си е поврзано.
Затоа не треба да сме веќе вратени во минатото за да знаеме какви би биле последиците врз иднината од промената на минатото .

Член од
24 април 2006
Мислења
5
Поени од реакции
1
А да прочитате дел од филозофијата на елејската школа за (не) движењето!
Можеби некоја идеја ќе се промени во нашите глави.
Ако времето го замислиме како линија и го поделиме на бесконечно многу делови тогаш секој дел за себе би бил во мирување.
Според тоа ние можеме да одиме каде сакаме во времето.
Модерната физика докажува древни знаења на мистиците од далечниот исток.
Но новите откритија кои ќе дојдат за неколку децении од корен ќе го сменат Њутн,а делумнои ќе го изменат Ајнштајн(ќе побијат дел од теоријата на релативноста)
Ви препорачувам филозофија за четврта година реформирано гимназиско образование,посебно делот за елејската школа,а најмногу внимание да обрнете на парадоксите поврзани со движењето и нивните докази дека според логиката-логичкото размислување на здравиот разум НЕ ПОСТОИ ДВИЖЕЊЕ!!!

Termos

I rule, I'm a ruler!
Член од
26 јуни 2006
Мислења
77
Поени од реакции
4
Kako so se dvizime niz prostorot taka postojano se dvizime niz vremeto, no pravecot, brzinata i nasokata so koi se dvizime se konstanti..
Inace, veke e napraveno samo vo edna nasoka patuvanje vo vremeto.. i ne bil Nikola Tesla tuku negova prijatelka.. kako dokumentiran podatok e pismo koe e od H.G. Wells mu bilo prateno na Tesla.. Tesla mu ja preporacal Tatjana Chernkova na Wells za podobro da go razberi princiot na koj bi trebalo raboti vremenskata mashina(Wells e avtor na Vremeplov, samo za potsetuvanje).. ama tipkata bila mnogu pametna i kreativna i veke taa imala napraveno vremenska mashina koja mozela da odi samo vo minatoto, i tipkata vlegla vo mashinata, WElls ja cekal da se vrati, den po den, nedeli, meseci, godina pominala i mu pisal na Tesla, brat vaka i vaka.. inace, pismoto vo orginalna forma go ima vo "Tesla, pronalazac za treci milenijum".mislam deka pokasno "za da ne padni vo pogreshni race" planot bil unishten i toa od samiot Tesla.
A za moe licno mislenje, vo naredna prilika:helou:

Член од
24 мај 2005
Мислења
957
Поени од реакции
16
Не можеш да се движиш низ времето затоа што не постои.

Termos

I rule, I'm a ruler!
Член од
26 јуни 2006
Мислења
77
Поени од реакции
4
MSV(support) напиша:
Sho postoi, prostor-vreme? Vremeto ne mozi da se dvizi oddelno od prostorot, ako se dvizis niz vremeto mora niz prostorot? Einstein ne e bezgreshen bash naprotiv..

Член од
28 јуни 2006
Мислења
403
Поени од реакции
0
Ветер во магла е тоа.Ако му се верува се на дејвид коперфилд-свршивне работа.Тоа го има само во Враќање во иднината и во настапите на погореспомнатиот илузионист.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
MSV(support) напиша:

И јас те подржувам мислам дека времето е "Ставено колку за да се знае кога и каде сме " :costumed2

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Ne znam kade procitav ama nekoi scientis uspeale da teleportiraat nekoj objekt od edno mesto do drugo mesto(dalecno 100km) sto znaci deka postoi nekoja tehnologija koja moze da ne teleportira back in time . hehehe zakon bi bilo

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Shorty напиша:
Ne znam kade procitav ama nekoi scientis uspeale da teleportiraat nekoj objekt od edno mesto do drugo mesto(dalecno 100km) sto znaci deka postoi nekoja tehnologija koja moze da ne teleportira back in time . hehehe zakon bi bilo
Иако времето и просторот меѓусебно се зависни, логиката воопшто не ти држи. По твојата логика ако еден објект се транспортира со кола на друго место, тогаш со кола ќе може и да се патува низ времето.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Nikogas ne si go gledal toj filmot vracanje vo idninata ili kako bese.... toj smesniot...

Член од
1 март 2007
Мислења
127
Поени од реакции
1
Coridors напиша:
Замисли дека патуваш со брзината на светлината, побрзо од времето, тогаш нема да постои време.
U pravo si
Ako mozeme da dostigneme brzinata na svetlinata
togas bi mozele da patuvame i niz vremeto

Kajgana Shop

На врв Bottom