Падна малезиски авион во Украина.

• Креатор на темата templar55
  • Време на започнување

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.908
Поени од реакции
13.036
@Let 3
Се тоа океј. Мене ми е зошто од МВР на Украина лажат и фабрикуваат вести.
Аваков за ова видео имаше изјавено дека снимката е од Краснодрон. И дециден беше дека е на бунтовниците.
Во Краснодрон нема салон БОГДАН ниту пак во Тореж ниту во Снежное.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
@Let 3
Зато шо е војна и се се користи за своја корист.
секогаш пропагандата е едно од најсилните оружја во војната, да подигнеш сопствен морал, да урнеш неприателски морал да обезбедиш сојузници да обесхрабиш сојузници на неприателот..... Создавање на глобално мислење во светот во врска со некој конфликт е пола победа на бојно поле.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
@Let 3
Аваков за ова видео имаше изјавено дека снимката е од Краснодрон. И дециден беше дека е на бунтовниците.
Во Краснодрон нема салон БОГДАН ниту пак во Тореж ниту во Снежное.
Дај прво линк од веста на украинското МВР која викаш дека е лажна и фабрикувана.

И невозможно е во Краснодар да има билборд реклама за авто салонот Богдан во друг град во близина?
Првин сигурен беше дека е во Красноамеријск, па кога те фатив во манипулација, сега па не е во Краснодар. Дури и да не е, се работи за билборд реклама, не за самиот салон.

Ја срамиш руската пропагандна машинерија.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
:pos::pos::pos:
Со вакви финти ни мали деца веќе не се лажат.
Dosta be pa ti..Izigravash nekakva CIA ovde i sledish Bulkovi niz cela teritorija na Ukraina, se shto nekoj ke objavi bilo fake, samo tvojata "istraga" e verodostojna. 24/7 si ovde i samo postirash i shirish poluvistini i nedokazhani "fakti" Tolku li dobro te plakjaat da mu se nevidi. Ve fakja ochaj i veke ne znaete shto lajna da postirate na forumi, tvitovi, fejsbukovi.
Seto toa tie badijala, nikoj ne te svakja seriozno, si ja utnal cela rabota. Starite trikovi so "ako edna laga ja povtoruvash dovolno dolgo, ke stane vistina. This time around you've got to do much better, starite trikovi nitu kaj mali deca veke ne uspevaat.:drk:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Dosta be pa ti..Izigravash nekakva CIA ovde i sledish Bulkovi niz cela teritorija na Ukraina, se shto nekoj ke objavi bilo fake, samo tvojata "istraga" e verodostojna. 24/7 si ovde i samo postirash i shirish poluvistini i nedokazhani "fakti" Tolku li dobro te plakjaat da mu se nevidi. Ve fakja ochaj i veke ne znaete shto lajna da postirate na forumi, tvitovi, fejsbukovi.
Seto toa tie badijala, nikoj ne te svakja seriozno, si ja utnal cela rabota. Starite trikovi so "ako edna laga ja povtoruvash dovolno dolgo, ke stane vistina. This time around you've got to do much better, starite trikovi nitu kaj mali deca veke ne uspevaat.:drk:
А што придонесе ти за оваа тема?
Кои докази, тврдења, теории, хипотези, какви информации ти придодаде на оваа тема?
Па уште изиграваш шериф и ќе заќутуваш.
Ако имаш нешто за темата да пишеш пиши, темава не е тука за лични напади, shitposting у играчница, сериозни теми се тука.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.908
Поени од реакции
13.036
Овој Игорче колку се напнува. Еве бе пријателче. Иако си ми на игнор листа морам да ти одговорам, гледам се напнуваш многу.
Аваков.
Arsen Avakov
Yesterday at 3:32am · YouTube ·
Подразделенијами скрытого наблјуденија МВД Украины сегоднја 18 ијулја в 4.50 утра зафиксирован тјагач с загруженным гусеничным ракетным комплексом , двигајуштијсја по направленију через Краснодон, в сторону границы с Россијској федерациеј.

Бтв како тоа си ме фатил во маниупулација?
Јас според видеото ти велам дека е од Krasnoarmeysk видеото.
Си измешал ти лекарставата утрово.
Повеќе не навлагам во дискусии со тебе.

Чекам потврда од Аваков пошто нели министерство за внатрешни работи е. Не може со вакви снимки да се тврди дека прорусите го направиле тоа.

Последно уредено:
Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Овој Игорче колку се напнува. Еве бе пријателче. Иако си ми на игнор листа морам да ти одговорам, гледам се напнуваш многу.
Аваков.
Arsen Avakov
Yesterday at 3:32am · YouTube ·
Подразделенијами скрытого наблјуденија МВД Украины сегоднја 18 ијулја в 4.50 утра зафиксирован тјагач с загруженным гусеничным ракетным комплексом , двигајуштијсја по направленију через Краснодон, в сторону границы с Россијској федерациеј.

Бтв како тоа си ме фатил во маниупулација?
Јас според видеото ти велам дека е од Krasnoarmeysk видеото.
Си измешал ти лекарставата утрово.
Јас те прашав како од видео на кое се гледа само билборд и бандера дојде до заклучок дека видеото е снимено во Красноармејск, ти излезе со Богдан салонот и страната на која може да се види дека таков салон има во Красноармејск.
Манипулацијата е тоа што ти ‘заборави‘ да спомнеш дека Богдан авто салони има по повеќето градови во Украина и Богдан сам по себе ништо не докажува.

И повторно те прашувам затоа што не ми одговори, дури и во Краснодар да нема таков салон, зар невозможно е во Краснодар да има билборд кој го рекламира тој салон?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.446
Поени од реакции
11.366
Јас те прашав како од видео на кое се гледа само билборд и бандера дојде до заклучок дека видеото е снимено во Красноармејск, ти излезе со Богдан салонот и страната на која може да се види дека таков салон има во Красноармејск.
Манипулацијата е тоа што ти ‘заборави‘ да спомнеш дека Богдан авто салони има по повеќето градови во Украина и Богдан сам по себе ништо не докажува.

И повторно те прашувам затоа што не ми одговори, дури и во Краснодар да нема таков салон, зар невозможно е во Краснодар да има билборд кој го рекламира тој салон?
ете он неможе да потврди ама па ни ти неможеш да потврдиш дека билбордот е таму, што значи и ти неможеш да си сигурен и сеа доаѓаме до моментот зашто на тебе да ти се верува а на него не?

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.722
Поени од реакции
21.270
ете он неможе да потврди ама па ни ти неможеш да потврдиш дека билбордот е таму, што значи и ти неможеш да си сигурен и сеа доаѓаме до моментот зашто на тебе да ти се верува а на него не?
на Игорче исцелител секогаш може да му се верува ... нели гледаш дека дечкото е упатен .. и ако ви треба инфо за салонот за коли што го спомнувате прашајте го Игорче исцелител .. он еднаш имаше сервисирано Тенк во еден од салоните кога беше на турнеја низ украина !!!

btw еве излезе и слика од бук-от кој го собори авионот .... еве и игорче ќе потври дека е ова е тој бук само тука е со 4 проектили и е сликан пред да го собори авионот.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.737
Поени од реакции
42.329
да не беа игорче и спероу немаше 5 страни да се испишат до сега, они се секогаш тука да ја застапуваат правдата.

А

Атлантист

Гостин
Киев: Имаме „релевантни докази“ дека Руси го собориле малезискиот авион
Украинските власти денеска соопштија дека располагат со „релевантни докази“ оти малезискиот авион што се урна во четвртокот во источна Украина, бил соборен од ракетен систем со кој управувале руски државјани.
19.07.2014 15:44:17

Украинските власти денеска соопштија дека располагат со „релевантни докази“ оти малезискиот авион што се урна во четвртокот во источна Украина, бил соборен од ракетен систем со кој управувале руски државјани.
- Имаме релевантни докази дека овој терористички чин е извршен со помош на Руската Федерација. Знаеме дека тимот на (ракетниот) систем бил составен од руски државјани, изјави раководителот на украинската контраразузнавачка служба Виталиј Најда.

Тој воедно побара од Русија да и ги достави на Украина „имињата на луѓето од тимот“, кој според него го соборил авионот, со цел да може да бидат сослушани од украинските власти.

http://www.vesti.mk/read/news/2597470/865271/kiev-imame-relevantni-dokazi-deka-rusi-go-soborile-maleziskiot-avion

Ова е официјална изјава пренесена од повеќе портали.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.908
Поени од реакции
13.036

Конфузна е цела работа.
Еве ја улицата од кординатите. Еве го и билбордот само што е свртен. На исто место каде што поминува возилото со букот има билборд.
Може јас сум смешен, но сериозно министерство за внатрешни работи не прави вакви фејлови. Ако се сигурни излагаш и потврдуваш. На прорусите тогаш им останува само прстот вуста.

Кога сме кај пропагандата. Овие од ДНР на твитер ги пастираа овие слики.
Првата.

Втората.

Е сега нели логички ако се освоени ќе имаше припандници на бунтовнците на сликиве. Немаше да се користат слики направени во 2011.
Еве линк. Отворете ќе ги најдете двете слики.
http://vk.com/album-22680516_124376447

Па овие дотичните од западниве медиуми тоа чекаа. А глупавите проруси самите се избламираа и им дадоа матерјал.

На видеото со буковите главите на проектилите се бели. А овие како што гледам дури и да биле освоени од бунтовниците како што се гледа се црвени.

Единствен Бук кој што мислам дека е во рацете на бунтовниците е овој.

Но и тоа е под знак прашалник. Букот со број 312 е виден во колона со други возила од системот БУК дури на 9ти март. Во Горловка.

За вољата на вистината жално е за сите погинати. Уште пожално е што нивната смрт ќе биде искорситена за убиство на уште повеќе невини цивили.
И што ќе се искористи во политички цели.
Киев напаѓа а до сега едно видео и тоа сомнително имаат истакнато.

Најдобро да ја сочекаме цела истрага пред да обвинуваме било кој.Таков беше мојот став при мојот прв пост околу трагедијава, така останува и сега.

Да потсетам до сега во Украина погинаа над 500 недолжни цивили.
И нивната смрт е вредна за иста реакција од сите страни.
Минатата година Нато сојузниците беа спремни да ја рашпараат Сирија поради наводно користење на хемиско оружје. Имаше експертиза од лица истражители. На крај што се испостави? Дека бунтовниците го испланирале сето тоа. Каква ли само пропаганда имаше во западните медиуми тогаш. Што ги прави различни па сега?

А

Атлантист

Гостин
Не знам што се замарате со тие слики и вести од твитер. Јасно е дека има пропаганда и од двете страни.
Ќе има официјална истрага, Украјна најавува докази. Да почекаме официјалниот став на Русија за таквите докази. Ако соработуваат двете страни ќе има разврска некаква. Ако не, ќе остане како и досега на префрлање на вината, што е жално но сепак да се надеваме дека свеста ќе им проработи.

Kajgana Shop

На врв Bottom