Cappie
Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
- Член од
- 29 мај 2008
- Мислења
- 1.914
- Поени од реакции
- 307
Ај јас да кажам како пројдов таму, да не викате дека ништо не споделуваме )) Кај Кандикјан бев, поголемиот дел од прашањата беа практични, а не теоретски, дефиниции како обично. Ако седнеш да го научиш, ама не да го набубаш, туку да сфатиш за се што и како се работи воопшто нема да имаш проблем. Плус, сега не знам како е, ама кога беше Стојков асистент (ах, дете златно, го пуштивме да фати свет) на консултациите ни кажа буквално се што треба, а што не. После тоа седнав да учам, и без мака положив.да, затоа тој предмет го жртвувам, за први колоквиуми воопшто и нема да го спремам! Не дека ми изгледа толку тежок колку што ми е антипатичен самиот предмет.....
Ај и тука да кажам...Лани сите се мислевме од кај да учиме, дали книга, дали закон, дали само од прашањата...После јас увидов дека книгата буквално само го обработува законот, и учев од книга. Исто, ги читнав и тоа прашањата. Не изгледаше баш лесно кога учев, многу работи има, ова вака, тоа така...арно ама, кога ми го дадоа тестот, од 5 понудени одговори, 4 воопшто не беа поврзани со право на друштвата. Дури 2 од тие 4, воопшто не беа поврзани со правото. Тоа на повеќето прашања, додека на многу малку имаше од 5 понудени дури 2 да се поврзани со правото на друштвата, па да може да се замислиш. Така да, ако е исто, поминете си книгата или законот и ич да не се секирате. Ќе бидете изненадени од тежината на тестот!!!ајде ќе сркаме по право на друштва (( зашо само мене ми изгледа толку тешко дека ќе е на колоквиум ???
ајде :salut: