Патување во времето...

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
E kako moze da dojde ist kako mene od 1020 koga jas ne sum ziveel togas. Moze da dojde nekoj drug a ne nekoj kako mene.

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Теоријата за патување низ време на едноставен јазик гласи вака:

Не може да постои патување низ времето се додека не се направи уред со кој ќе може.
Откако ќе се направи тој уред ќе може да се патува во иднината и да се враќаш во минатото само до моментот во кој е направен уредот, порано неможе.

Значи ако се направи временска машина во 3000 година со неа може да се патува од 3000 година па нагоре, а на пример во 4089 ќе можеш да се вратиш назад во минатото во 3001 година, но не и на пример во 2001.

Енергијата потребна да се изведе патувањето е огрооооомна. Колку да разберете за што станува збор ако сакам да патувам 100 години во иднината ми треба истата енергија која што би била потребна едно Сонце да се движи со брзината на светлината околу 200 години.

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Еми како може да дојде другиот од иднината ако не на тебе ќе биде ист на мене треба да потекнува на некој од сегашноста.. Не збори глупости патување низ времето единствено да се оди во минатото да се открие историјата на човештвото ама и тоа не е можно..

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
E nikoj ne moze da se vrati da go otkrie minatoto na covestvoto bidejki togas nemalo vremenski masini. Kapiras neli? Toa so si mislat nekoi da se vratat vo minatoto si pravat samo fantazija na mozokot. Kako i da e nikoj do sega ne bil vo kontakt so nekoj od idninata i zatoa toa e tabu tema u Mk. Ako zboris so nekoj za toa ke te napravat cuknat.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
E nikoj ne moze da se vrati da go otkrie minatoto na covestvoto bidejki togas nemalo vremenski masini. Kapiras neli? Toa so si mislat nekoi da se vratat vo minatoto si pravat samo fantazija na mozokot. Kako i da e nikoj do sega ne bil vo kontakt so nekoj od idninata i zatoa toa e tabu tema u Mk. Ako zboris so nekoj za toa ke te napravat cuknat.
Баш у МК ?

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Da be za u MK zboram. Kaj nas se e tabu tema. Ne mozes so nekoj da napravis pameten muabet.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Повели, тука нема табуа, патем врати се некоја страна наназад и прочитај го Bobi2008.

Член од
1 мај 2008
Мислења
300
Поени од реакции
8
Ne mi e jasno zosto vremeto go povrzuvate so brzinata na svetlinata??....
Vremeto e demenzija.....Neli ste citale za crnite dupki vo svelenata koi mozebi vodat do drugi demenzii....se pojavuvat od vreme na vreme za po nekolku sekundi....Jas mislam deka preku toa moze da se patuva niz vremeto...

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Абе како тој ќе може да дојде од иднината овде и шо кога ќе дојде шо ќе се деси одговори ми.. И како иднината може да постои кога ние сме во сегашноста тие во иднината ќе се нашите идни поколенија малку разбирајте .....

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Epa nie ke mozeme da ideme kaj nasite idni pokolenija a ne kaj nasite dedovci. Kapiras neli?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.437
Ne e mozno da se patuva vo vremeto
:nenene:
Па донекаде држи ова што го викаш. Друга димензија хмммм поизводливо ама баш овака у минатот... Не верувам Проста причина - ти да мрднеш со палецот ја менуваш целата иднина.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Ne razbiram samo edno nesto od patuvanjeto niz vremeto. Toa e slednoto: Ako nie vo 2008 godina se vratime vo 2000 godina. Togas dali "jas" od 2000 godina koga ke dojdam vo 2008 godina ke se vratam vo 2008. Kapirate neli? Ako nekoj ima odgovor neka kaze za da mozam da si go razjasnam toa.

Kajgana Shop

На врв Bottom