Орбит - здрави или не?

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Не мислам дека се здрави, прилично шеќер или засладувач, или што и да е, содржат. Не ми се чини дека тоа е баш здраво.
Али не мислам ни дека се штетни.

BrownEye

And so it is...
Член од
10 јули 2007
Мислења
158
Поени од реакции
0
Е добро, ај ако не се здрави од утре на школо четка за заби ќе носам! Хелоу?:uvo:
Тоа е тоа, живееме во такво време. Уше какви не ѓубриња не ставаме во нас ради брзиот начин на живот, па за едни мастичиња сте се фатиле..
Остајте ги на раат да живеат, можда здрави не, ама корисни се и те како! И за нас, а богами и тие во блиска околина..

Член од
5 февруари 2007
Мислења
4.059
Поени од реакции
2
Здрави или не го освежуваат здивот и го убиваат апетитот

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Здрави се бе и освежуват здивот на устата:smir:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
е од кај ова не се здрави, што да кажеме тогаш за taxi на пример што се продаваат за 5 денари пакетче, овие да не се здрави случајно, исти се сите мастики само квалитетот им е различен

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Здрави се, ако не беа немаше да траат толку долго на пазарот, сега знам дека има овде исклучоци, како на пример Коката кола ама за неа имаме слушнато и читано за тоа дека не е здрава, а за познатите брендови на мастики не.

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Абе мастики си се мастики, не рачунај сеа ти да ти спречат кариес како што лажат на рекламите, ама ако веќе џвакаш мастики, според мене, џвакај само Орбит. :wink:
Јас нејќам да чујам за други мастики. :)

П.С. Највеќе ги мрзам тие детските мастики, како Чунга Лунга, Кока-Кола мастики, тие се многу благи и според мене, најштетни за забите. :toe:
Такви НИКАКО! :nenene:

E

`EsCaPe`

Гостин
Абе здрави , не здрави , убави се!
Нема штета мислам од џвакање Орбит..

Член од
4 јануари 2008
Мислења
505
Поени од реакции
65
Abe zdravi ne zdravi sojma veze itaka jadime po nezdravi raboti taka da za edna mastika vo denot nema nisto da ni bidi.Dodusa jas zavisna sum od mastikite Orbit samo dzvakam.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
136
Поени од реакции
3
ja imam mislenje za ovaa tema ... posto ucam za ova na fakultet ke kazam deka Orbit mastikite se mn zdravi poradi toa sto namesto da sodrzat seker koj gi ostetuva zabite,ovie mastiki posebno Orbitot sodrzat sorbitol (povekevalenten alkohor).Prestavuva priroden seker koj ima energetska vrednost ,pogoden e za korekcija na vkusot ,ustvari sorbitolot go pravi takov vkusot na mastikite i ima pomalku kalorii od obicnite mastiki,a go zadovoluva vkusot,odnosno sorbitolot e zasladuva4,namestoto na sekerot koj e mn steten ...

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Тапа ми станаа орбит у последниве години...Ервејвс ми се посодржајни и имаат подобри,подлабоки вкусови ...Јест да се 5 денари поскапи али не е проблем тоа пошо се поквалитетни...Да се разбереме, обичните Орбит ми се тапа а овие што се како специјални или не знам си што се ОК....

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Нешто ослабеа со квалитет Орбит. Некако многу брзо ми се распаѓаат. Ервејвс ми се подобри во моментов....

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Колку само внесуваме исхрана која не е здрава така да и орбит можеби не се ни малку подобри.
Но сепак јас без мастики не можам да живеам

Kajgana Shop

На врв Bottom