ПРОГРАМИРАЊЕ И ПРОГРАМСКИ ЈАЗИЦИ

Статус
Затворена за нови мислења.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
bad_boy напиша:
am kaj da go najdam????Aj ako mozit pp
Microsoft Visual Studio 2005 е 2.5 гига! :uvo: Да не сакаш на маил да ти го пратат:pos2: Побарај кај што продаваат цд-ња, би требало да го имаат. Или па на торенти влечиго 2-3 дена

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
deXterche напиша:
Microsoft Visual Studio 2005 е 2.5 гига! :uvo: Да не сакаш на маил да ти го пратат:pos2: Побарај кај што продаваат цд-ња, би требало да го имаат. Или па на торенти влечиго 2-3 дена
Ја го спуштав тријал (90-дневна) верзија од серверите на Microsoft и траеше цел месец, ама спуштав само дење, ноќе не го оставав уклучен.

bad_boy

Шчо САќАШ Мори
Член од
25 јануари 2007
Мислења
292
Поени од реакции
6
em brat to e.Kje pobaram negde

Дали програмирање во вб помага за ц++?значи ако научам вб дали после лесно кје ми ојт ц++?

Член од
14 февруари 2007
Мислења
24
Поени од реакции
1
bad_boy напиша:
em brat to e.Kje pobaram negde

Дали програмирање во вб помага за ц++?значи ако научам вб дали после лесно кје ми ојт ц++?
Помага како не помага... Ако VB го совладаш објектно ориентираното програмирање, во C++ не би требало да имаш никаков проблем... Начинот на размислување е ист, само различни се правилата со кои се запишуваат наредбите... Доколку знаеш во VB што е класа, објект, својство на објект, наследност, полиморфност итн итн, ќе ти биде релативно лесно да го совладаш C++... Значи доколку го имаш разберено концептот за објектно ориентирано програмирање, понатамо би било лесно да научиш било кој објектно ориентиран јазик (C++, Java, Perl, Delphi итн)... :je:

Член од
14 февруари 2007
Мислења
24
Поени од реакции
1
bad_boy напиша:
kazete kakov mi e mojon bre pls.I kade da najdam takvi buttons za vb 6.0
Еве ова ќе ти послужи... Не ти требаат никакви додатни контроли... Само треба да го натераш Windows XP да ги “црта“ контролите во стилот на XP... :D

bad_boy

Шчо САќАШ Мори
Член од
25 јануари 2007
Мислења
292
Поени од реакции
6
Abe a nema nekoja programa ili patch?Mislam ne kje go pamtam kodov!

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Каков код да памтиш?

Ова е модул... Custom Control, само го ставаш и го повикуваш како контола

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
E па, ако не ме разбра..... нема што да бараш во Кустом Копчиња....

Додека не навлезеш добро.... Ова ти е одлично:

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
bad_boy напиша:
Еј ај те молам објасни како се користи?
Горе имаш упатсво од Димитар, многу е просто, ама еве ти уште еднаш за во случај да не го имаш видено:
Димитар напиша:
Ова е модул... Custom Control, само го ставаш и го повикуваш како контола
Мислам дека е лесно...

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
bad_boy напиша:
Еј ај те молам објасни како се користи?
Немам ВБ и не ми текнува како одеа точно работите... но, на ист начин како што додаваш некоја форма, барај Class Module (мислам дека беше така) и отвори го ова што го симна... после во Тулбарот ќе ти се појави ново копче....

Eве страна за учење.... http://www.devdos.com/vb/lesson1.shtml

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom