Општи вело муабети, прашања, совети

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.991
Поени од реакции
11.911
Koja e најдобрата трака за воланот на друмски велосипед?

П. С. Ретко носам ракавици, само кога возам низ планини, бидејќи тогаш ми се знојате дланките.
Vidi kaj Laki vo probike ili kaj Buco vo velosiped mk, ima izbor. Jas uste ne sum smenil i ne mozam da preporacam za zal.
Ama pisi sto ke zemes, cisto da znaeme.

Член од
28 мај 2023
Мислења
190
Поени од реакции
194
Дали често менувате траки или само кога ќе ви се оштетат?
Јас сеуште ја возам фабричката скоро 2 години и се мислам дали да ја менам чисто заради проверка на рачките дане се наталожило пот под нив, вака гледано надворешно сеуште е добра траката.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.991
Поени од реакции
11.911
Дали често менувате траки или само кога ќе ви се оштетат?
Јас сеуште ја возам фабричката скоро 2 години и се мислам дали да ја менам чисто заради проверка на рачките дане се наталожило пот под нив, вака гледано надворешно сеуште е добра траката.
Isto, kupen noemvri 2023 seuste ne sum smenil, dodusa i ne sum go vozel mnogu ca. 1200km se na se.
Ama ako e dobra neka tera, osven neli ako sakas nesto bolje ili marka.

Член од
28 мај 2023
Мислења
190
Поени од реакции
194
Isto, kupen noemvri 2023 seuste ne sum smenil, dodusa i ne sum go vozel mnogu ca. 1200km se na se.
Ama ako e dobra neka tera, osven neli ako sakas nesto bolje ili marka.
Се плашам само дане го начекам ова под траката хахах

Attachments

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
6.011
Поени од реакции
18.409
Oваа трака ми ја препорачаа дечки кои се тркале и велат дека кога се зноиш не впива и на допир е мека. Јас имам од Али експрес, али изеде леб.
Fizik Superlight Tacky traka volana 2 milimetra.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.991
Поени од реакции
11.911
Top super i cenata e ok. Thx za info.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.412
Поени од реакции
9.208
Една бесплатна реклама, сосема заслужена - да ги пофалам CyclePalace, посебно продавницата/сервисот во Злокуќани. Неколкупати ми се има случено да имам потреба да сервисирам/заменам поредок проблем/дел и секогаш излегувале во пресрет. Конкретно, последната ситуација, морав да менувам лагер на фривил, практично никаде не се нафаќаа затоа што е евтин дел, отвора многу работа и одзема време и не им вредат нервозите, тука нормално следат познатите изговори: тешко кај нас, да видиш во странство, цела осовина итн. Во CyclePalace без збор се нафатија.

Меѓудругото, излегуваат во пресрет и околу нарачување од странство, така што и тука имајте ги во обѕир. CyclePalace 5/5.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
6.011
Поени од реакции
18.409
Дали некој има порачувано и искуство од кај овие? Ми треба скоро цел drivetrain да го менам т.е погон, ланец и касета, и не сум од СК така да морам да порачам нешто по интернетов

Гледам снабден е и многу нарачуваат од овој делови за велосипед, е сега не знам какво е генералното задоволство на луѓето за соработката со него.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.304
Поени од реакции
6.395
Дали некој има порачувано и искуство од кај овие? Ми треба скоро цел drivetrain да го менам т.е погон, ланец и касета, и не сум од СК така да морам да порачам нешто по интернетов

За порачување преку интернет не знам бидејки одбегнувам да купувам од Македонија.Ако некогаш доаѓаш во Скопје или имаш пријател оди директно кај него во магацин кој се наоѓа во малиот трговски во Маџари карши основното училиште Вера Јоциќ.Инаку човекот се вика Златко Ордевски и еве го неговиот профил:

Последно уредено:
Член од
19 октомври 2009
Мислења
5
Поени од реакции
1
Здраво дечки сакам да купам половен велосипед од Србија - поточно од Нови Сад гледам дека имаат доста голем избор на велосипеди по фер цени а велосипедите се скоро нови. Дали некој има искуство со купување на велосипед од Србија и ако имате купено како го пренесовте на царина бидејќи ми е страв дека ќе платам царина и данок. Продавачот го контактирав дали може да ми го прати до Македонија ми вика најблиску што може е до Врање а јас да го подигнам од каргото од Врање.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
6.011
Поени од реакции
18.409
Здраво дечки сакам да купам половен велосипед од Србија - поточно од Нови Сад гледам дека имаат доста голем избор на велосипеди по фер цени а велосипедите се скоро нови. Дали некој има искуство со купување на велосипед од Србија и ако имате купено како го пренесовте на царина бидејќи ми е страв дека ќе платам царина и данок. Продавачот го контактирав дали може да ми го прати до Македонија ми вика најблиску што може е до Врање а јас да го подигнам од каргото од Врање.
Koнкретно јас купив од Врање пред 4 години и го пренесов возејќи го, исто овој што го имам го пренесов спакуван во кутија до Белград во автобус. Е сега може преку Карго до Врање како што ти рекол продавачот, а може и со воз до Ниш да го пренесеш, бидејќи до тука возот доаѓа. Како и да е кажи им на граница кога поминуваш дека е твој, а и ке видат дека е користен нема да ти прават проблеми.

Член од
19 октомври 2009
Мислења
5
Поени од реакции
1
јас имам информација дека ако изнесуваш твој велосипед во странство мора на документ при излез да ти стават печат на царина дека си го изнесол (да го пријавиш) и потоа кога ќе се враќаш мора повторно истиот документ да го приложиш дека е тој велосипед е твојот што си го изнесол дека си бил на возење во странство. Реално јас се сомневам дека овие велосипеди што ги продаваат србите се крадени бидејќи цените се пола од цените нови во продавница. Бајк од 2000-2300 евра во продавница тие го продаваат 1000 евра. Сакам да најдам некој камионџија што би се нафатил да ми го пренесе преку граница за јас да не се замарам со цариниците и нормално да му платам за услугата.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
6.011
Поени од реакции
18.409
Abe Latas, najkonkretno, spakuvaj se vo kutija i zamini si od forumov. Dali vozejki, ili so avtobus,voz, ako sakas i preku kargo zamini si.
Kazi im na granica koga pominuvas deka si Latas, a i ke te vidat bez da im kazis nema da ti pravat problem.
Ај бе скини ми се од курот, важи?
Автоматски споено мислење:

јас имам информација дека ако изнесуваш твој велосипед во странство мора на документ при излез да ти стават печат на царина дека си го изнесол (да го пријавиш) и потоа кога ќе се враќаш мора повторно истиот документ да го приложиш дека е тој велосипед е твојот што си го изнесол дека си бил на возење во странство. Реално јас се сомневам дека овие велосипеди што ги продаваат србите се крадени бидејќи цените се пола од цените нови во продавница. Бајк од 2000-2300 евра во продавница тие го продаваат 1000 евра. Сакам да најдам некој камионџија што би се нафатил да ми го пренесе преку граница за јас да не се замарам со цариниците и нормално да му платам за услугата.
Не знам, ја ти кажувам како, што е било. Еднаш го купив и два пати го пренесував преку граница. Плус два-три пати имам влезено на еден, а излезено на друг граничен премин. Мада секогаш бев во велосипедска опрема.

Член од
6 август 2024
Мислења
92
Поени од реакции
50
Zdravo me interesira edno mnogu interesno prasanje barem kaj nas u Tetovo ima dva odgovori od koj edniot e tocen ! ama me interesira vase mislenje , dali koga vozis velosiped da receme po bulevar zaedno so vozila i doagas na semafor treba da zastanem na semafor ili da namalim samo brzina kolku da gubam postepeno vreme dur dojde zeleno i da pominam, bidejki pravilno e da doprem i zaedno da cekam so vozilata na semaforot no barem kaj nas u Tetovo ako vidat nekoj so tocak ceka na crveno so kolite pogovoto nekoj ako te znae si tema na moabet u slednite 24 casa , aj nekade po bulevari ima velosipedski pateki kaj nas , e sea na bulevarot nov blagoja toska sto se protega od kasarna do vero jumbo potocno do kruzniot tek za bulevar ilindenska e odlicen za vozenje no nema velosipedska i mora zaedno so vozilata da vozis

Kajgana Shop

На врв Bottom