Орбит - здрави или не?

ZOKiPOKi

Човек од збор!
Член од
25 мај 2006
Мислења
81
Поени од реакции
6
Веќе подолго време размислував за ова, па еве да споделам со вас... Orbit, Airwave и др се светски брендови на мастики и бомбони, но дали е вистина тоа (Орбит - Бомбони-Мастики кои се добри за вашите заби) или е само маркетиншка кампања за да се привлечат повеќе муштерии, мислам јас знам и да не се толку "здрави" за забите, тешко да се откажам :).

Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
Мене убави ми се .. Па дали се здрави или не ...... Јадам многу по нездрави работи од орбит

Член од
12 јуни 2007
Мислења
55
Поени од реакции
0
Епа чим прават толку многу реклами за нив и премногу ги џвакаат по се изгледа здрави се...

albanian_boy

pershendetje te gjitheve
Член од
14 април 2006
Мислења
252
Поени од реакции
10
ne znam dali se zdravi ili ne se zdravi ama jas bez ordit ne mozam ni edna sekunda ,kako nekoj so ne moze da se otkaze od cigarite taka i jas ne mozam da se otkazam od orbitot,valjda se zdravi

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Tolku golema kompanija kako orbit "NE SMEE" da pravi lazni reklamni kampanji za takvi raboti. Kako prvo ima zdruzenija za zastita na pravata na kupuvacite a vtoro mislam deka vo nekoi drzavi so zakon e zavraneto takvo lazno reklamiranje so pogresni podatoci. Zatoa mislam deka se maksimalni zdravi za zabite i site raboti st gi kazuvaat se bas taka.

TENKJU!!!1

ZOKiPOKi

Човек од збор!
Член од
25 мај 2006
Мислења
81
Поени од реакции
6
Океј значи дојдовме до заклучок дека се здрави... ама колку што видов никој не може да живее без орбит да џвака неколку пати во денот... Орбит станува (или веќе станала) светска зараза :) Значи орбит е дрога :). Тоа го викам зошто ако не изедам едно пакетче орбит дропс, ја не сум чоек :)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Дали се здрави или не...

Засладувачот кој се користи како замена за шеќер мислам дека порано беше спорен, дека предизвикува тоа и тоа... дали го сменија, незнам.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не џвакам мастики, тоа се случува многу ретко. Повеќе си земам бомбони во принцип, ама кој ги знае дали се здрави или не, веќе никој неможе да каже што е здраво што не!

Член од
8 мај 2007
Мислења
250
Поени од реакции
1
Мистичен напиша:
Дали се здрави или не...

Засладувачот кој се користи како замена за шеќер мислам дека порано беше спорен, дека предизвикува тоа и тоа... дали го сменија, незнам.
епа изгледа не го смениле :(
веста е превземена од А1
Гумите за џвакање се канцерогени26.06.2007

Научно истражување спроведено над 1.800 стаорци покажало дека состојката аспартам која ја има во гумите за џвакање и т.н. „sugar free“ производи е канцерогена.

Ова истражување само ги потврдило наодите презентирани пред 25 години на Заводот за здравствена заштита во САД, кои покажувале дека консумирање производи со аспартам може да предизвика неколку различни видови тумори.

Сепак, Заводот за здравствена заштита ја одобрил употребата на аспартам.

Според истражувачите, аспартам е најопасната материја која може да се најде во прехранбените производи денес.

Тој е одговорен за 75% од пријавите за штетни ефекти од додатоци за храна кои се доставуваат до Заводот за здравствена заштита во САД.

Истражувачите препорачуваат родителите да внимаваат кога за децата купуваат храна и пијалаци со вештачки засладувачи.

Аспартамот се состои од три хемикалии: аспартамска киселина, фенилаланин и метанол. Одредени хемичари го класифицираат во категоријата на хемиски отрови.

Marchence

In love with Ssss
Член од
17 мај 2007
Мислења
483
Поени од реакции
1
i cips, koka kola, razno razni cokoladni barovi ne se zdravi pa jademe so ke stigneme. a toa edno kutro mastice sto ke ti go osvezi zdivot i ke ti ja razmrda vilicata i da e stetno ke si go zvakas barem po dva tri pati dnevno!
pa ste cule li nekoj da umre od mastika???? neeeee!

ЅОНЕ

сакам скопско
Член од
25 јануари 2007
Мислења
588
Поени од реакции
31
Tolku golema kompanija kako orbit "NE SMEE" da pravi lazni reklamni kampanji za takvi raboti. Kako prvo ima zdruzenija za zastita na pravata na kupuvacite a vtoro mislam deka vo nekoi drzavi so zakon e zavraneto takvo lazno reklamiranje so pogresni podatoci. Zatoa mislam deka se maksimalni zdravi za zabite i site raboti st gi kazuvaat se bas taka.

TENKJU!!!1
Of topic: Орбит не е компанија туку бренд, компанијата која го произведува орбит, ервејсот... е Wrigley's:helou:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Да не беа здрави до сега ке дознаевме ваљда

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
здрави или нездрави мене ми се тренинг за вилица и ми се у редовна употреба

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Сеедно дали се здрави или не, се додека не се штетни. :icon_lol: И онака не ги џвакам за поздрави непца и побели заби, туку од навика, убав вкус во устата и свеж здив.

Kajgana Shop

На врв Bottom