Патување во времето...

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.843
Поени од реакции
11.496
Може бе, на филм на пример :)
Па ти ќе си свесен кај си шо си, и машината или портата ќе ти биде негде на некоја ливада надвор од градот, па коа ќе завршиш некои ствари ќе си се вратиш назад, или па со помош на некој уред опасен, овие од 2008 ќе те вратат :)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Epa nie ke mozeme da ideme kaj nasite idni pokolenija a ne kaj nasite dedovci. Kapiras neli?

Добро се јасно, но значи ли ова дека ако ние одиме кај нашите идни поколенија (земи ја за пример поблиската иднина) значи ако ние одиме кај нашите поколенија тогаш по некоја логика ние таму би биле старци. Нели ќе бидеме баби/дедовци и ќе се радуваме на нашите внуци, а тоа значи дека фактички има ист некој како нас којшто живее во иднината, ние кои живееме во сегашноста и ист како нас од минатото т.е. тоа сме биле ние кога сме живеле во минатото?! И малку ова ми е збунувачко и нејасно :toe:

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Pa sea jas ke ti objasnam. Spored edna moja "teorija" vremeto e iluzija i toa e sostaveno samo od sliki koi se dvizat so ogromna brzina. Ako mozeme da zamislime vo sekoja nanosekunda pred ili posle nas ima nekoj drug kako nas. Ako ne razbiras ke ti objasnam na poednostaven nacin. Znaci nie mozeme da se vratime vo minatoto ili da odime vo idninata vo razlika od samo nekolku nano sekundi. Ako mozeme da go napravime toa "patuvanje niz vremeto" togas nie sme ja otkrile iluzijata na vremeto i prostorot. Bidejki tie voopsto ne postojat ako se zeme predvid astralnata teorija.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Pa sea jas ke ti objasnam. Spored edna moja "teorija" vremeto e iluzija i toa e sostaveno samo od sliki koi se dvizat so ogromna brzina. Ako mozeme da zamislime vo sekoja nanosekunda pred ili posle nas ima nekoj drug kako nas. Ako ne razbiras ke ti objasnam na poednostaven nacin. Znaci nie mozeme da se vratime vo minatoto ili da odime vo idninata vo razlika od samo nekolku nano sekundi. Ako mozeme da go napravime toa "patuvanje niz vremeto" togas nie sme ja otkrile iluzijata na vremeto i prostorot. Bidejki tie voopsto ne postojat ako se zeme predvid astralnata teorija.

Абе теоретски јасно ми е ама практично не ми е. И ова малку не ти го разбирам со илузијава на времево.Инаку сфатив што сакаш да кажеш.

melak

Слобода за Јохан Тарчуловски
Член од
25 мај 2008
Мислења
29
Поени од реакции
0

mile_panikaaa

Нормален
Член од
28 април 2008
Мислења
348
Поени од реакции
9
Zosto kazuvas deka ne e mozno. Ako mozes da dokazes deka ne moze da se patuva poveli. Ako ne mozes da dokazes nikoj ne moze da me ubedi deka ne moze da se patuva.
што демек ти си патувал па сеа неможе никој да те убеди?бог да чуа па нормално не постои патување низ времето.тоа само у сон.Ај докажи дека може?

melak

Член од
25 мај 2008
Мислења
29
Поени од реакции
0
Ke ti objasnam ama toa ne se objasnuva vo eden post. Treba vreme i teorii mnogu da ti objasnam.

Член од
7 април 2007
Мислења
21
Поени од реакции
0
johntitor.com

Погледнете ги видеата за џон титор и кажете што мислете

melak

Член од
25 мај 2008
Мислења
29
Поени од реакции
0
Abe John Titor e fantazija be. Toa e film mislam, a nie pravime muabet za prakticno moznoto patuvanje niz vremeto.

The_Grim

Acid Nightmare
Член од
22 ноември 2005
Мислења
1.501
Поени од реакции
24
Ај на пример се направи таква машина и јас идам у иднината...и се најдам самиот со себе и си напраам убав муабет...и после си се вратам пак...значи после кога ке дојде тоа време...јас пак ке се сретнам со моето јас од минатото?...а пак тој кога ке порасне ке се сретне со минатиот...енд соу он?

melak

Член од
25 мај 2008
Мислења
29
Поени од реакции
0
Da taka e. Samo mislam deka ne ke mozes da go dopres "ti" od idninata ili od minatoto bidejki ista licnost od dve razlicni vremenski tocki ne moze da zafaka isti prostor. Ako toa se sluci licnosta ke prestane da postoi vo site vremenski tocki.

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Патување низ времето

Мислите ли дека е можно да се патува низ времето? Ако мислите дека е можно напишите га вашата теорија :)

Ја пред некое време се уфилмав дека е можно, ама кога ќе размислите поубоо тоа го има само на филмоој, точно е дека не ми иде физика, хемија и сл ама пак ова не е можно затоа што вселената постојано се шири и не може да се допре или нешто слично, а пак интересно беше тоа што го гледав на ЛОСТ кога ги онесвестуваја и тие уствари со мислите пативаја низ времето ама пак на крај на краиштата тоа не е патуање, но и да може да се патува низ времето за некое време тоа ќе биде најопасното оружје што некоаш е создадето бидејќи тој што ќе може да патува ќе може да создава иднина каква тој што сака.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.001
Поени од реакции
12.604
па,некако како самава вселена да е патување низ времево....Колку шо се оддалечвиш од Земјава( со брзина на светлината ), толку повеќе се враќаш во минатото....

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
па,некако како самава вселена да е патување низ времево....Колку шо се оддалечвиш од Земјава( со брзина на светлината ), толку повеќе се враќаш во минатото....
Ама значи пак не моеш да патуеш низ времето т.е кој си на земјата да одиш неколку години напред или назад...

Kajgana Shop

На врв Bottom