Општи вело муабети, прашања, совети

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Да речеме до 15 илјади :)
Оди во Bikemarket кај фонтана во парк имаат доста голем избор а и доста добар попуст даваат во зависност од моделот. Не е лош ни Trek-от што zookisk^ ти го препорача. :)

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Да не е некој за возење во мариово инфо тука

Член од
10 април 2012
Мислења
24
Поени од реакции
4
Знае ли некој каде можам да најдам округла пластика што се наоѓа каj осовината поточно таа што ги заштитува трите звезди...Тренерките ги направив лом од ланецот...Барав на неколку места низ Скопјево ама ја немаат таа големина а дечките од кај што го купив ми рекоа дека фабрички доаѓале така без пластика...Велосипедот е Specialized Hardrock...Еве слика може и да се зумира...http://s7d5.scene7.com/s7/zoom/flasht_zoom.jsp?company=Specialized&sku=9138&config=Specialized/Zoom71&locale=en

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Знае ли некој каде можам да најдам округла пластика што се наоѓа каj осовината поточно таа што ги заштитува трите звезди...Тренерките ги направив лом од ланецот...Барав на неколку места низ Скопјево ама ја немаат таа големина а дечките од кај што го купив ми рекоа дека фабрички доаѓале така без пластика...Велосипедот е Specialized Hardrock...Еве слика може и да се зумира...http://s7d5.scene7.com/s7/zoom/flasht_zoom.jsp?company=Specialized&sku=9138&config=Specialized/Zoom71&locale=en
Ретко кој бренд велосипед доаѓа со вграден rock guard на преносот. Најдобро е да си побараш лента (каиш) со лепенка која се става околу ногавицата и со тоа ја собираш и ја штитиш од замастување. Сите возиме така. Ја има скоро во сите бајк продавници и е со цена не повеке од 100 денари. Баш вакви, ги имаш во сите бои :

Член од
22 февруари 2008
Мислења
376
Поени од реакции
15
Јас во град возам на ШТИПКА за алишта. Се утепав барајќи-сега знам каде има. Благодарам

Член од
10 април 2012
Мислења
24
Поени од реакции
4
Ретко кој бренд велосипед доаѓа со вграден rock guard на преносот. Најдобро е да си побараш лента (каиш) со лепенка која се става околу ногавицата и со тоа ја собираш и ја штитиш од замастување. Сите возиме така. Ја има скоро во сите бајк продавници и е со цена не повеке од 100 денари. Баш вакви, ги имаш во сите бои :

Zocc во која продавница ги има поточно пошто прашував во неколку продавници рекоа имаат само некои флуоресцентни ама не ќе да се вакви како на сликава...:)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Zocc во која продавница ги има поточно пошто прашував во неколку продавници рекоа имаат само некои флуоресцентни ама не ќе да се вакви како на сликава...:)
Јас моето го купив од Лептокарија во продавницата за велосипеди одма до Тутунска банка (не знам како се викаше). Ова ти зборам за пред година дена, исто како на сликата погоре само брендирано Fox. Инаку би требало да има и по другиве продавници Bikemarket, Bikestop, Probike. Ако не, не се лоши и тие флуоросцентните и такви имам, не стегаат толку силно како овие другите ама Ок држат. :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Сакам да нарачам адаптер за 203мм диск од амазон ама незнам кој затоа што има повеќе различни, дали секој се фаќа за секој велосипед и за секој диск или треба да се пази.

Ова ќе биде дискот http://www.amazon.de/XLC-Bremsscheibe-BR-X01/dp/B002SFI2LO/ref=sr_1_70?s=sports&ie=UTF8&qid=1336834335&sr=1-70

Ова се адаптерите кој би одговарал ?
http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss?__mk_de_DE=ÅMÅZÕÑ&url=search-alias=sports&field-keywords=adapter+203+mm&rh=n:16435051,k:adapter+203+mm&ajr=0

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Сакам да нарачам адаптер за 203мм диск од амазон ама незнам кој затоа што има повеќе различни, дали секој се фаќа за секој велосипед и за секој диск или треба да се пази.

Ова ќе биде дискот http://www.amazon.de/XLC-Bremsscheibe-BR-X01/dp/B002SFI2LO/ref=sr_1_70?s=sports&ie=UTF8&qid=1336834335&sr=1-70

Ова се адаптерите кој би одговарал ?
http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss?__mk_de_DE=ÅMÅZÕÑ&url=search-alias=sports&field-keywords=adapter 203 mm&rh=n:16435051,k:adapter 203 mm&ajr=0
Најпрво треба да видиш како ти се поставени дупките за штрафовите на вилушката и позади т.е. post mount или IS за да го одбереш правиот адаптер. Најубаво сликни некоја слика или пак тркни по сервисиве и прашај какви да бараш. :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Најпрво треба да видиш како ти се поставени дупките за штрафовите на вилушката и позади т.е. post mount или IS за да го одбереш правиот адаптер. Најубаво сликни некоја слика или пак тркни по сервисиве и прашај какви да бараш. :)
Тоа и денеска прашав во Пробајк и ми рекоа дека 600 и 700 денари имаат адаптери ама незнам кој вид ми е вилушката за да им кажев што ми треба. Еве ја вилушката лоша е сликата бидејќи е ноќ

Член од
20 октомври 2009
Мислења
38
Поени од реакции
0
Знае ли некој колку ке ме фати отприлика да ги сменам двете гуми, да ги поправам кочниците и брзините ( не се мењаат, цело време во иста брзина возам o_O )

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Заврши дводневната тура од 60 километри.Патувањето започна од Кавадарци и преку Овчка река стигнавме до Долни Дисан (8км).Без одмор од таму се упативме кон Горни Дисан но поради слабото познавање на патот стигнавме во Вешје (инаку следна дестинација после Горни Дисан) без воопшто да видиме трага од Дисан.На оваа делница беше постигната и максималната оф роуд брзина од 55 km/h.Во Вешје поради навигациски проблеми изгубивме час ипол.После 800 метри откако излеговме од селото скршнавме од предвидениот пократок пат до Барово и тргнавме по подолгиот.Поради лошиот и долг пат изгубивме уште време и по 6 часа патување стигнавме во Барово.По кратка пауза продолживме накај Крњево (крајната дестинација).Делница од 5 километри со 3 километри угорница.Поради заморот не беше лесно но по половина час патување пристигнавме.Еден час по пристигнувањето заврна пороен дожд кој траеше околу 2 часа па неможевме да се вратиме и решивме да преноќиме.Утрото кај 10:45 се упативме кон Кавадарци по асвалтираниот пат и за околу 1 час пристигнавме во Кавадарци.Рутата изгледаше вака некако:

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
Тоа и денеска прашав во Пробајк и ми рекоа дека 600 и 700 денари имаат адаптери ама незнам кој вид ми е вилушката за да им кажев што ми треба. Еве ја вилушката лоша е сликата бидејќи е ноќ
IS стандард

Kajgana Shop

На врв Bottom