Оценки без учење

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Сигурно има ученици кои поминуваат со врски, некои не ги стануваат да одговараат преку цела година, или цела година влечат двојчиња и тројчиња, а на крај гледаш сите петки си ги има без многу труд.

Сигурно ги осудувате ваквите поделби, но како против ова? Сите знаеме да се буниме за било што, но никој не знае да превземе нешто против тоа. Кој ученик станал и се побунал што тој до тебе поминува со врски?

Се тешите со тоа дека никој не може да ви го земе знаењето и дека заслужено сте добиле макар и тројче на стаклени ноџиња?
Како реагираат оние кои поминуваат со врски? Дали барем си признаваат дека поминуваат туку-така или негираат?

Сте фатиле врски кај некој професор?

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Јас стално добивав оцени без учење (за во средно зборам) Ама не поради врски. Сигурно тие што не ме знаат ке си речат овој добивал оценки на лепота, ама тие штоме знаат се сигурни дека нема шанси да добијам оценка поради тоа :icon_lol: :icon_lol:

Ми ставале двојки само за да не си имаат работа и преку лето со мене, да се отерасат што побрзо зашто гомно табиет сум бил :icon_lol: (со извинение кон понежниот пол)

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Врски! Постоеле и ќе постојат. Се додека ние ги стимулираме тие ќе си живуркаат. На времето (ја кога бев средно) имаше вакви коментари
”Е`бати професор у средно ако не возиш Голф”.
Значи кој знаел да си го матерјализира тоа си го правел. Денес откако се што можевме сведовме на најмизерни гранки ни се случи феномен. Се е мизерно а врските ни расцветаа како никогаш досега. Денес или си глуп или си стечаец ако не фаќаш врски у школо.
Како да се бориме со оваа појава и дали некој реагира или има намера да реагира против тоа.
Прво и основно што треба да се избориме во нашите глави со сваќањето дека ни требаат врските за да си го олесниме животот.
Ако го оствариме ова реакциите кои ќе следат ќе имаат цел, во спротивно бадијла се. Може некој копиљ од последна клупа да се буни колку сака зашто он има 4ка а некој дудук без да фати книга има 5ка, ако сакам да го изведам тоа да биде "by the book" ќе го изведам и ќе им ја затнам устата на сите а врската ќе си пројде. Значи главниот проблем е во нас самите и во севкупното опкружување во кое живееме(живуркаме).

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
FortunE нагласив во други теми дека никогаш не лажам па така да јасно и гласно ќе кажам овие години значи од 6 до 8 имав премногу врски во тоа школо зашто мајка ми предаваше а во 8 завршив со две 4 а сега во средно кај што учам сум со 2 (оценка) и тоа ед двај ама пак имам врски и тоа повеќе врски отколку во осмолетка и за денешно време само ќе кажам ако немаш врски нигде неможеш да влезеш зашто не сум го кажал само јас тоа туку мн мои луге и другари така да не се замарам кој што и како ќе се буни за моите оценки а тоа дека цела година ништо не учам нема везе колку за 2 ама јас имам предност со врските што кога сакам може да ме испрашаат ете така е кај мене поздрав FortunE

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.968
Врски за оценки никогаш не сум имала, а сум имала шанси за да стекнам такви врски меѓутоа не сум сакала, секогаш сакав тоа што јас ќе го научам да биде мое, оценката да биде моја без разлика каква и да е. Досега сум одлична ученичка, во основно секогаш поминував со сите петки, меѓутоа ужасно ме лути тоа што знам дека имав многу другари кои поима немаа а сепак имаа петки. Некои од нив си признаваа дека поминуваат со врски, но некои се правеа на Тошо. Сепак не е се до оценката. Можеби ќе се вработат на подобро место од мене, ама ако немаат знаење се им е џабе. Со тие врски се расипуваат како личности, секогаш ќе чекаат на готово, ќе мислат дека се во животот е така лесно. Ама нивен проблем кој како се одлучил така ќе тера.
Како помала неможев да го сфатам тоа, се нервирав и плачев заради таквите неправди.
Што да се прави? Целиот живот е една голема неправда.

Топка

Генерал
Член од
21 април 2006
Мислења
1.220
Поени од реакции
2
Никогаш не сум сакал да добијам незаслужена оценка.

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
jas sekogas sum dobivala zasluzena 5ka!mrazam ocenki bez ucenje i sum protiv toa,ama fakt e deka oklu nas se slcuva borba za ocenki i se pravi se da se stigne do 5ka!

Jas se vodam po faktot deka ne e vazna ocenkata,vazno e ona so ke ti ostane vo glavata!

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
Не сум против врските но и на сите да попуштаат на крај. А да немав врски ке паднам и во 1ва.

Trancer4e

Extreme Trance Addict
Член од
25 јануари 2006
Мислења
427
Поени од реакции
1
Ne mi se potrebni vrski....a znam mnogu u4enici so fakaat odceni so vrski...

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Денес никој не го гледа знаењето, туку оценката. Сепак, за на факултет, пред се‘ ти требаат убави оценки, а знајме дека не можи сите да бидат со сите 5ки. Јас лично, немам фатено врска. Во 1ва година, средно, имав на крајот само една 4ка. Пробав да ургирам само преку класниот, ама пошто тој не знај ништо освен да дојди на работа и да си оди дома, си останав со една 4ка. И многу ми беше криво, зошто на сите да му попрат оценки, а јас да останам со една 4ка. А за оваа година, оценките ми се колку-толку во ред, на крајот ќе се стегнам да поправам :) :) али ако има проблем, ќе фаќам врски.

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
Ако ми треба врска - нормално дека ќе ја фатам.
Ништо невообичаено или чудно.
Сум фатила врски - и ќе фатам, ако ми се може зашто да поминам со 4ка на крај, ако имам можност да поминам со 5ка?:icon_lol:

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Не сум фатил врски до сега ниту пак верувам дека ќе фатам....едноставно има еден од моето одделение со врски и место два на крај година доби четри математика...а англиски си вадеше двојки и тројки и му пиша петка наставничката....дека тој е син на еден од наставниците

Член од
15 март 2006
Мислења
195
Поени од реакции
1
ja никад не учам и (понекад) имам слаби оценки. У сваки случај добро е

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
_|Sp|DeR|_ напиша:
Не сум фатил врски до сега ниту пак верувам дека ќе фатам....едноставно има еден од моето одделение со врски и место два на крај година доби четри математика...а англиски си вадеше двојки и тројки и му пиша петка наставничката....дека тој е син на еден од наставниците
А ти основно си?
Па таму и без врски поправаат:icon_lol:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Nikat ne sum imal nekoi vrski,nejkam ni da imam

Kajgana Shop