Очи широко затворени

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Добро темава мислам дека е за во мистерии,ако грешам тогаш можи слободно да ме исправите и да ја преместите.Ме интересира потеклото на музиката од филмот Очи широко затворени инаку вонвременско остварување на Стенли Кјубрик.Посебно можи да се стави акцент на јазикот во песната што ја пее тој таму во црвената наметка,а можи и да се дискутира и н за филмот, еве го клипчето.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
So e misterija tuka ?
Преводот од текстот на песната и неговото значење.Кој јазик е тоа?Дали е специјално за филмот направена или е плагијат или оригинал од нешто.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Имајќи го во предвид Кјубрик и неговите дела, тешко е истово да е плагијат, гарант ова е некој култен обред, јазикот е налик на латински... додавајќи го Круз во сцената, скиентисти можеби ?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Не,мислам дека прочитав негде дека е многу сличен на Романскиот јазик,ама не можам да го најдам значењето па затоа и ја отворив темава,можеби некој знае повеќе од мене.Инаку филмот е уметничко дело па мора да има некој композитор на музикава,според мене не е некој таен обред во оригинал туку сето тоа е фикција напумпана да изгледа реално страшно.

R

Razorblade Kiss

Гостин
Има елементи на хинду во филмот. Она Ithu kadala, ithu naragama? значи-Дали е љубов,или пекол.
Заликува на латински,но не е латински со сигурност кажувам.Барем јас не сум се сретнала со податок што би можело да биде.
А обредите,поточно практикувањето секс со странци во големи собири на филмов заликуваат на обредите на масоните.
А песната е адаптација на Романска црковна песна(ортодоксна).Ја имав негде изведувачката ама за жал сега којзнае каде е тој податок.
одличен филм,одамна ми е еден од омилените.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Еве ти ги информациите за музиката.

Soundtrack: Masked Ball

Натаму, наоѓај сам информации за детално да откриеш... ако не, ние сме овде.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Има елементи на хинду во филмот. Она Ithu kadala, ithu naragama? значи-Дали е љубов,или пекол.
Заликува на латински,но не е латински со сигурност кажувам.Барем јас не сум се сретнала со податок што би можело да биде.
А обредите,поточно практикувањето секс со странци во големи собири на филмов заликуваат на обредите на масоните.
А песната е адаптација на Романска црковна песна(ортодоксна).Ја имав негде изведувачката ама за жал сега којзнае каде е тој податок.
одличен филм,одамна ми е еден од омилените.
Омилен,не можам да го опишам како омилен за мене туку дека некако се издвојува од другите филмови.Инаку кога првпат го гледав ми беше некако досаден се додека не влезе Том Круз во вилата па бев малку запрепастен.Па мораше да го гледам по втор пат за малку да го разберам.Ви благодарам на сите за информациите.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.750
Поени од реакции
1.014
Музиката која е на сцената со таканаречените масонски оргии во филмот е од единствената опера која Лудвиг ван Бетовен ја напишал...операта се вика Fidelio , а јазикот на стиховите треба да е или латински или италијански...ако се сеќаваш на филмот и лозинката за влез во куќата беше Fidelio
П.С. Не гледам ништо мистериозно во музиката од конкретната сцена

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Музиката која е на сцената со таканаречените масонски оргии во филмот е од единствената опера која Лудвиг ван Бетовен ја напишал...операта се вика Fidelio , а јазикот на стиховите треба да е или латински или италијански...ако се сеќаваш на филмот и лозинката за влез во куќата беше Fidelio
П.С. Не гледам ништо мистериозно во музиката од конкретната сцена
Па музиката и онака нема некоја голема мистериозност, туку тоа каде и како се употребува - обредот е тоа мистичното :)

Член од
12 март 2009
Мислења
205
Поени од реакции
13
Ако може некој да ми каже за што поточно се работи филмов , доста интересно ми се виде тоа на клипчето па се размислувам да го гледам :pipi:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ако може некој да ми каже за што поточно се работи филмов , доста интересно ми се виде тоа на клипчето па се размислувам да го гледам :pipi:
Гледај го филмот нема потреба некој да ти го раскажи, па после можиш да си донесиш независна одлука за него. Гледан ми е мене неколку пати ама не сакам да ти го раскажам, моја препорака ти е гледај го навечер поголем ефект има.

Член од
23 ноември 2008
Мислења
302
Поени од реакции
10
Филмот е нешто ептен закон! Исто и јас, не ми беше баш ок филмот, пред да флезе Том Круз во вилата па после почнав да се интересирам ... Инаку музиката и тие гласовите директно во мозок ме удрија кога ги слушав првиот пат мн језиви се, а и маскираните какви движења имаат ауу!

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Филмот е нешто ептен закон! Исто и јас, не ми беше баш ок филмот, пред да флезе Том Круз во вилата па после почнав да се интересирам ... Инаку музиката и тие гласовите директно во мозок ме удрија кога ги слушав првиот пат мн језиви се, а и маскираните какви движења имаат ауу!
Ама кога ќе се соблечат дел од маскираните ауууууу, сето манекенки се :vozbud::vozbud::vozbud:. Инаку пишав дека намерно страшен е правен.

Kajgana Shop

На врв Bottom