Не разбирам зошто се трудиш да им објаснуваш на овие неколкумина тука, кои изгледа како да се една иста личност со повеќе акаунти, или и да не се сеедно нејсе. Времето што го трошиш на нив е апсолутно залудно, бидејќи нивното разбирање не оди подалеку од сопствените ограничени перспективи. Едноставно омразата ги заслепува. Џабе муабет.
Тоа е исто како да му објаснуваш бои на слеп човек,залудно губење време.
Море шупелко една шупља. Ти првин во Турција иди бори се против воведување на се порадикален ислам, да не станат ко Авганистан, па после тука проповедај.
Па тоа беше муабетот дека во муслиманските држави нема услови за соживот и нема што луѓе од такви држави кај нас бараат ниту пак да финансираат што сакаат.
Kade vide deka go velicam komunizmot ziti se.
Ako site komunisti bile ateisti, ne znaci deka site ateisti se komunisti.
Не дека атеист, туку од другиот дел, каде кажуваш Русија претходно била тиња, дека комунизмот ги оправил.
Pa sega skoro bese ko izleze cel valkan ves za grckata ekonomija, nema ni deset godini, ke proglasuvaa bankrot, ke gi brkaa od Eu.
Grcija ti e ziv primer za mito i korupcija.
За мито (луѓето да откупуваат) не сум баш запознаен за тоа, ама знам за пример од Македонија, човек му пука филмот од системов наш, продава фирмата, иде во Грција да купи поголем плац, да изгради неколку куќи, да живее од рента и покрај море. Кажуваше, градоначалникот сам го контактирал, побарал не знам колкав износ пари (ама не нешто многу висок) за све подмачкано да иде.
Тоа со банкротот не значи дека има корупција, ама е прилично добар сигнал. Плус кај Грците исто како и кај нас, тие пари што ги должат, не се кај Грци, туку во странство, а политичарите што овозможиле тоа, добиваат мал процент.
Не знам дал би се согласил дека врз тој показател и Јапонија имаат голема корупција...
Si ima jako lobi, organizirano si ispolnuva se sto zamislile.
Нема врска лобито, туку државите што ја формирале стојат позади.