Пан-турцизмот на Ердоган во замав

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.097
Поени од реакции
23.563
Toa bese povekje diplomatski kazano za da ne me napnuvate vernicite, ali iskreno ocekuvav nesto povekje od DA. Rusija togas bese dupka, bukvalno dupka. Monarhija zaglavena vo feudalizmot. Nisto podobri ne se ni sega ako gi sporedime so bilo koja zapadnoevropska drzava. Toa se fakti mu se dopagjalo toa nekomu ili ne. Zboram za kvalitet na zivot, standard na obicniot gragjanin. Nisto podobri ne se nikoj od pravoslavnite drzavi, ni edna bez isklucok.
Ete popravi me ako gresam, kazi barem edna drzava so dominantno pravoslavno naselenie koja ne se davi vo mito i korupcija, zaostanatost...

Член од
6 ноември 2024
Мислења
288
Поени од реакции
468
Интересн факт е денеска дека Сад планираат буџет за јакнење на Кипарската Армија. Дури и вежби се планирани. Очигледно имаат индиции дека Ердо може да праи проблеми таму.
И грчкото министерство го зголеми буџетот за одбрана. Ердо јакне позиции со луѓе и опрема во Сирија, сака да ги бие курдите.
Како ќе му се смејам на оној турчинот кога ќе го изедат од Трамп :X3:

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.334
Поени од реакции
7.695
Ne e to bitno koj kolku zaminale tamu ili bilo kade , koj sto izmislil itn itn, za kvalitetot na zivot zboram, za standardot na obicniot covek. I togas i sega. Rusija bukvalno od feudalizam vo komunizam vleze. Ajde nas Turcite ni bile krivi, niv koj? I ne samo tie tuku i tie sto bile pod niv togas. Mizerija do mizerija i togas i denes, posebno pravoslavnite. Katolickite republiki posle raspadot na komunizmot se svetlosni godini napred vo kvalitet i standard sprema pravoslavnite. Ova e onaka edna moja zabeleska, sto ne znaci deka e tocna no nekako ne ke da e slucajno toa. Barem edna da delese, ama niti edna :cautious: .
90% од твојава забелешка не е точно.

Царска Русија напредувала многу повеќе од западните кралства на сите полиња, а народот плаќал и помали даноци, притоа не убивале милиони низ колониите, ко западните кралства.

Католичките држави каде имало комунизам точно е дека народ подобро живее него ли Рускиот, но тоа е благодарение што англо-саксонците им се соседи.

Не ми е чудно што го премолчуваш убивањето на милионите народ, претежно христијани, гледам сите премолчуваат, се прават на Тошо и атеисти и верници, ама да величиш комунистички систем, ептен треба да си наивен, не верувам дека врска немаш за основите и последиците од таков систем.

Grcija, i toa e dokaz za posledicite od komunizmot.
Според тебе во Грција нема мито и корупција или нешто погрешно читам?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.194
Поени од реакции
84.073
Пред некој ден имаше во Истанбул, христијани украсуваа некоја елка во парк, полиција ги чува од 100тина муслимани, кои биле против. Кај имаш тука знаци за толеранција, соживот.
Во Турција?
Абе имаш во видеоно што го постував во Германија и Британија како мора полиција да ги чува божиќните настани од муслиманите, со барикади за возила да не улетаат и слично.

А кај нас, да не ги фатеа овие, што ќе се десеше за Божиќов?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.097
Поени од реакции
23.563
90% од твојава забелешка не е точно.

Царска Русија напредувала многу повеќе од западните кралства на сите полиња, а народот плаќал и помали даноци, притоа не убивале милиони низ колониите, ко западните кралства.

Католичките држави каде имало комунизам точно е дека народ подобро живее него ли Рускиот, но тоа е благодарение што англо-саксонците им се соседи.

Не ми е чудно што го премолчуваш убивањето на милионите народ, претежно христијани, гледам сите премолчуваат, се прават на Тошо и атеисти и верници, ама да величиш комунистички систем, ептен треба да си наивен, не верувам дека врска немаш за основите и последиците од таков систем.

Според тебе во Грција нема мито и корупција или нешто погрешно читам?
Kade vide deka go velicam komunizmot ziti se.
Ako site komunisti bile ateisti, ne znaci deka site ateisti se komunisti.
Автоматски споено мислење:

Grcija, i toa e dokaz za posledicite od komunizmot.
Grcija ?
Me zaebavas sega ?
Grcija pred da vlezi vo Eu i da se doberi do Eu fondivite i kreditite koi ili ne gi vrati ili gi zloupotrebi maksimalno kolku so mozi , bese poprilicno nerazviena vo sekoj pogled. Pa duri i za evroto ne ispolnuvaa uslovi, i za toa izlazaja i pravea dubari. Jugoslavija bese Germanija za niv.
Pa sega skoro bese ko izleze cel valkan ves za grckata ekonomija, nema ni deset godini, ke proglasuvaa bankrot, ke gi brkaa od Eu.
Grcija ti e ziv primer za mito i korupcija.

Последно уредено:
Член од
6 ноември 2024
Мислења
288
Поени од реакции
468
Ne ke da e bas vo Turcite problemot. Vo veroispovesta barajte si ja greskata
Точно. Македонците од своето постоење се крволочни воини. Безверни и клети, го покорија секој непријател. Дојде оној закованиот и се си еба матер. Па ја почнаја Прва Светска војна итн итн да не раскажуваме историја.

Накратко, прав си и точен.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.981
Поени од реакции
1.211
Radikalniot islam vo isis forma e proizvod na SAD i zspadot, so toa da sme nacisto.
Ako gledame niz vekovite islamot i hristijanstvoto kako dominantni religii nikogas posebno ne koegzistirale. Verojatno niti edna religija ne se trpi so druga oti vo osnova religiite prvenstveno sluzat za kontrola na prosta narodna masa, a nikoj ne saka da mu cepkas vo medot. Taka da kolku zrtvi imalo pomegju katolici i protestanti, katolici i pravoslavni, pravoslavni i pravoslavni, evrei i hristijani, broj ne mu se znaj.
Lirata padna od mnogu prosta pricina, Turcija ne im igrase po voltite na zapadot. Ni trosenja, ni ne znam sto. I so toa da si nacisto.
Ne mora Turcija da ja zemas za primer. Zemi ja Japonija ako ti e poke kef. . Pocna da im se kurci na SAD i odma pocnaa ekonomskite zavrzlami. Zemi ja Germanija ako ti e polesno i posvezo.

Не разбирам зошто се трудиш да им објаснуваш на овие неколкумина тука, кои изгледа како да се една иста личност со повеќе акаунти, или и да не се сеедно нејсе. Времето што го трошиш на нив е апсолутно залудно, бидејќи нивното разбирање не оди подалеку од сопствените ограничени перспективи. Едноставно омразата ги заслепува. Џабе муабет.
Тоа е исто како да му објаснуваш бои на слеп човек,залудно губење време. :toe:

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.030
Поени од реакции
4.020
Исламот е плодна почва за тероризам, затоа што цела таа религија е заснована на тероризам, зашто сад и западот не пробат да радикализираат христијани или будисти да прават злосторства во име на религијата како што тоа го прават муслиманите?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.230
Поени од реакции
30.447
Grcija ?
Me zaebavas sega ?
Grcija pred da vlezi vo Eu i da se doberi do Eu fondivite i kreditite koi ili ne gi vrati ili gi zloupotrebi maksimalno kolku so mozi , bese poprilicno nerazviena vo sekoj pogled. Pa duri i za evroto ne ispolnuvaa uslovi, i za toa izlazaja i pravea dubari. Jugoslavija bese Germanija za niv.
Pa sega skoro bese ko izleze cel valkan ves za grckata ekonomija, nema ni deset godini, ke proglasuvaa bankrot, ke gi brkaa od Eu.
I od tie muabeti grcija uvo ne ja boli, prodolzuva da si koristi fondovi, i pokraj toa cela EU i gi ispolnuva zelbite, na primer nateraa zemjava da si go smeni imeto. Si ima jako lobi, organizirano si ispolnuva se sto zamislile.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.334
Поени од реакции
7.695
Не разбирам зошто се трудиш да им објаснуваш на овие неколкумина тука, кои изгледа како да се една иста личност со повеќе акаунти, или и да не се сеедно нејсе. Времето што го трошиш на нив е апсолутно залудно, бидејќи нивното разбирање не оди подалеку од сопствените ограничени перспективи. Едноставно омразата ги заслепува. Џабе муабет.
Тоа е исто како да му објаснуваш бои на слеп човек,залудно губење време. :toe:
Море шупелко една шупља. Ти првин во Турција иди бори се против воведување на се порадикален ислам, да не станат ко Авганистан, па после тука проповедај.

Во Турција?
Па тоа беше муабетот дека во муслиманските држави нема услови за соживот и нема што луѓе од такви држави кај нас бараат ниту пак да финансираат што сакаат.

Kade vide deka go velicam komunizmot ziti se.
Ako site komunisti bile ateisti, ne znaci deka site ateisti se komunisti.
Не дека атеист, туку од другиот дел, каде кажуваш Русија претходно била тиња, дека комунизмот ги оправил.

За мито (луѓето да откупуваат) не сум баш запознаен за тоа, ама знам за пример од Македонија, човек му пука филмот од системов наш, продава фирмата, иде во Грција да купи поголем плац, да изгради неколку куќи, да живее од рента и покрај море. Кажуваше, градоначалникот сам го контактирал, побарал не знам колкав износ пари (ама не нешто многу висок) за све подмачкано да иде.
Тоа со банкротот не значи дека има корупција, ама е прилично добар сигнал. Плус кај Грците исто како и кај нас, тие пари што ги должат, не се кај Грци, туку во странство, а политичарите што овозможиле тоа, добиваат мал процент.
Не знам дал би се согласил дека врз тој показател и Јапонија имаат голема корупција...

Si ima jako lobi, organizirano si ispolnuva se sto zamislile.
Нема врска лобито, туку државите што ја формирале стојат позади.

Kajgana Shop

На врв Bottom