Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување
Член од
18 септември 2011
Мислења
10
Поени од реакции
1
Сакам да прашам кои услови се потребни за да можам да ги размножувам моите тигрици(имам две пар се машко и женско) какво гнездо треба да направам со кои димензии читав несо дека требало некаква кутија со дупче колкаво да биде дупчето и што треба да има во него дали слама или несто друго ? Фала однапред :)

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Ало, смири прво малку. Се чита и со мали букви. Со големи можеш да добиеш само бан и за тебе и за папагалите.

1. Да си 100% сигурен дека имаш и машки и женски папагал. Тоа ќе знаеш откако ќе направат 6 месеци. Сега жолтиот може да биде било што. Премал е за да си сигурен дека е женско или машко.
2. За да се добијат мали папагали, големите треба да се околу или постари од една година. Така да, почекај наредната година.
3. да му даваш малку (многу малку) белка од варено јајце на папагалите (посебно на женскиот)
4. да му направиш посебна куќарка (полна со сено) која ќе ја поврзеш на кафезот. Види низ темава неколку страни поназад има слики

Член од
4 август 2011
Мислења
35
Поени од реакции
14
би сакал моето папагалче да го преместам у друга соба, па би сакал да знам дали таа промена би влијаела лошо вр него?:cool:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.431
Поени од реакции
87.094
би сакал моето папагалче да го преместам у друга соба, па би сакал да знам дали таа промена би влијаела лошо вр него?:cool:
Нема да влијае, само да има иста собна температура како во предходната кај што седел

Член од
28 септември 2011
Мислења
14
Поени од реакции
1
Мојата комшивка има папагал нимфа и е машки пол папаглачево има повеќе од 1 ипол година но не знае да лета нон стоп му е вртата од кафезот отворена и не бега не знае да лета само излегува од кафезов и ке прошета како кокошка :) низ станов и ке се врати не знаем зошто не може да лета има голем простор и голем кафез но пак ништо можеби се плаши? ве молим ако нешто знаете како да им помогнам на комшивката?

Член од
26 јули 2011
Мислења
79
Поени од реакции
45
Imam 2 nimfi masko i zensko gi imam veke nekolku meseci i uste ne se pripitomeni i veke stv nezz na koj nacin da postapuvam so niv :S ako ima nekoj sto moze da mi pomogne za sovet neka pishe. :) pozz

Член од
9 март 2010
Мислења
368
Поени од реакции
372
Imam 2 nimfi masko i zensko gi imam veke nekolku meseci i uste ne se pripitomeni i veke stv nezz na koj nacin da postapuvam so niv :S ako ima nekoj sto moze da mi pomogne za sovet neka pishe. :) pozz
Немај гајле друже, остај нека помине некое време. И јас имам нимфа, и еве веќе 5-6 месеци како ја чувам, али не дава со рака да ја чепкам. Ама он кога сака доаѓа застанува на мене, ме чепка по косата, и ред други работи. Не се секирај, ќе се опуштат...

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Мојата комшивка има папагал нимфа и е машки пол папаглачево има повеќе од 1 ипол година но не знае да лета нон стоп му е вртата од кафезот отворена и не бега не знае да лета само излегува од кафезов и ке прошета како кокошка :) низ станов и ке се врати не знаем зошто не може да лета има голем простор и голем кафез но пак ништо можеби се плаши? ве молим ако нешто знаете како да им помогнам на комшивката?
Никако како,кога ќе сака да лета папагалчето ќе си лета :)

Член од
26 јули 2011
Мислења
79
Поени од реакции
45
Немај гајле друже, остај нека помине некое време. И јас имам нимфа, и еве веќе 5-6 месеци како ја чувам, али не дава со рака да ја чепкам. Ама он кога сака доаѓа застанува на мене, ме чепка по косата, и ред други работи. Не се секирај, ќе се опуштат...
Ok fala :) ostanuva da cekame :D

Член од
2 октомври 2011
Мислења
194
Поени од реакции
29
Абе, имам нимфа папагал, веќе година и 3-4 месеци го иам, а он уште не се припитомил, ми застануе понекојпат на рамо, а не дава никако со раце да го фатам, ниту па, кога ке го пуштам сака да се врати во кафез, се враќа после 7-8 саата. Шо да му праам :S ?

Kajgana Shop

На врв Bottom