Е сега па и ти па, што ако...... е па никогаш не можеш да знаеш, твое е само да сакаш и да бидеш сакан/а па што биде нека биде, зошто да се замараш кога и онака не можеш да дознаеш во иднина што ке биде? Битно во моментот да се чувствуваш убаво, а за утре никој ништо не знае.Јас те разбирам потполно. дали си спремна во име на таа љубов да останеш сама и запуштена без другарки? Дали вреди детето да останеш сама без никого? Што ако утре не му се допадне Скопје и те шутне за некоја од Демир Хисар?
Не алудирам на таква љубомора, туку тие се љубоморни на нејзината среќа! Има многу такви женски, и многу ми е жал, што си го кудам родов, ама моето искуство и искуството на многу други особи ми врежале таква ај да речам вид на „асоцијација“ во поглед на тоа прашање!Во поголем град како Скопје ќе ве викаат провинцијалци и пак ќе останеш без другарки. Многу емотивно му приоѓаш на проблемот. Посвети си повеќе време на кујната.
--- надополнето: 5 јуни 2012 во 22:45 ---
Јагодче зошто мислиш дека се љубоморни на дечкото од село? Зошто мислиш дека не и мислат добро?
за последново и јас мислам дека треба да се соочи, а не да бега.
Може ли да биде среќна ако не е комплетна? Може ли дел да биде исполнета, а дел празна? Зарем дечкото може сите работи да ги покрие, како на пример лудување со другарки, возење во два по полноќ во пијано стање, пиење и смеење, уговарање, шопинг, итн?Не алудирам на таква љубомора, туку тие се љубоморни на нејзината среќа! Има многу такви женски, и многу ми е жал, што си го кудам родов, ама моето искуство и искуството на многу други особи ми врежале таква ај да речам вид на „асоцијација“ во поглед на тоа прашање!
А што ако Јагодо девојчето цел живот се дружи со нив, се почитуваат и се сакаат меџусебно, тука се у добро и зло, но ете за сељаков ја фатиле за зуб и се подјебаваат со неа, а она се заљубила во селанчето? Кого треба да избере во случајов, што мислиш ти?Демек градските мажјаците не знаат да отпукуваат, само селските не?!!! Бтв.... зошто би останала со такво друштво кое ја исмева и ја игнорира, заради банална причина?
И нели е подобро да си сам, одколку со лошо друштво? Треба ли до толку да се погази самото-јас и да остане во „друштвото“ само колку да не е сама! Таа ионака е сама, а ако го откачи типот само затоа што е од село, ќе испадне Очајна Глупача во друштво со лицемерки!
Тие што си го прават тој мерак, со разни особи, ке живеат до 101 и назад. Гледам у маало ги уговараат девојкиве, као гледај ја оваја смена волку дечковци, глеј ја онаа влезе у мерцедес и сл, и јас буквално на овие муабети им одговарам како што пишав во првата реченица од постов.Абе гледајте да ебете нешто бе... или некој поштено да ве изебе....
После ќе ви е мака.
Е, да си ми жив и здрав!Тие што си го прават тој мерак, со разни особи, ке живеат до 101 и назад. Гледам у маало ги уговараат девојкиве, као гледај ја оваја смена волку дечковци, глеј ја онаа влезе у мерцедес и сл, и јас буквално на овие муабети им одговарам како што пишав во првата реченица од постов.
Се согласувам со тебе, флертувајте, заведувајте се, ебете се, бидете слободни, живејте слободно, мењајте партнери, нека ви биде убаво, ништо од тоа не е забрането, заборавете религија што кажува, така не учеле од мали, дека е забрането и лошо, а уствари тоа ни го продолжува животот, ни го намалува стресот и не прави посреќни.
Ако таа сака сеуште да лудува, тогаш не ни треба да размислува на озбилен чекор како живеење заедно! Не ја имам читано, ама по постовите тука на оваа тема, таа си го сака озбилно детето и не гледам тука причина зошто да не остане со него!Може ли да биде среќна ако не е комплетна? Може ли дел да биде исполнета, а дел празна? Зарем дечкото може сите работи да ги покрие, како на пример лудување со другарки, возење во два по полноќ во пијано стање, пиење и смеење, уговарање, шопинг, итн?
Нема пак да биде среќна сама со него. Кога ќе ја клоцне ќе и остане само кило кромид од Башино село или евентуално хармоника врата.
Најди си други другарки затоа што тие не ти се другарки. . .Мене најмногу ме погодува исмејувањето.Да биде уште потрагично другарките цело време ме тераат да му се скарам затоа што е од Башино Село.Не сакаат ни со мене на кафе да одат повеќе.Како да ми биде убаво?
Не размислив дали сеуште сака да лудува или да се смири со момаков. Читајќи ја добив впечаток дека е во дилема па сакав да и помогнам. Не видов никаде дека другарките ја условуваат, туку дека и се смеат во фаца.Ако таа сака сеуште да лудува, тогаш не ни треба да размислува на озбилен чекор како живеење заедно! Не ја имам читано, ама по постовите тука на оваа тема, таа си го сака озбилно детето и не гледам тука причина зошто да не остане со него!
А другарките ако и биле другарки, немало да се понашаат на тој начин! Некој што ти е пријател нема да те условува, на сметка на твојата среќа!
Имав реплицирано погоре на еден пост мака ми е да се објаснувам пак!
Кој и гарантира дека градско дете нема да ја шутне?
Јас не сум со него заради пари,декари,ламперии...мене ми е душата важна и му верувам а гаранција знам дека нема.Но романтичен е и за мене има направено многу повеќе него со градските фраерчини со кои сум била.Другарките нека ми се смеат,можам јас и без нив но тешко ми е што немам понекогаш со кого да излезам или една седенка да направам.Инаку смирена сум,не сум по забавите и сакам да си го живеам животот во мир не тука да бидам предмет на безобразни оговарања.Не размислив дали сеуште сака да лудува или да се смири со момаков. Читајќи ја добив впечаток дека е во дилема па сакав да и помогнам. Не видов никаде дека другарките ја условуваат, туку дека и се смеат во фаца.
Гаранција нема за ништо, најмалку за дечко. Кога веќе спомена Лигеиа добро е да ти потпише гаранција дека нема да те остави, да речеме 2 декари ќе ти завршат работа.
Е ова болдираното има важна улога кај нас, сакале или не.Ве читам и се смеам, ги бирате ли дечковци/ девојки по некои критериуми, село/град, муслиман/ христијанин, богат/ сиромашен, гледајте прво да е човек и да ве разбира, инаку гледам тука мешате нешто другарки , искрено јас до сега никогаш несум имал проблем со некој другар/ другарка за тоа девојками од каде е или каква е, стварно не сте ми јасни!
терај си како ти е убаво. нека не те занима ни декари, ни главици кромид, ни впрегнати волови.Јас не сум со него заради пари,декари,ламперии...мене ми е душата важна и му верувам а гаранција знам дека нема.Но романтичен е и за мене има направено многу повеќе него со градските фраерчини со кои сум била.Другарките нека ми се смеат,можам јас и без нив но тешко ми е што немам понекогаш со кого да излезам или една седенка да направам.Инаку смирена сум,не сум по забавите и сакам да си го живеам животот во мир не тука да бидам предмет на безобразни оговарања.