ПРОТЕСТ ПРОТИВ МЕНУВАЊЕТО НА УСТАВНОТО ИМЕ! ВТОРНИК, 18:00, плоштад МАКЕДОНИЈА!

Статус
Затворена за нови мислења.

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
абе луѓе падна нетот до таму стигнав
ебан оннет .
грешка.
референдум е само парафраза на генералката што треба да ја удриме на тоа антимакедонците.
 
Член од
25 септември 2007
Мислења
1.436
Поени од реакции
45
НЕ СМЕЕМЕ ДА ДОЗВОЛИМЕ ДА ИМА РЕФЕРЕНДУМ, ПА МАКАР И НАТО И ПАТО И ГРУЈО И ШАТО
 
Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
41
abe mali! vladata si e na mesto mnogu! vladata ne saka da menuva ime grcija saka! zatoa ambasadata mi e kriva -grckata!
 

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Абе референдум, цела албанска нација ќе гласа ЗА!
жими све он нет ги утепав,
ме ебава нетот цела вечер.
десет пати се исправив.
нема референдум за името,
парафраза е за чистката.
 

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Реков АКО :)
Ама еј замисли да има, овие шитариве сите ќе гласат ЗА прифаќање. Ама ај на весници ништо да не веруваме :\
 

neo-geo

The Empire Strikes First!
Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
ako se vodime po filozofijata deka drzavava ne sme ja nasledile od nasite predci nego sme ja pozajmile od tie sto doagjaat , ondak mnoooogu lesno ke se odlucime kako ke se vikame

ke ni bide jasno ko den, deka NE NI TREBA DA RAZMISLUVAME na drugo ime sem MAKEDONIJA
 

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
И дојде часот...

Клуч.

Засега
:)


п.с. Ај Ивана имала нешто да ви каже...
Отворено на ептен кратко.
 

Dadence

sweet devil
Член од
3 февруари 2007
Мислења
390
Поени од реакции
2
Еве и јас да се изјаснам на самиот крај...


Фала на сите кои ја подржаа иницијативата!!!

THE YOUTH SAYS MACEDONIA!!!!!!
 

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
Серпико, дај бе да дотераме 100-ка. И така тука е муабетот.
 

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Кажано е многу, сосема доволно. Еве и Ивана ви рече Фала.
Ако има нешто итно битно, ќе бидете информирани.



Закључ :)
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
Абе луѓе не знам што толку вреѓате по луѓето што биле пред амбасада . Јас сум сигурен дека сите што биле пред амбасада биле со најдобра намера . И демек Грција да не ја каменувавме на амбасадата ќе не признаеше под името Македонија . Мене искрено ми е преку глава од таа цивилизираност . Затоа сме дојдени до ова ниво што сме денес .
Не стигнав порано да искоментирам на темава, па ќе го сторам тоа сега, дека неможам да оставам така да ми помине ... може Боби?:toe:

Имаше еден мал милион постови на кои сакав да одговорам, но ете еден одбрав, за да не бидам предосадна, иако и вака ќе сум, ама ај, ми тежи ...
Да кажам значи зошто се вреѓаат луѓето пред амбасадата т.е. ете зошто јас ги вреѓам. Присутните таму не беа луѓе едноставно!
Кога тргнав накај плоштад, бидејќи малку доцнев, пресретнав толпа народ која беше упатена накај грчка амбасада, па неупатена кои се тие - тргнав по нив. Кога стигнав таму, забележав многу наоружани специјалци од што страшно се преплашив. Толпата беше многу гневна и гласна, па многу се збунив дека ништо не ми се поклопуваше со тоа што знаев дека треба да се случува. Беше составена од дечурлана и шмизли недораснати, а чат-пат имаше и по некој напатен старец.
Кога почнаа да извикуваат пароли, уште повеќе се зачудив. Застанале пред грчка амбасада, со цел да искажат несогласување околу можната промена на името, а сите пцуеа по албанците. Толку гнасни пароли јас не сум слушнала досега! И се` одеше така ... неколку пати громогласно се извикуваше "курва Бакојани", после "умрете Албанци".

Друго важно за Ѕвер кој шири лаги. Специјалците беа повеќе од трпеливи. Бев блиску до нив и слушав што се` трпеа. Директни навреди и пцовки, на кои ладно реагираа. Се пуштија по толпата кога почнаа да фрлаат камења, после што и луѓето се разбегаа. Што требаше бе дете на тоа да прават? Абе јас да бев на нивно место немаше да ве оставам и подалеку да седите ни минута повеќе. Згора на тоа и на сите по ред по некој шамар ќе ви залепев. Како не ви беше срам на тие од првите редови да го правите тоа што го правевте? Името ве интересираше вас или Албанците ваши непреболени? Знаевте воопшто зошто сте таму? Кога не сте дораснати за таква работа, што воопшто расипувате нешто добро организирано? Незнаете еднаш да сте сложен и мирен народ без да се истурате со навреди и насилство? Срам ми е од вас!!!
Неможам да заборавам како пискаа шмизлите недораснати на специјалците ... бегајте бе пичка ви матер да влеземе и да ја запалиме амбасадата ... незнам како издржав да не им ги искубам косите, недоквакани едни.
Исто и сцената кога решив крајно да си одам од тој хаос (поради кој се пцуев што воопшто дојдов) ... се собрале петтоодделенци и демолираат еден нов автомобил, кој беше на сосем друга страна од амбасадата, од некој нормален граѓанин ... кршат децава и се радуваат! Опцув нешто од мака и заминав ... страшна некултура и незнаење!

Нема зборови со кои можам да го искажам мојот гнев кон тој вандализам, а и новинарите после настанот. Па една снимка не видов од плоштад каде што имаше прекрасна атмосфера. Ќе си пукнам од мака што стигнав пред самиот крај и наместо тука присуствував на најлошото можно место во тие моменти.
Од тоа малку што го видов и од тоа што ги знам луѓето кои тоа го организираа можам да кажам само чиста десетка за се` што успеавте и што направивте. Вие сте тие што треба да се гордеат, а сите останати кои чекаа на ТВ да видат нешто и бараа изговор да не дојдат, нека се срамат и нека не се осмелат да се наречат некогаш МАКЕДОНЦИ! Тоа што немаше многу луѓе не е до организацијата ... цела Македонија знаеше, а немаше масовност затоа што тоа е реалната слика за тоа колку можеме да се обединиме во ваков важен момент. Затоа сме дојдени до ова до што сме ... почнувам да мислам дека си го добиваме тоа што си го заслужуваме.

п.с. 90% од луѓето на кои им кажав за протестот и ги повикав ме исмејуваа, ме заебаваа и ми кажуваа како не би се замарале со тоа наместо да си кулираат некаде на кафе или општо да џаболебарат по дома. Еден најинтересен коментар да издвојам ... "Ако сакаат и Петко нека не викаат, само да влеземе во ЕУ и да можам да си одам каде сакам". :uvo: :uvo: :uvo:

п.с.2 Е многу ме изиритира детето што коментираше цело време од тераса ... од Скопје си, знаеше за протестот и не појде на плоштад?:uvo: Зошто? Поинтересно ти беше да посматраш и да се смееш од страна на глупости? Јас цела болна од Струга се завлеков, а ти неможеше пет чекори да изодиш ... страшно.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom