Партнери сме со САД и со Турција, но ни требаат и Германија, Русија и Кина

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
738
Поени од реакции
660
Не бе Турција ни е пријател, ќе дадат уште милион лири за изградба на еден куп џамии амами верски училишта исламизирање дозвола за носење шамии на лични документи и ред други работи. Тешете се дека немаат задни намери туку им е битна интеграцијата на Македонија во Нато.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.651
Поени од реакции
11.778
Сето убаво, тоа за америте и нивните срања.... ние само си фантазираме дека сме нивни пријатели а убаво знаеме дека тие немаат пријатели. Ама и русиве ми се ептен за никаде, видовме како ги ,,заштитија,, србите со кои се ептен партнери.... на големата маса ги продадоа за ситни пари иако немаше да им биде воопшто тешко да им пружеа заштита, големи гомнари се и они...
Русија пред распад беше тогаш а и си имаа своја војна. Не беа баш во позиција да помогнат
--- надополнето: 17 септември 2012 во 00:07 ---
Инаку ова за Турција......зависи како гледате на работите. Зависи каква е целта. Ние ќе бидиме со турците ако пример дојди до војна против грциве. Грција ни е заеднички непријател. Арно ама грците од друга страна можат и браќа да ни бидат ако дојди до војна против ајде така да се изразам исламистиве. Се е тоа политика, секој можи да ни биди и пријател и непријател. Ние треба да си поставиме свои цели и според нив да си се раководиме. Ако тргниме против Русија тогаш САД и Бугарија ни се пријaтели. Ако се одлучиме да одиме со Русија тогаш САД и Бугарија ни се непријатели. Има милион комбинации........:facepalm:

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Pripagame na ista vera so Rusite a ne gledam da Amerive nesto mnogu stojat zad nasite interesi osven sto gi branat albanskive interesi kako u Makedonija taka i na celiov Balkan.
тука има вистина, припаѓаме,да, само се прашувам колку арно имаме видено од истите, едните прво си се вежбаа со напалм на нас за сега ниту името да не ни го признаваат, другите црквата не ни ја признаваат, третите нацијата а пак русија се отепа од помагање на балканов, се прашувам само, колку ни е потребна таква помош?

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.323
Поени од реакции
1.162
Ме радува тоа што пред мојот народ полека се чисти водата која постојано му ја матеа одредени типови(Стево е еден од плејадата и тоа малку значаен)газејќи по муљта и не давајќи и никако да се исчисти,за да можеме ние како македонци да видиме на чисто кој ни се пријатели а кој непријатели.
И овде на форумов веројатно ќе се јават газачите по муљта и ќе се обидат да ја заматат водата,ама ние сепак почнавме да гледаме и да ги надзираме контурите на нашиот непријател(мислам како колективитет).
Прво е важно ваквите матачи на водата да се изолираат и екскомуницираат,а после ќе видиме како ќе се справиме со непријателот.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Само преродена Русија поставена на темелите на белазгиско словенската култура и цивилизација со право и првословието како еден од темелите може да ни биде сојузник.
И само Македонија поставена на тие основи може да ја има Русија за сојузник.

Ние во овој момент сме проекторат со влада која е строго контролирана од западот и држава која се распаѓа под дикатат на западот.
Русија таква беше во времето на Елцин, дали ќе се издигне во ова ново време, не знам, дај боже, и нас ќе не повлече од амбисот.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
It sees Macedonia as a close friend, partner and credible collaborator in the Balkans. In this respect, Turkey has been the first country to open its embassy in Skopje. The right of the Republic of Macedonia to determine its constitutional name should be respected,” Davutoglu says.(y)

http://engineeringevil.com/2012/09/30/mina-breaking-news/

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
It sees Macedonia as a close friend, partner and credible collaborator in the Balkans. In this respect, Turkey has been the first country to open its embassy in Skopje. The right of the Republic of Macedonia to determine its constitutional name should be respected,” Davutoglu says.(y)

http://engineeringevil.com/2012/09/30/mina-breaking-news/
Турција дома нека си ги гледа работите,а не да се меша секаде, МКД и Грција сами ќе се договараат како да најдат решение околу спорот за името.. А Турција треба да престане со провокациите што ги сервисира преку Скопје,се со цел да ги наштети интересите на Грција и регионот.. Турција ако е регионален играч треба да помага за да се надминат споровите на балканските земји,а не да подгрева тензии кој бил во право или кој не бил.:facepalm:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Турција дома нека си ги гледа работите,а не да се меша секаде, МКД и Грција сами ќе се договараат како да најдат решение околу спорот за името.. А Турција треба да престане со провокациите што ги сервисира преку Скопје,се со цел да ги наштети интересите на Грција и регионот.. Турција ако е регионален играч треба да помага за да се надминат споровите на балканските земји,а не да подгрева тензии кој бил во право или кој не бил.:facepalm:
me zabole stojko za gejlada i za nejzinite interesi

Kajgana Shop

На врв Bottom