Microsoft Visual Studio 2005 е 2.5 гига! :uvo: Да не сакаш на маил да ти го пратат:pos2: Побарај кај што продаваат цд-ња, би требало да го имаат. Или па на торенти влечиго 2-3 денаbad_boy напиша:am kaj da go najdam????Aj ako mozit pp
Ја го спуштав тријал (90-дневна) верзија од серверите на Microsoft и траеше цел месец, ама спуштав само дење, ноќе не го оставав уклучен.deXterche напиша:Microsoft Visual Studio 2005 е 2.5 гига! :uvo: Да не сакаш на маил да ти го пратат:pos2: Побарај кај што продаваат цд-ња, би требало да го имаат. Или па на торенти влечиго 2-3 дена
Помага како не помага... Ако VB го совладаш објектно ориентираното програмирање, во C++ не би требало да имаш никаков проблем... Начинот на размислување е ист, само различни се правилата со кои се запишуваат наредбите... Доколку знаеш во VB што е класа, објект, својство на објект, наследност, полиморфност итн итн, ќе ти биде релативно лесно да го совладаш C++... Значи доколку го имаш разберено концептот за објектно ориентирано програмирање, понатамо би било лесно да научиш било кој објектно ориентиран јазик (C++, Java, Perl, Delphi итн)... :je:bad_boy напиша:em brat to e.Kje pobaram negde
Дали програмирање во вб помага за ц++?значи ако научам вб дали после лесно кје ми ојт ц++?
Еве ова ќе ти послужи... Не ти требаат никакви додатни контроли... Само треба да го натераш Windows XP да ги “црта“ контролите во стилот на XP...bad_boy напиша:kazete kakov mi e mojon bre pls.I kade da najdam takvi buttons za vb 6.0
Горе имаш упатсво од Димитар, многу е просто, ама еве ти уште еднаш за во случај да не го имаш видено:bad_boy напиша:Еј ај те молам објасни како се користи?
Мислам дека е лесно...Димитар напиша:Ова е модул... Custom Control, само го ставаш и го повикуваш како контола
Немам ВБ и не ми текнува како одеа точно работите... но, на ист начин како што додаваш некоја форма, барај Class Module (мислам дека беше така) и отвори го ова што го симна... после во Тулбарот ќе ти се појави ново копче....bad_boy напиша:Еј ај те молам објасни како се користи?